0 oy
428 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (220 puan) tarafından
Sorum yukarda bayanlar 

9 Cevaplar

+1 oy
(4,078 puan) tarafından
Yürüteç zararlı. Eğer mutlaka ev işi yapmam lazım diyorsanız da çok çok kısa süre kullanın. Ayaklarının yere düz taban basması lazim
-Reklam-
+1 oy
(527 puan) tarafından
Ben yürüteç kullanmadım herkesin baskısına rağmen 
0 oy
(9 puan) tarafından
Benim kızım 5aykik bı 10dk falan koyuyorum
0 oy
(279 puan) tarafından
Canım herkes zararlı diyor ama benim bebeğim 9 aylık normal tutunca bile adım atmıyordu yurutece 7 aylık olduğundan beri 15 dkka koydum şimdi yurutecte en azından adım atıyor yani 7 aylık olduğundan beri koymaya başladım 
(176 puan) tarafından
Evet aslında saatlerce yürüteçte dursa zararlı olabilir ama zaten az eğlenip sıkılıyolr az az koyunca sıkıntı olmuyo benim ki şuan 1 yaşında 10 aylık yürümeye başladı
0 oy
(176 puan) tarafından
Ben 6 aylık olunca az az koymaya başladım zaten az durup sıkılıyorlar orda da. Herkes zararlı diyo ama zaten saatlerce durmuyo ki az eğlensin diye koyuyoruz :) 
0 oy
(32 puan) tarafından

Ben bunu aldım

image


0 oy
(748 puan) tarafından
Azicik desteksiz oturmaya basladigi zaman.

Boyu ayarlanabilen olmasina ozellikle dikkat edin yani bebeginizin ayak tabani yere tam bassin. 

 

Yurutec kullanan bir anneyim ilk oglum gayet guzelde yuruyor vir sorunuda yok ikinci oglum suan 5 aylik 6 bucuk 7 gibi onuda koyucam.

Mama sandalyesinde daha cok yampiri yumpiri oturuyor cocuklar. Ayaklarinin parmak ucu basma konusuda boyuna uygun olursa hic sorun teskil etmiyor. Ve bence daha guvenlikli en azindan yoruldugunda yurume arkasindaki gibi saga sola öne devrilme riski yok oturdugu yerde duruyor. Ben zararlı bulmuyorum aksine daha faydali bence bebek ozgur sekilde istedigi gibi dolaniyor. Ev kazalarina gelirsekte diger yurume aparatlariylada ayni sekilde tehlike söz konusu 
(556 puan) tarafından
Bi şeyin zararı sizin bulup bulmamanız ile alakalı değil ki. Zararlıysa zararlıdır. Vücut ağırlığı omurganın sonuna yükleniyor. Disklere çok zararlı ileride birçok soruna sebep. Bazı şeylerde anlık bir etki bekleniyor öyle değil ki her şey zamanla çıkıyor. Mama sandalyesinde düz oturamayan çocuk ayakta nasıl dursun?
(748 puan) tarafından
Yaziyi basindan sonuna kadar duzgun okusaydiniz keske basta belirttigim yaziyi tekrar yazayim belki bu sefer okursunuz. Azda olsa desteksiz oturmaya basladigi zaman diyorum. Yani omurgasi guclenmeye basladiktan sonra. Yazinin devaminda da tam oturmadan mama sandalyesine oturtuluyor yampiri yumpiri diyorum.  Ayaklari yere tam basan boyu ayarlanabilen diyorum. Tabikide ayakta duramaz kendi kuvvetiyle durabildigi kadar durur yoruldugunda oturur diyorum diger yurume aparatlarindaki gibi yere yigilmaz dusmez diyorum.

İnanıyorum bu sefer anlayarak okuyacaksiniz;)
(556 puan) tarafından
Çok şükür anlayarak okurum her seferin de boşuna yorulmuşsunuz :) siz zararına inanmıyorum dediniz ben değil. Öyle ya da böyle o çocuk yürümeye hazır değil özgür olup bizler rahat iş yapacaz diye ona o zararı vermeye gerek yok hazır olduğunda zaten kendi yürüyor. Bir şeyin zarar ölçütü sizin şahsi fikirleriniz değil onu söylemek istedim.
(556 puan) tarafından
Ayrıca mama sandalyesi ve yürüteç kıyasını da hiç anlamadım. İkisinin kullanım amacı çok farklı. Oğlum 5 aylık oturdu o günden beri dimdik durur mama sandalyesinde.
(748 puan) tarafından
Keske soruyu soran hanimefendiye sahsi bilgi, dusunce ve goruslerinizi cevaben aktarsaydinizda bana salca olmasaydiniz gercekten insani yoruyorsunuz.
Bir soru sorulmus kendi dusuncemi gorusumu paylastim.
Sizde oyle soru sorana dusunce ve gorusunuzu iletin.
Baskasinin yorumuna bulasmayin.
Hayırlı aksamlar.
(556 puan) tarafından
Siz nasıl görüş bildiriyorsanız ben de onu yaptım. Sizin çocuklarınıza bi şey olmadı siz de deneyin şansınıza olmazsa ne ala diye verdiğiniz fikir yanlış geldi söylemek istedim. Muhteşem üslubunuz ve engin bilgileriniz ile sizi başbaşa bırakıyorum.
(748 puan) tarafından
Ben fikrimi soylerim uygulayip uygulamamak annenin karari. Sizde fikrinizi soylersiniz ama soru soran kisiye cevaben...
Benim fikrim dogrumu diye sizin yorumunuza acik degil ki bi geldiniz gitmek bilmiyorsunuz salca oldunuz diyorum hala devam ediyorsunuz insan olan ilk lafta anlar.
Hadi selametle
0 oy
(85 puan) tarafından
6 aylıkken kullandım 
0 oy
(1,547 puan) tarafından
Ben koymayacaktim hiç ama oğlum hareketliydi ailemde şehir dışına gidiodu annem bana rahatlık olsun diye aldı 7 buçuk aylıktı koydum uçuyordu icinde

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 1,014 göst.
20 Mart 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Eylül Beren (35 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 346 göst.
31 Mart 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Yasemen (229 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 460 göst.
31 Mayıs 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Ezgi22 (220 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 406 göst.
14 Ocak 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Elif5858 (70 puan) tarafından soruldu
...