0 oy
168 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (157 puan) tarafından
Bebeğim sadece anne sütü alıyor. Netten baktım cıvıksa 10 güne kadar kabız sayılmaz diyor. Bebeğim evet 5 günde bir yapıyor başından beri, cıvık ve sarı da yapıyor normal gibi. Günlük kilo alımı normal. Ama bebeğim gündüzleri çok uyuyamıyor yatırınca gaz bastırıyor muhtemelen. Mesajlar yapıyorum yağ sürüyorum, biogaia ve nurse harveys damla kullanıyorum. Çevremdeki büyükler sen ne bakıyorsun normal dediklerine, 5 gün çok fazla bebek için diyorlar. Ondan ağlıyor diyorlar. Daha sık kaka yapması için napabilirim? Poposunu uyarmak istemiyorum sürekli, ona da alışırsa sonra kendi kendine yapması zor oluyormuş.
Bebek Ayı 45 günlük

5 Cevaplar

0 oy
(346 puan) tarafından
Uyarmayın ama rahatsız ediyosa zeytinyagiyla karnina masaj yapabilirsiniz internette var 
-Reklam-
0 oy
(17 puan) tarafından
Bizde de durumlar aynıydı. Doktor kendini zorlamıyorsa rahatsız etmiyorsa normal dedi.6 aylık olacak daha yeni yeni düzene giriyor gibi.
0 oy
(399 puan) tarafından
Bebegim 15 gunlukken başladı bizdede bu durum probiyotik damlalardan ve masajdan başka çözüm yok şuan 4.5 aylığız hala ayni durum cok zorda kalinca şiringa ile poposundan hakiki zeytinyag sıkıyorum ve makat cevresine de sürüyorum. Eger yaparken zorlanma oluyorsa makatina her bezlemede bol pişik kremi sür sudocremi tavsiye ederim tahriş olup cani yandigindada içine sıkıp yapamıyor olabilir temizlerken cok bastirmadan temizle mümkün olduğunca silme ılık suyla yıka. Ben doktor doktor gezdim çözüm sadece bunları bulabildik
0 oy
(748 puan) tarafından
10 gune kadar yapmamasi bormal yaptiginda da kati keci gibi degilse sorun yoktur. Bebeginiz gazini cikartip cisini yapiyorsada hic korkma... 6 aydan once rahat yapsin dersen biraz daha zamani azalması icin dra sorara tabi maflor kullanabilirsiniz 6ay sonrasida kefirle sorununuzu cozersiniz. Dogdugundan beri kaka derdiyle cebellesmis şuan 24 aylik olan bir bebikonun annesi olarak söylüyorum 
0 oy
(75 puan) tarafından
canım çok normal kesinlikle uyarma alışmasın, gaz yapacak şeyler yeme. mutlaka omzunda ağızdan gaz çıkarıncaya kadar uğraş, ağızdan çıkmazsa bağırsakta gaz oluyor. 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 330 göst.
0 oy
2 cevap 160 göst.
9 Kasım 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Gule. 12 (40 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 558 göst.
0 oy
12 cevap 340 göst.
...