0 oy
462 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (446 puan) tarafından
Bebeğim bir anda değişik bir hareket yaptı ağzını açıp etrafa korku ile bakma ve aranma gibi gözlerini ayırıp ağzını açtı araştırınca epilepsi belirtilerinde çıkıyor bu hareketi 4 5 sefer yaptı bilerek mi yapıyor yoksa nöbetmi geçirdi anlamadım hala gözüm üzerinde uyuyamıyorum sürekli bakıyorum uykuda yaparmı acaba diye bekliyorum çok stres yaptım :( 
Bebek Ayı 5.5 aylık

3 Cevaplar

0 oy
Profil image (1,658 puan) tarafından
Post yukarı çıksın. Geçmiş olsun inşaAllah yoktur yinede sabah bi götürün hastaneye ne olursa olsun
(446 puan) tarafından
Başka yapmaz umarım çok korkunçtu :( yinede götürücem doktora vidyoya alamadım ne olduğunu anlamaya çalıştım
-Reklam-
0 oy
(960 puan) tarafından
Çocuk dokturuna gideceksiniz ordan nörolojiye eğer şüpheniyorsanız. Yaptığı hareketi video alın doktora gösterin. Doktor sizi yönlendirir. İnş yoktur bir şeyi. Nette yazılan şeylere çok takılmayın. En ufak baş ağrısı yazıyor neler çıkıyor. Sağlıkla büyütün bebeğinizi.
(446 puan) tarafından
Daha bugün ilk defa böyle birşey yapıyor genelde heycanlanınca ağzını acar elini kolunu hareket ettirirdi ama ortada böyle birşey yokken biryere bakıp böyle yapması çok düşündürdü sürekli kalkıp bakıyorum uyku yok gözümde
(960 puan) tarafından
Belki korkmuştur yada başka birşeydir. Çocuk bunlar sonuçta kendinizi strese sokmayın. Ama ihmal etmeyin. Mutlaka yakalarsanız kameraya çekin. Gecici birşeyde olabilir. Benim kızda uykuya dalarken bir anda elleri ayaklarını kasardı. bende epilepsiden şüphelendim sonra uykuyla ilgili başka birşeymiş geçti. Ama o süreçte kendimi çok yıprattım. Sabaha kadar araştırdım felan. O yüzden dua edin bol bol. Rabbim yavrularımızı korur. Nete de çok takılmayın. Ama bulabildiğiniz en yakın zamanda götürün. Maddi durumunuz varsa özele götürün daha hızlı ilerler. Çocuk nöroloji kontrol eder. EEG çekerler bebek uykudayken sonra belli olur.  Dediğim gibi içinizi ferah tutun belki bişey yoktur.
0 oy
(8,938 puan) tarafından
Tekrarlayacak mi diye takip edin. Eger tekrarlarsa videoya cekip cocuk doktorunuza, o da icinize sinmezse cocuk norolojiye gosterin. Normal bebek hareketleri olabilir. Cocugunuzu iyi takip edin ama netletmemis bir durum icin kendinizi hirpalamayin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 320 göst.
0 oy
2 cevap 192 göst.
19 Mart 2024 4-6 yaş arası çocuklar kategorisinde Berin elif (9 puan) tarafından soruldu
...