0 oy
213 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (2 puan) tarafından

Doğum da sinir zedelenmesi yada brakiyal pleksus yaralanması yaşayan varmı nasıl bir süreç yaşadınız. 37 günlük olduk bebeğim kolunu kaldırmıyor.

2 Cevaplar

0 oy
(550 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun . Benim kızımda 1 hafta kadar kaldıramadı kolunu.  Sonra zamanla hareket ettirmeye başladı eğer aynı olsaydı fizik tedaviye yönlendiricekti doktorumuz size bişey demediler mi
(2 puan) tarafından
Bizde şuan doktor gözetimindeyiz şuan ilk günlere göre fonksiyonlari daha iyi gibi ama kol kaldırma dirsek hareketi yok ağıza götürme yok Evde egzersizler yapıyoruz fizik tedavi doktorun gösterdiği .
-Reklam-
0 oy
(769 puan) tarafından
Merhaba, benim yeğenimde oldu. Şuan 10 yaşlarında. Sol kolunu tam kaldıramıyor. Doğduğundan beri fizik tedavi ve yüzmeye gidiyor.ayrıca 1 kere de ameliyat oldu. İlk doğduğuna görw bayağı bayağı bir ilerleme var. Dirsek hizasına kaldırıp elini rahat kullanabiliyor artık. Bisiklet sürme vs hiç sıkıntı yok. Ama üzerine çok düştüler gerçekten. Fizik tedaviyi devlet karşılıyor ama haftanın birkaç günü sanırım. Yeğenimi özele de gönderdiler. Yüzme için de devlet var ama çok az, onuda özele göderdiler. 
(769 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun gerçekten. Yeğenim de kaldıramıyordu. Çok zor gerçekten. İyi düşünmeye çalışın. Dilerim 3-6aya geçer. Eğer geçmezse de korkmayın. Çok şükür ki tedavisi var. Yeğenimin şuan diğer çocuklardan hiç bir farkı yok. Doğumda oldu yazmışsınız, doktorların hatası mı bu zedelenme? Yeğeniminki de doğum sırasında oldu, kiloluydu biraz, zor doğum oldu.
(2 puan) tarafından
İnşallah evdeki tedavi ile biran önce toparlar. Bnm de tek korkum diğer çocuklardan farkı olur muydu bir anne için çok zor bu    Evet doğum da oldu. Ama bnm oğlum kilolu değildi 3.450 kilosu. İnan çok zor değildi onların aceleci veya acemiligiydi çünkü bu bnm ikinci çocuğum
(769 puan) tarafından
Yengeminkide 2. cocuk. O yüzden 3.yü sezaryen oldu korkudan. Allah işini iyi yapanlarla denk getirsin gerçekten, kime emanet olduğumuzu bilmiyoruz. İçiniz rahat olsun. Yeğenimin diğer çocuklardan hiç bir farkı yok. Kendisi erkek futbol takımında oynuyor, yüzmeye gidiyor, deli gibi bisiklet kullanıyor ve çok sosyal bir çocuk. Kolunun öyle olması ondan hiç bir şey eksiltmedi yani. Allah tez zamanda sağlık şifa versin yavrunuza.
(2 puan) tarafından
inşallah bizimde düzelir kaç gün oldu doğum yapalı inan ictigim su bile boğuyor gibi bni o kadar zor bı süreç ki. Mesajınız umut oldu bana insalh bizde sabırla atlatırız bu günleri biraz toparlansa elini kunlana bilecegi her oyun her aktiviteyi yaparz
(769 puan) tarafından
Haklısınız, rabbim sesinizi duyup duanızı kabul etsin inşallah. Zor ama siz iyi olun ki bebeğiniz de iyi olsun. Çok şükür ki tedavisi var.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 280 göst.
17 Ocak 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Mirza (80 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 154 göst.
31 Ekim 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Meeerve (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 231 göst.
16 Kasım 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Melike çıtakoğlu (639 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 100 göst.
...