0 oy
366 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (113 puan) tarafından
Kızım yakında 8 aylık olacak anneler. Ama birlikte zaman geçirip aktivite yapamıyoruz. Çünkü 10 dakika bile bir şeyle ilgilenmiyor. Sürekli kucağıma gelmek istiyor. Sesli,müzikli oyuncakları var en fazla 5 dk zaman geçiriyor. 10 dk mama sandalyesi,5 dk oyun matı, 10 dk kucak, 10 dk yürüteç şeklinde gün geçirmeye çalışıyoruz. Çok karşı olmama rağmen yürüteç aldım. Ama dönüp dolaşıp bana geliyor kucak istiyor. Sürekli ve sürekli herşeye ağlıyor. Odada yalnız kalmak istemiyor tuvalete bile birlikte gidiyoruz o derece. temizlik yemek olaylarını yapamadığımı tahmin edersiniz. O uyuyunca sadece sessizlikte dinlenmek istiyorum. Sizce bende mi bir sorun var ? Kendimi bazen çok yorgun ve yetersiz hissediyorum. Gelişimine katkıda bulunamıyormuşum gibi geliyor.

2 Cevaplar

+1 oy
(1,041 puan) tarafından
Onu kucağınıza alıp sarılmaktan daha güzel aktivite ne olabilir ki? Benimki de günün yarısında kanguruda. 1 hafta sonra 8 aylık olacak. Yetersiz hissetmeyin lütfen. Sadece büyüyorlar ve sadece bizi tanıdıkları için ayrılma korkuları oluyor. 
(113 puan) tarafından
Ne güzel olumlu bakış açınıza bayıldım. Ama inanın sürekli kucakta olması beni çok yıprattı.
(1,041 puan) tarafından
Olumlu bakmaktan başka çarem yok. Yoksa tükenirim. Bebeğime asıl o zaman yetemem. Bizi en çok yoran şey bize destek olan kimsenin olmaması. Hem bu dönemin geçmesine az kaldı merak etmeyin. Maksimum 42. Haftada daha sakin bir döneme giriyorlar.
(113 puan) tarafından
İnşallah diyelim geçmesini bekleyelim :) olumlamanız için de ayrıca teşekkürler.
(1,041 puan) tarafından
Rica ederim. Ben de kendimi yorgun hissettiğimde bunları söylüyorum... Mümkünse sık sık banyoya girin. Küvette de çok eğleniyorlar. Artık dik oturabiliyorsa küvet keyfini uzatabilirsiniz.
(113 puan) tarafından
Benim kızım çok ağlak olduğu içim banyoyu da pek sevmiyor. Ama yine de şans veririz :)
-Reklam-
0 oy
(2,476 puan) tarafından
Hiç öyle düşünme canım benin kızım da 18inde 8 aylık olacak. Günümüz hep kucakta geçiyor onun dışında sürekli mızmız. Bir de benim kızım görmüyor biraz beni o zorluyor çünkü oyun oynayamıyoruz. Sadece oyun halısının piyanosuyla oynuyor ses çıkaran oyuncaklarıyla oynuyor o da en fazla 15 dk :) bu aralar uyumuyor da kahkaha atarken bir anda ağlıyor ağlarken bir anda kahkaha atıyor değişik ruh hallerinde. Bazen kendimi çok yorgun hissediyorum ama elimden geldiğinde geliştirmeye çalışıyorum. Ama yine de umutsuz yetersiz hissetmek yok bu günlerimiz de geçecek ve biz nasıl geçtiğini anlamadan büyücekler. Eminim ki mükemmel bir annesin ki böyle hissediyorsun. Aynaya bak ve kendine gülümse güzel anne :)
(113 puan) tarafından
Ne güzel şeyler yazmışsınız inanın çok duygulandım. Ayrıca yalnız olmadığımı bilmek de beni biraz rahatlattı. Herkes bu çocuk kucakçı sen yaptın böyle ağlak oldu dedikçe daha kötü hissediyordum kendimi çünkü. Sizin miniğe de Allah şifa versin dua edicem size de :) zorlukların üstesinden kolay gelebilin diye
(2,476 puan) tarafından
Yaaa kucakçı olsunlar zaten 9 ay karnımızda kaldılar tek güvendikleri kişi biziz. Sırf kokuma alışmasın kucağa alışmasın diye bebeğine yaklaşmayanları görüyorum şaşırıyorum. Hiç öyle bir derdim olmadı kucağa alışmışsa da ben bundan memnunum. Büyüdüklerinde istesek de kucagımıza gelmicekler. Kızım 3 ay üstümde uyudu şimdi bazen üstümde uyusun istiyorum o istemiyor mesela. Ilerde kucak da istemicekler. Her anın tadını çıkarmak lazım etrafa kulak kapat ve bebeğine odaklan o senin çocuğun nasıl istersen öyle yetiştirirsin :) Allah razı olsun inşallah Allah bir gün şifamızı gönderecek O'ndan umudumuzu hiç kesmedik :)

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 743 göst.
0 oy
6 cevap 474 göst.
29 Mart 2022 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Sedakrca (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 181 göst.
30 Ocak 2021 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Ebru Yılmazgöktay (79 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 298 göst.
21 Haziran 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Rahannn (262 puan) tarafından soruldu
...