0 oy
266 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (4 puan) tarafından
Kızlar bebeğim doğunca ciğer sorunundan 1 hafta yoğunbakımda kaldı. O sırada sarılık başlamış fototerapi aldı ve taburcu olurken hafif sarılığı var dendi. Hala geçmedi. Test yaptırdık sınırda çıktı. Siz neler yaptınız? Bu kadar uzayan oldu mu çok endişeleniyorum
Bebek Ayı 1.5

7 Cevaplar

0 oy
(31 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Öncelikle çok geçmiş olsun . Benim bebeğimin de yaklaşık 2 ay sürdü sarılığı 20.gününde fototerapi aldı değeri  düşmüştü sonra tekrar yükseldi anne sütü sarılğı olabilir dendi sık sık emzirin  endişe etmeyin geçicek inşaAllah .
-Reklam-
0 oy
(910 puan) tarafından
Tek yapman gereken sürekli beslenmen  bu şekilde atlatır
0 oy
(550 puan) tarafından
Uzayan sarılık olmuş canım bizim yaklaşık 3 ay kadar sürdü değerleri düştü ama rengi 3 ayda düzeldi . 
0 oy
(852 puan) tarafından
Bebeğinizde uzamış sarılık var aynısı kızımda da oldu tam olarak atlatması 3.5 ayı buldu herhangi bir tedavi almamızı gerektirecek kadar yükselmedi 14 e çıktı en fazla bu yüzden zamanla kendi geçsin diye bekledik her kontrolde doktomuz da takip etti
0 oy
(61 puan) tarafından
Benim bebeğim 38 haftalık doğdu sezaryenle. 1 hafta sora sarılık oldu hergün artarak devam etti ama ben hastaneye yatırmamak için direndim evfe bakım yaparım dedim doktora bana söyle sadece ne yapmam lazım çğnkü bebeğimi asla istemedim hastaneye yatırmak. Evde her saat başı besledim uyandırdım uyurken besledim emzirdim mama verdim ve hergün öğlen pencere önğne güneşe yatırdım 5 dkk kadar. Güneş ışığı sarılığa çok etkili çünkü anneleremizden öyle yaparmış. Yaklaşık 1 hafta sonra sarılığı gerilemişti çok şükür. Yani doktor demişti tek çaresi besleme çok yedir sürekli emzir mama ver beslenme sarılığın tek çaresi ve güneş ışığına yatır hergün 5 dakika pencere önüne gğneş gelen tarafa koy yatsın güneşte kolunu bacağını boynunu falan hep aç gğneş görsün. Ben böyle yaptım canım. Geçmiş olsun.
0 oy
(61 puan) tarafından
Kızımda da sarılık oldu şimdi oğlumda öyle. 40 gunluk olmamıza rağmen sarılığı geçmedi. Ilk günden beri sürekli emzirdim. Mama takviyesi başlattı doktor. Değeri 15.54 tü.. üç kere kontrole aldım sarılığı çok zor düşüyordu. En son 11. Günde fototerapi tedavi gördü. Bir gün yatırıp çıktım. Sarılık değeri inmesine rağmen tekrar yükseldi. Tiroid ve enzim testi yapıldı. Şu an hâlâ sarı ve doktor anne sütü sarılığı dedi. İlk günler sırf hastanede yatırmamak için gece boyu ayakta kaldığımı biliyorum sürekli Emziriyordum. 

Şu an hâlâ sarılığı var geçmesini bekliyoruz. Uzayan sarılıklar böyle endişe etmeyin. Çok geçmiş olsun. Bol bol emzirmeye devam edin. 
0 oy
(74 puan) tarafından
sarılıkda sık sık beslemek gerektiğini biliyorum 2 saati geçmeyecek şekilde

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 177 göst.
0 oy
3 cevap 217 göst.
0 oy
8 cevap 293 göst.
1 Ocak 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde 15091998 (37 puan) tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 737 göst.
...