0 oy
697 göst.
Profil image 3-6 ay arası bebekler kategorisinde (266 puan) tarafından

Sorularım başlıkta anneler:) 6 aya az kaldı haliyle beni heyecan bastı :) yanıtlarsanız sevinirim<3

Bebek Ayı 5

12 Cevaplar

0 oy
(67 puan) tarafından
Vallaha kuzum ben sebze ile başladım havuç kabak önce haşlayıp sonra rendeliyorum bebek rendesi ile o şekilde veriyorum zaten püre şeklinde oluyor yarım çay bardağı kadar yiyor zaten bizde yeni geçtik 4 gün oluyor şu veriyorum yedikten yarım saat sonra ben 2. Gün 1 yemek kaşığı kadar yoğurt verdim oda şu içmediği için ardından hemen şu içti zaten sadece başlangıç olarak sebze yoğurt en son Meyve çünkü Meyve tatlı olduğu için sürekli tatlı birseyler yemek isteyebilirmis o nedenle ilk sebze ama haftada 1 2 kere Meyve püresi verebilirsin 
(67 puan) tarafından
Yazım yanlışı olmuş kusura bakma özelikle şu değil su demek istedim :)))
Profil image (266 puan) tarafından
Teşekkür ederim :) yoğurtla mi başlasam sebzeyle mi kararsız kaldım :))
(67 puan) tarafından
Doğrudur canım ama elinden geldiğince püre etmeye çalış çünkü direk yutuyorlar boğazında kalmaması için
-Reklam-
0 oy
(128 puan) tarafından
İlk ev yoğurdu sonra sebze daha sonra meyve ile devam ettim 

İlk 6 ay püre şeklinde verdim daha sonra çatalla ezdim 
0 oy
(426 puan) tarafından

Süt alerjimiz vardı sebze ile başladım 

Pureyi hep çatalla ezme şeklinde verdim 1 yaşından sonra kendi yemesine izin verdim hatta 1 yaş 2 ay civarı kendi yemeye başladı zaten kendi çatal la kaşıkla yemek istediğini belli ediyor çığlıklarıyla sağolsun  :)

0 oy
(2,476 puan) tarafından
Sebze yoğurt meyve diye ilerledim. Ben elimde tuttum kızım elinde tutup ağzına götürmedi elimden emdi kopardı yedi :) 7 aylık püre tarzı şeyleri pek sevmiyor şimdilerde küçük lokmalarla ağzına koyuyorum çiğnemeye çalışıyor ağzında dolaştırıyor ,:)
0 oy
(291 puan) tarafından
İlk once yoğurtla baslanmali. Sonra sebzelerle sonrada meyvelerle. Tabi hepsi az az başlayıp gun geçtikçe artırılmalı.3 gun kuralına dikkat et alerji açısından bir yere not al. 6 ay kontrolünde dr sana nasil baslaman gerektiği ve daha çok nelere dikkat etme gerektiğini anlatacak.

Yeni anne ve eski cocuk asistani olarak öncelikle tatsiz şeylerle 3 gun kuralına uyarak baslamani öneririm. Sebzelerde de en püre kıvamında ay ilerledikçe yavas yavas puturlu vermende fayda var. Zamanında puturlu yemeye alınmayan cocuklarda ilerde çok sikinti yaşıyor ona dikkat et. Gene söylüyorum dr kontrolünde doktorun sana detaylı bilgi verecektir. 
Profil image (266 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Sağlık ocağındaki doktordan mi bahsediyorsunuz buarada ?
(291 puan) tarafından
Hayir  canim hastanede takipli bir doktorun varsa ona sorabilirsin
Profil image (266 puan) tarafından
Hastanede takipli doktor tutturamadik bir türlü malesef:(
(291 puan) tarafından
Bu kotu olmus saglik ocağı da pek bilmeyebilir.  Sen ilk önce ev yoğurdu ile basla azar azar artır bir hafta kadar devam et. Ikinci hafta sebze suları ile devam et 3 gun kuralına uyarak. Iste havuç ver 3 gun sonra kabak ver 3 gun sonra patates  ver 3 gun sonra bunları karistir ver 2-3 gun böyle böyle önce sebzeleri tek tek sonra karıştırarak ver ilk basta sularını ver sonra sonra püre halinde ilerleyen aylarda hafif hafif puturlu ver. Bu sebzeler yapışık 1 hafta 10 gun surer en son da meyveleri ver dikkat et alleji yapabilecek olanları verme sakın .
Unutma ilk 1-2ay ana ogun degil ara öğün ek gıda. Bebeğe anne sütü yada mama dışında yeni besinleri  alıştırma donemi
0 oy
(624 puan) tarafından

Benim doktorum sebze-meyve-kuzu kıyma-yogurt siralamasiyla başlattı. Her doktorun yonlendirmesi farklı olabilir. Siz de kendi doktorunuzun önerilerine göre baslarsiniz.

Kızım 10 aylık, blwyi yeni yeni deniyorum. Ama ilk zamanlarda da kendi yemek istediğinde eline kaşık veriyordum ağzına götürmeye çalışması için. Sonra ben yediriyordum. Hiç engellemedim isteğini yani.
Profil image (266 puan) tarafından
Doktorunuz sağlık ocağındaki doktor mu acaba ? Biz hastane doktoru bir türlü tutturamadik. Sağlık ocağında düzenli takip yapılıyor ama ek gıdayla ilgili bilgiyi hangisi verir acaba ?
(624 puan) tarafından
Sağlık ocağındaki değil, doğum yaptığınız hastanedeki çocuk doktoru olabilir, size en yakın devlet hastanesindeki çocuk doktoru olabilir.
Ben arkadaşımın gittiği ve memnun olduğu bir doktora gidiyorum; özel muayenehanesi var.
Sağlık ocağında ölçümler tam doğru olmuyor ne yazık ki.
0 oy
(277 puan) tarafından

bize de iki hafta kaldı heyecan bastı ya <3 ilk bebiş

0 oy
(379 puan) tarafından
İlk yoğurt, sebze, meyve olarak devam ettim ben. Hiç blend etmedim çatalla ezerek verdim sadece pütür oranını arttırdım. Blw bebekle alakalı bence benimki hiç uymadı ona bende zorlamadım ne yalan söyleyeyim 
0 oy
(141 puan) tarafından
3 gün kuralı

1 çay kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı yoğurt

1 yemek kaşık yoğurt

Kademeli kademli devam ettim sebzelerden bir süre sonra çok alerjik olmadığını düşündüğüm için normal yemeklerden verdim kontrol içinde yine bir sorun olmadı ama şimdi 9 aylık olacak herşeyi yiyor ama ona göre canım anca alışıyorlar zaten yemeyince umutsuz olma
0 oy
Profil image (232 puan) tarafından

image

image

Doktorumuz 5.ay kontrolümüzde bu kağıdı verdi 6. Ay kontrolünde aklımıza takılan bişey varsa sorup öyle başlayalım diye çok faydalı bi yazı olmuş okuyun bence bende 2 hafta sonra başlıycam buharda haşlanmış sebzelerle ve çatalla ezerek başlamayı düşünüyorum pütürlü püre kıvamında olması gerekliymiş çünkü
0 oy
(257 puan) tarafından
Oğlum 5 aylık ve 5. Ay kontrolünde doktorumuz tadimlara baslayabilecegimizi söyledi. İlk 1 ay alerji yapacak mi denemesinden kaynaklı 5. Ayda başlatıyor 6. Ayda artık ek gıdaya tamamen geçmiş oluyoruz dedi. Bir kağıt verdi detaylı her şeyi yazmış. İlk önce sebze sonra meyve sonra yoğurt dedi. Sebzelerden de kabak patates havuç ile başlıyoruz en az alerji riski onlarda varmis çünkü. 

İlk gün patates hasladim çatalla ezdim içine biraz anne sütü koyabilirsin dedi. 3 gün boyunca patates sonraki 3 gu  havuç sonraki 3 gün kabak 10. Gün patates+havuç şeklinde devam et dedi. Tabi her gün miktarı yükseltiyorum. İlk gün 3 çay kaşığı verdiysem ikinci gün 6 çay kaşığı. İstemediği anda zorlamadan bırakıyorum. Hersey çok güzelde boğazında kalacak korkusu çok kötü. Asla blender kullanmıyorsun çatalla ez dedi puturlu olduğu için çok korkuyorum.
0 oy
(426 puan) tarafından
Yogurt sebze meyve yaptım doktor kontrolunde 5 ayımız dolunca başladık 8 aya giriyorız bu aralar yavas yavas  eline vermeye bsşladım 

İlgili sorular

...