0 oy
483 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (201 puan) tarafından
24 günlük kizlar bebeğim emmesi çok şükür güzel ama bu aralar çok huysuz geceleri iyi uyurdu şimdi hiç uyuyamiyor hep memede kalmak istiyor çıkarınca uyanıyor goguslerimde yara veriyorum  ama çok emince daha da kotu oluyor yanlış tutuyor çünkü ve alerji oldum ona geçmesinden korkuyorum mama vermek istiyorum geceleri en azından emzirdikten sonra ama hiç bı fikrim yok ne almalıyım ne kadar vermeliyim?

10 Cevaplar

0 oy
(567 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Alerji geçmez ona endişe etme. Ama seninde dinlenip iyi olman gerekiyorki oına da bakabilesin.  Geceleri 2 kere falan mama ver. Uyu dinlen bir  nefes al. Doktorumuz bize aptamil önerdi. Anne sütüne en yakın mama  emmeyide bırakmaz dedi. 60 CC yeterli gelir.
(201 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım Sma aldım canım Aptamil Yenidoğan için kalmamıştı bu nasıldır sence
-Reklam-
0 oy
tarafından
Alerji geçmez canm bebeğine. Bulaşıcı değildir alerji. Yeni doğan bebekler memeye cok düşkün oluyor biz de gece boyunca koyun koyuna memede uyurdu zamanla bıraktı ama. Yutma sesi duyuyorsan yeterli çiş alıyorsan merak etme doyuyordur o emerek senden sevgi ihtiyacını karşılıyor sabırlı ol elbet geçecek. Bebeğini Dr görmeden de mama verme sütun yetmiyorsa zaten Dr sana öneri yapacaktır.
(201 puan) tarafından
Alerji için gittim bugün doktora emzirdi mi dedi evet dedim vücuduna baktinmi bebeğe geçmişmi dedi hayır dedim bebeğe geçebilir dedi korktum bende çok şükür yutma sesi geliyor 5 6 defa cisli kanalı bezde alıyorum ama geceleri bebeğimde bende çok yıpranıyor um emzirmeyi kesmiycem kesinlikle ama az bişey mama verip arkasından memede uyutsam daha iyi olur gibi geldi ama doktorada sormadim tabi yanlış bişey alıp vermek istemiyirum
(582 puan) tarafından
Kullandigim ilaç bana alerji yaptı doktor bebeğe geçmez dedi ama gece emzirdim sabah bebeğime geçmişti hemen doktora gittim ilaç yazdı geçti.
tarafından
İlginç bir şey bende emziriyorm alerjim var mesela ilaç kullanmadn gecmez ama olunca bebeğime geçmiyor.
tarafından
Bebeğin doyuyorsa verme mama doğru olmaz çünkü ona da alışır kolayına gelir ilk bebeğimde biliyorm anne sütü ve mama alıyordu mecbur en son biberon kolay geldi birakti emmeyi çok çaba harcadm ama olmadı
(582 puan) tarafından
Bebeğin de ona alerji vardır dedi doktor yani sana alerji yapan herşey bebeğe yapmaz aslında.
tarafından
Yani yoksa alerji bulaşıcı bir durum değildir.
(582 puan) tarafından
Alerji bebeğe geçmiyorsa ve sütün yeterliyse mamaya hiç başlama bu bebisler de çok kolaycı oluyor sonra emmek istemiyor anneyi.gogsunun agrisi için silikon gogus ucu kullanabilirsin geçene kadar.
0 oy
(198 puan) tarafından
Geçmiş olsun canım ben dogdugundan beri aptamil kullaniyorum ve 30cc verdim ozmnlar mamanin kasigiyla 1kasik mama attim uzerindede tarif ediyo zaten gunduzleri emzirip gece uyuyca zaman veriyorum mamayi gece bidaha rahat uyuyodu yalniz sicak suyu biberona doldurunca yuvarlak hareketlerle cozulmesini sağla mamanin direk sallarsan köpük yapar buda bebisinde gaza sebep olur kopuk olursada ver mamayi ve sicakligina bakmak icinde bilegine damlatarak bakabilirsin ben öyle yapiyorum insallah faydam olmustur
0 oy
(439 puan) tarafından
30-60 cc  arası aptamil ver canım bende öyle yaptım 
0 oy
(36 puan) tarafından
aptamil 1 numara verebilirsin 60 -90 ml alabilir ama doyana kadar vermek lazım
0 oy
(89 puan) tarafından
bebeğiniz daha çok küçükmüş mutlaka anne sütüne yakın  iyi bir mama alın. doktor bize aptamili önermişti içinde faydalı yağlar lifler filan var ve şeker nişasta gibi şeyler yok. çok da yaradı kızıma en çok da uykularında rahat ettik
(201 puan) tarafından
Ne kadarlikken vermiştiniz peki
0 oy
(268 puan) tarafından
aptamil ver canım anne sütünede benzer iyi gelir.
0 oy
(350 puan) tarafından
Mama verme bence geçmiş olsun
0 oy
(182 puan) tarafından
Ben kendim alerji oldum geçmedi ama Aptamil mama kulaniyor ek olarak
0 oy
(171 puan) tarafından
Emzirecekseniz 30 verin bence. Baktınız doymuyor öyle 60a geçersiniz. Sarılıktan mamaya başlayınca her meme sonrası 30 verdik. Tehlike geçince ben günde 4 lereye falan düşürdüm. 35 günlük arada 30 değil 60 verdiğim oluyor, emzirmeye devam ediyorum.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 221 göst.
19 Ocak 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Anneş (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 379 göst.
10 Kasım 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Mirayimm (351 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 133 göst.
5 Ekim 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Silasensoyy (56 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 344 göst.
25 Şubat 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Tatlisannecikk (199 puan) tarafından soruldu
...