0 oy
322 göst.
Profil image Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (132 puan) tarafından
Selamun aleyküm kızlar. Bebeğim anne sütüyle besleniyor. 2.5 aylık ve 6 gündür büyük tuvaletini yapmıyordu bende normal sandım ama kabız olmuş bebeğim. Annem yanımdaydı sabun koyduk makatına hemen yaptı ama katı birşekilde yaptı. Sabunun zararı olur mu? Doktora gittik ve çatlak oluşmuş dedi iki krem verdi onları kullanacağım. Biogai damlayı günde iki kez kullan dedi. Önerileriniz var mı? Bebeğim okadar çok ağlıyor ki gaz çıkartırken bile çığlık atıyor :( onun bu haline dayanamıyorum. 
Bebek Ayı 2.5

4 Cevaplar

0 oy
tarafından
Sudocremde makat çatlağına iyi geliyor diye biliyorum oturtma banyosu iyi gelir mi bilemiyorum benimki de 6 gün boyunca yapmadı 6 gün elle masaj yaptım yaptı dediğin gibi kabızdı ondan sonra her şeyimiz başladı zaten şu an sıvı olduğu halde kafasını yapmıyor bugün hastaneye gitmiş bir şekilde hiçbir şey yapmadılar içinde kalmış durumdayım ben de ama senin kesinlikle kabız olmamasına dikkat et büyük bir ihtimalle kabızlığın nedeni de anne sütü yağsız da rahatsız olunca da erken kalkıp oluyorlar gerçi yağlı olunca da oluyorlar ama benimkisi mama alıyor normal yani benimkisini kabul olmazsa geçmiş olsun bilenler yazar inşallah 
Profil image (132 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun sizede rabbim yavrularımıza şifa versin. Masajı karnına mı yaptınız makat bölgesine mi? Sufucrem ve suya oturmayı deneyeceğim bugün.
-Reklam-
0 oy
(78 puan) tarafından
Benim de oğlum birgün yapmasa korkuyorum acaba kabız mı oldu diye masaj yapmaya başlıyorum ta ki kakasını yapana kadar özellikle iki ayağını karnına hafif bastırıyorum bi de kimyon çayı içip ona da bir çay kaşığı veriyorum günde üç sefer ya da yapmadığı zaman
Profil image (132 puan) tarafından
Evlat sahibi olmak çok zor çok. Ona bişey oldu mu bizim içimiz yangın yeri oluyor. Kimyon da deneyeceğim teşekkür ederim
(78 puan) tarafından
Evet.. Allah şifa versin evladınıza
0 oy
(1,130 puan) tarafından
Oğlum 2 buçuk yaşında kabızlıktan makat çatlağı oluşmuş kaka yaparken çıldıriyordu ağlamaktan 

Sabah akşam poposunu leğene su koyup oturtuyoruz yumuşatsin diye sanırım sonra kremliyoruz 

Ayrıca sabah akşam bı daha kremi var .kaka yapacağını hissettigimde yine sürüyorum 

5 gün lavman yaptık öncelikle sonra kremlerle devam ediyoruz 

Ağlamaları azalmaya başladı şükür bir ay sonra kontrolümüz var 

Çok zormus valla sizinde Allah yardımcınız olsun canım 

Sabun önermem doktor lavman vermedimi sizede
Profil image (132 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun sizede, rabbim yavrularımızın yardımcıso olsun. Hayır lavman vermedi önce günde dört defa zeytinyağı ver geçmezse ilaç başlayalım dedi.
(1,130 puan) tarafından
Anestol krem bizde kullanıyoruz baya etkisi olmaya başladı canım

Ayrıca iki kremleri yine var iki tane büyük catlak var bizde canım


Çok zor valla doktor hemen geçmez dedi zamanla geçiyormuş


Kabız olmaması gerekiyormuş

Eğer bebeğiniz etmiyorsa kendiniz kayısı yiyin kompostosunu için bol bol
0 oy
Profil image (537 puan) tarafından
Ah yavrum benim yaa. Bizde 3 aylık iken makat çatlağı yaşadık. Makat çatlağı biraz canını acıtabilir ama anestol kremi kullanarak ağrısını dindirebilirsiniz. Bizimkinin 2 tane çatlağı vardı ve bu kremle geçti. Makat çatalağı bir iki güne geçen bir şey değil. Anestol kremi her alt değiştirmede makatın içine hafif tampon yaparak kullanabilirsiniz o bölgeyi uyuşturur, kakasını rahat çıkarır ve ağrısını azaltır. Bize çok iyi geldi. Doktorunuza danışıp bence hemen Kullanmanızı öneririm.
Profil image (537 puan) tarafından
Ayrıca sabun , lavman ve fitil sakın uygulamayın. Yazık günahtır çocuk. Minicik bebek lavmanı kaldıramaz. Biz yetişkinler dayanamıyorken. O yüzden doktora danışıp Fito krem ve anestol kremi kullanmaya başlayın. Geçmiş olsun.
Profil image (132 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim, doktor anestol ve hametan verdi. Fito kremde var elimde kullanayım onuda. Haklısınız bende çok direndim sabun konusunda ama oğlum ağlamaktan yorgun düştü mecbur dinledim annemi.
Profil image (537 puan) tarafından
Rica ederim canım. Sizde istemezsiniz ama mecbur klınca oluyor. Biraz anestol birazda fito kremi karıştırıp serçe parmağınıza bırakın ve hafif hafif uygulayın. Zeytinyağı falan da sürün. Çok geçmiş olsun

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 295 göst.
29 Temmuz 2022 36-48 ay arası bebekler kategorisinde Btlç (55 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 130 göst.
22 Aralık 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde tubas (253 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 192 göst.
25 Kasım 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde ElizanınAnnesi (204 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 110 göst.
...