0 oy
315 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (356 puan) tarafından
Bebegim 7.5 aylık 3 gündür kaka yapmiyor çok çok huzursuz sürekli ağlıyor karnina masaj yaptim zeytinyagiyla muz veriyordum vermemeye basladim ek gidayi biraz azalttım emziriyorum süreklim gecen ay basladik 1 aydir hic olmadi hatta muz cok cok veriyordum. Ama bu bu ikidir böyle ayaklarini kaldirip indirdim napmaliyim kuru erik kaynattim blend ettim iciricem. Ne yapayim hangi ilaci almam laizm ilk bebegim diye bilmiyorum lavman ne alayom ismi ne veya olmamasi icin hemen kaka yapabilecek bi tarif varmi
Bebek Ayı 7.5 aylık

8 Cevaplar

0 oy
(6,550 puan) tarafından
Probiyotik al eczaneden canım toz şaselerden 
-Reklam-
0 oy
(1,152 puan) tarafından
Merhaba sağlıkla büyüsün bebeğiniz gün kurusu 4-5 tane kayisiyi az suda haslayip blendardan geçirin ben yoğurda katip yediriyorum o gün kakasını yapıyor yada taze kayisinin mevsimi cam rendeden gectirip yedirin faydası olur hergun kayısı vermeye calisiyorum bizde de ayni sorun olmuştu 
0 oy
(99 puan) tarafından
1 aylıkken öok zorlanıyordu 3 gün kaka yapmaması normal kabız olduğu anlamına gelmez dedi dotkor bize masaj falan dedi yaptık yine olmadı valla en sonunda 3. Gününde iyice ıkın ıkın olunca çocuk manasına bir çay kaşığı hakiki zeytinyağı koyuyordum bi saat sonra yapıyordu 
0 oy
(428 puan) tarafından
1 çay kaşığı zeytinyağı içir bebişe emziriyosan sende iç
0 oy
(441 puan) tarafından
.  Canım 2 gündur bunu yapıyorum sık sık. Aks yaparken bı anda yapiverdi kakasını şaşırdım hiç beklemiyordum bı dene istwrsen
0 oy
(1,274 puan) tarafından
Sabah 1 cay kasigi zeytinyagi ustunede su icirirsen kabizligi cozulur yulaf kayisi bunlarda bagirsak calstriyo
0 oy
(748 puan) tarafından
10 gune  kadar kaka yapmamasi normal yalniz gazini cisini cikartiyorsa normal aksi taktirde en acilinden dojtora gitmek gerekir. Kakasini yaptiginda da sert yada keci boku gibi ise kabiz olarak nitelendirilir. Yani 10 gun sonra normal kivamli kaka yapiyorsa bu normaldir kabiz degildir.

Geleyim 2 bebekle edindigim tecrübelere umarim sizede fayydasi olur. Simdik ek gidaya basladiysan kesinlikle su verilmesi gerekir. Tam olculeri bilmem ama ben 6ci ayda gunde 50 ml 7ci ayda gunde 100 ml olarak her ay 50ml arttirmistim. 

Yogurt bebegi kabiz yapar evet bende bastan karsi cikmistim ne alaka ya diye ama oyleymis test edildi onaylandi. Hatta ishal cocuga ozellikle yogurt verilir bu sebeple yogurt fazla verdiyseniz ondan olabilir. Bebeginize kesinlikle kefir oneririm kefir rahatlatir hergun duzenli verirseniz hatta yoğurt yerine kefir verirseniz bu ek gida alisma surecinde kaka yapamama ihtimalini en aza indirmis olursunuz ayrica yogurttan cok daha faydali bağışıklığı ciddi anlamda destekliyor.

Bebeginize şu 5 tahilli toz mamalar kasik mamalar falan veriyorsaniz onlarda feci kabiz yapar haberiniz olsun.

Kayisi konusunda pek onermiyorum benim oglumda denedigim cocuk karin agrisindan fenaliklar gecirmisti sonda faydasinida malesef gormedik.

Bal kabağı bul ayikla temizle yika kurula dilimle dondurucuna at bu gibi durumlarda hemen cikartip suda 3 4 parca bal kabagi havuc zeytinyagi ve yulafi hep birlikte haslayip blender yapip pure yada cirba biyetine verdiginde bebis en fazla 1 gun sonra yumusacik kakasini yapar.

Her ek gidasina zeytinyağı muhakkak ekleyerek verin. Corba tarzi yediriyorsaniz icerisine yulaf ezmesi eklemenizi oneririm bebeginizin kabiz olma ihtimalini azaltir.

Umarım faydası olur.
0 oy
(123 puan) tarafından
Üç gün yapmıyordu, yemek yemeye başlayınca tadimlardan sonra kabak yemeği, kayısı, armut yediriyorum. Meyvelerl her gün yedirince her gün yapmaya başladı. Küvette ya da kovaya ılık su koyup içine koydum. 15 dakika sonra yaptı. İnşallah sizde ise yarar. Muz da kabız yapar aman dikkat.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 433 göst.
21 Ekim 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Minikgiller (170 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 210 göst.
8 Ağustos 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Btl5 (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 391 göst.
5 Mayıs 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Kbracelik (18 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 261 göst.
6 Mart 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Bhk (554 puan) tarafından soruldu
...