0 oy
566 göst.
Profil image 6-12 ay arası bebekler kategorisinde (265 puan) tarafından

Kızlar kafamda bir liste var ilk tadimlar vs ama sonra zeytinyağı, çorbalar nasıl gidiyor listeye? Sizin listeleriniizi paylaşır mısınız bize de fikir olsun<3

Bebek Ayı 5 buçuk

2 Cevaplar

0 oy
(233 puan) tarafından
5. Ayda başladım tadım ayı yaptım 5. Ayı. 3 gün kuralı ile ayına ilk yoğurt denedm. Sonra sebzeler püre yapıp biraz zeytinyağı ile verdim. Sonra meyve püresi verdim bazen meyveleri yoğurtla da karıştırdım. En son yumurta sarısı denedim. 6 dan sonra doyum öğünlerine geçtik artık. Sabah yumurta sarısı biraz pekmezle ve suyla ezdim verdim. Mamayla ya da anne sütü ile de ezebilrsin. Öğlen yoğurt meyve akşam da çorba. Yavaş yavaş çorbalarda şekillendirirsin yayla çorbası yaparsın pirinçli yoğurtlu. Giderek hem denemeleri yapıyorum menüyü çoğaltıyorum hem de 7. Aya girdik öğün sayısını artırıyorum 4 5 öğün yaptım. 
-Reklam-
0 oy
(490 puan) tarafından
Ben 4.5 aylıkken başladım tadimlara doktor kontrolüyle. Ilk önce havuç patates tatlı patates kabak brokoli karnıbahar verdim. Sonra meyve tadimlari yaptık. 6. Ay başlangıcında yumurta son tadım oldu. Kahvaltılara başladık. Kahvaltılarda yumurta 3 gün kuralıyla yedikten sonra peynir yumurta verdim 3 gün. Sonra zeytin peynir yumurta verdim. Çorba tarifi veremiyorum evde ne sebze varsa çorbası yaptım hep. Birde bebek irmiği bebek tarhanası aldım. Şuan 7 ay 8 günlük. Hemen hemen herşeyi yiyor. Kuzu kıymadan çorbalar yaptım. Zor çok zor bi süreç:) 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 1,095 göst.
0 oy
3 cevap 286 göst.
...