0 oy
209 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (316 puan) tarafından
Bu konuda bir tecrübem yok cevremde yaptiran kimse de yok. Tecrübeli annelere soruyorum sünnete giderken ne yapmalıyım sunnet sonrasi nelere dikkat etmeliyim sizce
Bebek Ayı 1 aylık

3 Cevaplar

0 oy
(257 puan) tarafından
Benim bebegimde 3 aylıkken sünnet oldu. Önce lokal anesteziyi yapıyorlar sonra 15 dk bekleyin diyorlar 15 dakika sonra işleme başladı yaklaşık 30 dakika sürdü. 2 krem yazdı doktor. Biri ağrı kesici özelikli diğeri hızlı iyileşmesi için. Her bez değişimi bu iki kremi sürdüm birde 4 saat arayla calpol ver dedi. İlk gün 4 saat arayla calpolu verdim ikinci gün gerekirse ver iyiyse verme demişti. İlk gün çok huzursuzdu pipisi beze değince çok ağlıyordu hemen karton bardak kesilip koydum. İkinci gün hicbisey yok gibiydi. İnşallah sizde rahat bir şekilde atlatirsiniz 
(67 puan) tarafından
Karton nasıl oluyor kuzum
(257 puan) tarafından
Karton bardağın alt kısmını kesiyorsun. Sonra onu tam pipisini gelecek şekilde yerleştiriyorsun. Bezi kapatınca pipi beze değmiyor bardak onu koruyor. Çok işe yaramisti.
(67 puan) tarafından
Kaç günde iğleşti çok ağlıyor lar mı bnm de şuan gazı var oğlumun bi kaç aya yapacam da
(257 puan) tarafından
Sünnet oldu eve geldik iyiydi lokalin etkisindeydi sanırım 2 saat sonra başladı ağlama huysuzlanma. Kremi sürerken  çok ağlamıştı. Calpolun etkisiyle o gece o gecti. Ertesi gün gayet iyiydi 1 haftada tamamen toparladı. 1 hafta sonra zaten kontrole çağırıyor doktor dikişlerine bakıyor.
-Reklam-
0 oy
(230 puan) tarafından

Yedek çamaşır götürmek yeterli olur ne olur ne olmaz diye. Bizim doktorumuz anneyi yanına alıyordu ben çok ağlarsa diye emzik almıştım emmiyo ama ameliyatıl haneden korktu ağlayınca verdim kemirdi onu. 

Ameliyata gelmeden 1 saat önce jetek krem alın ince bı tabaka halinde sürün gelin dedi uyuşturan bı krem. Ameliyata da lokal anestezi yaptılar.
Bize sıvı vazalin yazdı pipinin beze gelen yerine dökün hem pipisi yapışmaz hem değdiğini hissetmez yumusacık olur bez dedi kendi de döktü ameliyat hanede bezine öyle tuttuk bezi yanınıza bez alın yeni bez takarsiniz ben akıllı odada unutmuşum . İlk gün için fitil yazdı 3 e bölüp Sabah öğle akşam yaptın daha 9 günlüktü miniğim. Bı yara kremi yazdı tam sünnet bölgesine sür dedi birde tentürdiyot yazdı  pamuğa dök az pipisinin ucuna damlat mikrop kapmasın dedi ilk gün biraz kızarıklık vardı biraz hiysuzdu sonra geçti 10 gün kullan kontrole gel dedi şükür sorun yaşamadık. Sizinde sorunsuz geçer inşallah.
0 oy
(53 puan) tarafından
Biz 4 aylıkken özel klinikte yaptırdık iğne ile uyuşturdular bacağından ve kollarından bizim tutmamız istediler ama ben dayanamadım bizimki sıkıldığı için biraz ağladı yarım saat 40dk içinde bitti dikişli yaptırdık sardılar sargısı eve gelince hemen düştü Bi daha sarmadık ertesi gün banyo yaptırdık sonra hergün banyoya devam edicek yada suyun içine oturtun dedi ama kış ayı olduğu için 2 günde bir banyo yaptırdık krem falanda kullanmadık doktor gerekli görmedi çişi zaten iyileştirir karton bardak falanda koymayın zaten 40 günlük pişik yapabilir karton bardak havalar çok sıcak artık çişi iyileştirir tek dikkat etmeniz gereken kakalı bez bırakmayın o iltaba yol açar o kadar normal hayatınıza devam ediceksiniz 1 haftada iyileşecek bizim 1 1buçuk haftada hemen iyileşti
(53 puan) tarafından
Bide 4 saatte bir calpol verdik onu unuttum

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 490 göst.
0 oy
5 cevap 493 göst.
0 oy
8 cevap 1,583 göst.
16 Ekim 2019 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Naile (8 puan) tarafından soruldu
...