0 oy
567 göst.
Doğum Sonrası Anne kategorisinde (125 puan) tarafından
Kizlar burda bir annen tavsiye si uzerine KADİR TUĞCU diye bi doktor tavsiye etmisti o sayfadan doktora ulaştim ve kendisine bir kac sor sordum hemen cevapladi cok sagolsun baya iyi aciklayici seyler soyledi ve verdigi cevaplar beni cok sasirtti eger o doktorsa bizim burdakiler ne tabi hepsi icin gecerli deil

Mesela 4.aydan sonra bebeklere kutu süt verilebilir diyo siz duydunuzmu bunu 

4 Cevaplar

+1 oy
(9,131 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Evet ben yıllardır takip ederim. Sütü biliyorum ama uygulanmadığım birşey. Ama süt alerjisi ile ilgili söylediklerine katılıyorum.

10 yaşına çocuğun hiç antibiyotik kullanmadı sayesinde. 

Öksürük ilaçlarına savaş açan doktor dur. Sayesinde astım ilaçları ve sürekli antibiyotik kullanmaktan kurtulan çok sayıda insan var. Öyle altın bilgiler var ki elimde doktora gidince testlere önce bir bakıyorum. Anlamadığım olursa zaten kendisine soruyorum. Grip boğaz enfeksiyonu denen şeyler ilaçsız geçer. Havale den korkmuyorum ateşin yükselmesinin önemini de biliyorum. Ateş düşürücü diye öksürük ilacı verip süreci zora sokanlar da. Kitabı da çıkmış anne olan olmayı düşünen herkese tavsiye ederim.


Ayrıca günlük süt ve paket sütün aynı banttan çıktığını zerre farkının olmadığını söylüyor ki bu doğru içinde ikisinin de koruyucu var. 

Sütü vermiyorum ama ben inek sütü ile büyümüşüm annemi hiç emmemişim. Tabi kendisi öncelik anne sütü de der. Bu arada 2 yaşında sütü kesin diye dayatmaya yine karşı. Ek öğün için zorlamaya da. Park bahçe gezsin çocuğunuz mikrop alsın iyileşsin ki direnç kazansın kafasında bir doktor. İkinci çocuğu çok rahat büyütüyorum sayesinde.

D vitamini ile ilgili dediklerini hep yaparım Kasım ayı ailece takviye alırız. En son aile hekimi test yaptığında hayret ilk defa d vitamini düzgün bir test görüyorum dedi.

O annede ben mişim herkes takip etmeli. Bazen soru bile sormuyorum. Misal arama moturna yazıyorum grip öksürük sorun ne ise başka başka ailelerin aynı sorunları oluyor onlara verdiği cevapları okuyorum. Ekstra bir durum olur veya testleri olur o zaman yazarım kendisine 
(289 puan) tarafından
Nereden takip ediyorsunuz acaba
(125 puan) tarafından
Keske daha once rastlasaymisim simdi butun makalelerini okumaya basladim araci olan sizden Allah razi olsun
(125 puan) tarafından
Googleden anneolunca anladim.com girip uye oluyosunuz boyle bi platform gibi bisey ztn
(9,131 puan) tarafından
Rica ederim. Ben Kadir bey ile ilgili yazmak istemiştim tek tek yazıyorum burada. Çünkü gerçekten çok gereksiz yere ilaç kullanan çocuk var ve malesef grip ilaçsız iyi olmaz algısı var birçok doğru bilinen yanlış ver Allah sizden de razı olsun. Tabi Kadir bey ve onun gibi olan tüm doktorlardan da.
(289 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim
-Reklam-
+1 oy
(135 puan) tarafından
Hayvansal süt verilmemeli hatta büyükler de içmemeli. Hiçbir faydasının olmadığı biliniyor artık. Onun yerine yoğurt kefir verilmeli. 
(125 puan) tarafından
Bu soyledigim doktor oyle bir yazi makale yazmis bn ordan okudum
0 oy
(1,488 puan) tarafından
Post yukarı 
0 oy
(81 puan) tarafından
Hadi ya market sütü mü
(125 puan) tarafından
Evet kendisi soyledi

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 797 göst.
7 Aralık 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Sule. (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 826 göst.
...