0 oy
523 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (11 puan) tarafından
kizlar gerçekten şu dediğiniz anne sütünü artıran yiyecekler neler ne deneduysem yetmiyor sütüm var ama az ve göğüsler yumuşak olunca süt az anlamına mı geliyor 

5 Cevaplar

+1 oy
(9,154 puan) tarafından
Hayır göğüslerin yumuşaklığı ile alakalı değil. İlk çocukta gosuslerimden aktardı süt ve sertti hep göğüslerim 2. Çocukta hep yumuşak. Sütünüzün olup olmadığı çişli bez sayısından belli olur. İki çocuğu da bu farka rağmen sadece anne sütü ile büyüttüm ikisi de gayet iyi kiloda büyüdü. 

Süt arttıran yiyeceklerin hepsi aslında insanı susatan şeyler, tereyağlı yumurta, bulgur pilavı, soğan salatası, tatlı VS vs diye sayılır ama ortak yönleri susatan yiyecek olmaları. Bol su için, saat koymadan emzirin çünkü Ne kadar çok emzirirseniz beyine sinyal daha çok süte ihtiyaç var diye gidiyor. 

Bunun dışında her gün duş alın. Duşta göğsünüze sabunlu kese ile Masaj yapın. 

Bebeğiniz uyurken sizde uyuyun. Bir süre işler bekleyebilir vücut bu tempoya alışınca zaten süt öyle kolay kolay kesilmez. 

Çay kahve içmeyin. Çay kahve vücuttan su atar. Her bir çay bardağı çay içtiğiniz iki bardak suyu idrar ile atmanıza neden olur. 

Doğal sağlıklı beslenin et süt yumurta bakliyat sebze. Bu bebeğiniz den ziyade sizin zinde kalmanız için gerekli. Sakın ümitsiz olmayın. Sütüm yok düşüncesine sadece sürekli emzirmenize rağmen bebeğiniz lin çiş sayısı az ise kapılın o zaman da hemen suya koşun. 
(565 puan) tarafından
Çay su mu atıyo gerçekten ben içiyorum çay ya çok seviyorum, hatta sıvı içecek olduğu için de süt olur diye düşünüyordum bende emziriyorum ama çaydan dolayı sütte azalma hissetmedim azalıyo mu ya hiç dikkat etmedim yada
(9,154 puan) tarafından
Çay su attırır evet belki siz yeteri kadar su içiyorsunuz dur onun yerine
(11 puan) tarafından
cevabınız için teşekkür ederim :) iki çocuk olunca dinlenme pek olmuyor dediklerinizi uygulayacağım çok sağolun.
-Reklam-
0 oy
(27 puan) tarafından
Merhaba 

İnciri sıcak suya koy yumusayınca hem suyunu hem kendini ye, dere otu, beyaz dut tam zamanı, bol su maden suyu, vıtamınlı olması için fındık cevız havuç biber

Özellikle bol süt sağmak veya emzirmek  göğüs masahı yapmak

İlk 1 ay cok zorlandım ama bunları zaman ıcınde denedım halada yapıyorum
0 oy
(119 puan) tarafından
badem incir ve dut kurusu yedigimde sutum artiyor canim. bir de arifoglu markasinin anne cayi var rezene falan var icinde onu iciyorum. her gun de bestlak damla var onu kullaniyorum. 
(11 puan) tarafından
kimyon rezene iciyorum :)
0 oy
(58 puan) tarafından
Öncelikle dengeli ve zamana uyarak beslen kuzum, mutlaka günde 2-3 litre su iç. Bunun haricinde kuru meyveler ve kuruyemişler sütü hem artırır hem de kaliteli hale getirir. Gün içinde fırsat bulursan 1 saat de olsa uyu çok faydası oluyor. Ve en önemlisi de moralini yüksek tut ne kadar mutlu olursan emin ol sütün de o kadar artacaktır Allah'ın izniyle. Goguslerin yumuşak olması normaldir, ilk doğum yaptığın zamanlar sertti muhtemelen o yüzden hep öyle olacağını düşünmen de normal (: Bebeğini emzirirken onun yutkunma sesini dinle o şekilde sütünün olup olmadığını anlayabilirsin inşaAllah  Ha unutmadan, rezene çayını da ihmal etme
(11 puan) tarafından
silikon uç ile emiyo göğüs ucu yok aceba ondanmi doymadigini hissediyorum
(58 puan) tarafından
Ondan da olabilir tabi ki ama sen kendini kasma kuzum doymasa ağlar sürekli ne yapsan da susmaz çocuk ..

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 70 göst.
22 Kasım 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Adenneva (207 puan) tarafından soruldu
0 oy
36 cevap 1,355 göst.
0 oy
2 cevap 185 göst.
14 Nisan 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde H.a.y (181 puan) tarafından soruldu
...