0 oy
135 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (8 puan) tarafından
Merhabalar, ek gıdaya geçicez, aynı besini 3gün artan miktarda tadım yaptırıcam ama merak ediyorum günde sadece 1 kere mi tadım olması gerekiyor ve günlük kaç ml su vermeliyim. Bir de tadımlar hep aynı saatte mi olmalı, normal öğün olarak yemeye ne zaman başlayabiliriz yardımcı olur musunuz tecrübeli anneler, doktorumuz tüm bunlara internetten bakmamızı söyledi ama kafamda net oturmadı yanlış bişey yapmak istemiyorum , bir de sizin deneyimlerinizi duymak istiyorum, şimdiden teşekkürler 

2 Cevaplar

0 oy
(177 puan) tarafından
Canım yanlış yönlendirmek istemem, kızım 8 aylık. Yaptıklarım doğrudur demiyorum sadece paylaşmak istedim. Biz 3 gün kuralı ile başladık ama o kadar çok besin var ki hepsine yapamadım açıkçası. İlk iki üç hafta yaptım. Sebzeler ve yoğurtla başlamıştık onlarla yaptık 3 gün kuralını sonra normal verdim açıkçası istiyordum hepsini o kurala göre yapayım ama zor geldi. 

Biz doktorun söylemesi ile 5 aylık başını tutabiliyorken tadimlara başladık. Çay kaşığı, tatlı kaşığı gibi miktarlarda verdim zaten fazlasını istemedi. Kabağı buharda parmak boyutunda haşlayarak eline verdim kendisi mincikladi. Havuç, taze fasulye yine bu şekilde yaptım. Kaşıkla yemeği çok istemedi. Yoğurdu yiyordu kaşıkla. Bunların hiçbiri doyurucu miktarda değildi, anne sütü ve mamaya aynı miktarda devam ediyorduk. Açıkçası iki ay böyle geçti, meyveler yumurta sarısı hepsini yiyordu ama asla doyacak miktarda istemiyordu. Ne zaman 7 aylık oldu, pütürlü şekilde yaptığım sebzeli, soğanlı, kıymalı yemekleri yemeye başladı o zaman öğün yapmış olduk. Meyve ve yoğurdu yine ara öğün olarak yiyor ama sabah kahvaltı ve öğlen veya akşam bir öğünü ek gıda olarak yiyor. Sütüm pek yok onu saymıyorum, mamayı istediği kadar veriyorsun. 

Tadimlar süresince yani iki ay su içmedi bizimki, çok denedim ama içmedi. Tabi o zaman hava bu kadar sıcak değildi. Şimdi ek gıda sonrası teklif ediyorum yine az az içiyor. 
(24 puan) tarafından
Bizde 5 aylik iken başladık hangi sebzeleri verebilirim havuç patates kabak balkabağı dışında
(177 puan) tarafından
Bizim kabızlık sorunumuz olduğu için havuç ve patates veremedim. Kabak ve taze fasulye verebildim. Başka bir şey veremedim açıkçası hala veremiyorum. Kabak yiyor hep :)
(8 puan) tarafından
Çookkk teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız iyi oldu benim için... Sadece parmak besinler verdiğiniz zaman bir anda büyük lokma almadı mı onu merak ettim çünkü ben korkuyorum bir anda ağzına götürür ve koparırsa diye (henüz dişi yok)
(177 puan) tarafından
Kabak isiramayacağı kadar sert oluyor, emdi genelde veya çekirdekli kısım oluyor ya lifli orayı yedi. Aslında büyük parçaları öğürüp çıkarıyor küçükler belki tehlikeli olabilir. Bu arada günü gününü tutmuyor ben genel yazdım olmazsa moralinizi bozmayın. Mesela diş çıkarırken iki gün hiçbir şey yemedi sadece mama içti. Ben rahatsızdım hazırlayamadım yine mama içti, her zaman istediğimiz gibi olmuyor yani :)
-Reklam-
0 oy
(2,476 puan) tarafından
Merhaba. Doktorumuz bize ilk 2 ay tadım dönemi ana besini hala anne sütü ve/veya mama dedi. Zaten siz istediğiniz kadar vermek isteyin kendisi yiyebildiği kadarıni yiyor bu durumda zorlamamak gerekiyor çünkü ek gıda reddi olabilir. Doktorumuz bize ilk 2 ay 1 çay kaşığı yese bile yeter şuan alerji durumuna bakcaz doyumluk değil tadımlık yemesi gerekiyor dedi. Yaptığım doğru mu bilmiyorum ama kızım şuan 7.5 aylık ben hiç yemek konusunda zorlamadım bazen 1 kaşık bile yemedi bazende yaptığımin hepsini yedi. Zorlamıyorum çünkü onlarda birey biz yemek istemediğimizde biri zorla ağzımıza kaşık soksa hoşlanmayız sonuçta onlarda öyle. 7 aylık olunca kahvaltı öğününü ekledim yumurta lor zeytin avakado karadut özü yiyor genelde tabi hepsinden azar azar. Ayrıca tadımlara devam ediyoruz 3 gün kuralıyla. Eğer kahvaltıda çok yemediyse akşama doğru meyveli muhallebi yapıyorum irmik yada yulaftan. Biz şuan böyle ilerliyoruz 8 aylık olunca da akşam yemeğine başlıcaz inşallah. Bu arada kaşık reddi olabilir kızım kaşıkla yemiyor mesela bunu da deneye deneye bulacaksınız kaşık denedim olmadı blw denedim kendi eliyle götürmedi ama ben tutunca ısırdı yedi. Şimdilerde ben lokma lokma ağzına veriyorum öyle yiyor kaşık kabul etmiyor :) 
(8 puan) tarafından
Çookk teşekkür ederim çok yararlı oldu yazdıklarınız. Su hakkında bir şey dedi mi doktorunuz?

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 451 göst.
0 oy
0 cevap 113 göst.
0 oy
2 cevap 199 göst.
23 Temmuz 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Asdfghj (53 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 178 göst.
4 Şubat 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Denizdemir (36 puan) tarafından soruldu
...