0 oy
362 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (26 puan) tarafından
Merhaba sevgili anneler. Bebeğim henüz 3 aylık ve emmeyi bıraktı. Bu yüzden sütümü sağarak veriyorum. Fakat sütüm çok çok az. Pompayla sağıyorum sonra elimle sağmaya devam ediyorum toplamda 25 ya da 30 cc süt çıkıyor. Ne yaptıysam sütümü bir türlü artıramıyorum Bu durumda olup sütünü atıran var mı aranızda?

8 Cevaplar

+1 oy
(56 puan) tarafından
Tahin helvası ye bol bol bn onu yedikçe cogaldi
(26 puan) tarafından
Tahin helvası hiç duymamıştım deneyeceğim teşekkür ederim  
(89 puan) tarafından
Normal tahin olur mu
(56 puan) tarafından
Olur  oda sütü cogalttgini duymuştum kendim hc denemedimde
(56 puan) tarafından
Dere otuda yiyin oda çok artırıyor sütü
-Reklam-
0 oy
(151 puan) tarafından
Tahin helva incir rezene çayı bol bol su en az 2 litre canım ama asıl en önemlisi emzirmek 3.ay benim kızımda meme reddi yaptı ne yaptıysam ağlıyordu almıyordu uyuduğu zaman uyku sersemi verdim o zaman emiyordu sonra tekrar tuttu çok şükür sizde pes etmeyin mutlaka ara ara teklif edin ilk oğlumda bende emziremedşm sağarak veriyordum ve 5.5 ay sadece verebildim sağmakla maalesef süt azalıyor 
(26 puan) tarafından
Ne güzel sevindim sizin adınıza. Benimki gece dahi ekmek istemiyor.  Ağlıyor tekmeliyor. Mecburen mama veriyorum. Göğüs ucuna mama sürüyorum öyle emer belki diye mamayı yalıyor sonra tekrar başa dönüyoruz.
(151 puan) tarafından
Yinede pes etmemenizi öneririm ayakta geze geze emzirdim 3.cü ay bende inşallah tekrar emmeye devam eder
0 oy
(117 puan) tarafından
Düzenli aralıklarla sağman gerek mesela 2 saatte ya da 3 saatte bir. Ben 4 aydan 1 yaşına kadar sağdm. 120 ml olurdu çok şükür. Bir de bebeğin ağzındaki tükürükten göğüsünün kahverengi kısmına ve ucuna sür sonra göğüs ucunu çek bırak hareketi ve sağa sola dönüş hareketi yap sonra sağ gittikçe çoğalır inşallah.
(26 puan) tarafından
Benimde başlarda 120 cc hatta daha fazla oluyordu. Emmeyi bıraktığından beri benim de sütüm azaldı. Ben mama sürüyordum emer belki diye tükürüğünü denememiştim hiç. Onu da denerim teşekkür ederim.
(117 puan) tarafından
Süt üretimi bebek tükürüğü ile uyarılır canım benim. Göğsüne de masaj yap. İnternetten oksitosin masajı i da uygula inşallah işe yarar
(26 puan) tarafından
Bakıp internetten ben de deneyeceğim canım çok teşekkür ederim çok sağol
(117 puan) tarafından
Rica ederim ne demek:)
0 oy
(45 puan) tarafından
Kuzum bende aynı durumdayım oğlum 75 günlük göğsümu emmiyor benimde sütüm azaldı. Mecbur mama veriyorum. Sağdığım sütünde azından atıyor içmiyor.
(26 puan) tarafından
Çok zor bir durum canım. Anlayabiliyorum seni de.  Neden emmek istemiyorlar acaba tadı mı hoşlarına gitmiyor yoksa emmek onları mı yoruyo anlayamıyorum. Ben de mecburen mama veriyorum. İnşallah alışırlar tekrardan anne sütüne
Profil image (1,659 puan) tarafından
Sütünüzü kabul etmiyorsa tadına bir bakın derim
(45 puan) tarafından
Sütümde bir sorun yok ki tatlı.
0 oy
Profil image (1,659 puan) tarafından
Bol bol su tüketin tatlı şeyler yiyebilirsiniz abartmadan ve evde yapılan hoşaflar meyve suları içebilirsin bulgur pilavı gaz yapabilir ama  süt yapar sütlaç yiyin sütlü ürünler tüketin ama ne olursa olsun beneğiniz hiç emmiyorsa naparsan7z yapın bir süre sonra sütünüz kesilecektir  ara ara zorlada olsa emzirmeye çalışın yattığı yerde gezinerek bir şekilde emzirinki sütünüz kesilmesin
(26 puan) tarafından
Denemediğim şey kalmadı. Hoşaflar, hurmalar, çaylar,  bestlak damla, promalt içecek hiçbiri işe yaramadı
0 oy
(1 puan) tarafından
Humana markalı emziren  anneler için çay, rezene(anason) çayı (aktardan alınabilir), kefir,bol su, yeşillik(gaz yapmayanları) , meyve(gaz yapmayanları) düzenli tüketmelisin  bende çok işe yarıyor bebeğim 4,5 aylık sadece anne sütü ile besleniyor. 
(26 puan) tarafından
Maşallah  ne güzel
0 oy
(9 puan) tarafından
Kavun Karpuz bende çok işe yaradı
(26 puan) tarafından
Kavun karpuzu da hiç duymamıştım onları da deneyeyim teşekkür ederim
0 oy
(419 puan) tarafından
Dere otu yegunde 1 demet cok guzel sut yapiyor

İlgili sorular

...