0 oy
227 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (353 puan) tarafından
15 aylık oğlum asla ama asla uyumuyor lütfen yardım edin artık kafayı yemek üzereyim. Öğlen uykusu tek oluyor 2de uyudu 3 buçukta uyandı. O saatten beri ayakta. İşin en tuhafı evet hep geç uyuyan bir bebekti fakat ayakta sallanırdı kucağımda sallardım emzirirdim vs uyurdu. Şimdi hiçbirini istemiyor ayağa alınca ağlıyor emzirince de uyumuyor. Bağımsız uykuya alıştırmaya çalışıyorum ama onu da beceremedim. Huyu mu değişti ne oldu hiç anlamadım. Bilgisi olan lütfen yardım etsin.

3 Cevaplar

0 oy
(891 puan) tarafından
Belkide sallanmadan uyumak istiyo canım sen yatağına erkenden yatır bekle sabret belki öyle uyur kalır
(353 puan) tarafından
Deniyorum ama onu da yapmıyor esnemekten ağzı yırtılcak sanıyorum o kadar uykusu oluyor yine de uyku pozisyonuna gelince kalkıp başka yerlere kaçıyor oyun oynamaya başlıyor
-Reklam-
0 oy
(1,484 puan) tarafından
15:30 uyandıktan sonra  21:30-10:00 gibi gece uyku saatine geçer uyku araliklarini takip ederek ilerlemeniz faydalı olur uzun süre uykusuz kalınca uykuya dalmalari uzun ,gece uyanmalar fazla oluyor Sabah kalkma saati de akşam uyuma saatinde etkili gec kalkiyorsa( tahminim sizin bebeğiniz 10:00 -10:30 da kalkmış) yatma saatide öteleniyor.sadece bugün için böyleyse belki rahatsız eden birsey vardır.
(353 puan) tarafından
Deniyorum saat 10dan itibaren uyutmaya çalışıyorum ama öyle bir direniyor ki. İşin en tuhafı gece 2de uyudu diyelim saat 6'da ayakta. Saat 8'e kadar oyalanıyo asla uyumuyo. Sonra 8'de uyudu 12'ye kadar. Çok düzensiz bir uyku bir bebek için ve çok üzülüyorum bu duruma
(1,484 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
21:00 uyku rutini uygulamaya başlayın yaz sıcakları duş, isilik olmasın diye losyon ,alt değiştirme vs yada sizin belirledikleriniz 20-25 dk uzun sürmesin ayına göre max 6 saat uyanıklık yani 22:00 de uyumuş olmalı (yada rutine daha erken başlayın)bunları artık odasında loş ortamda yaparsanız maks 10 güne uyku saati toparlanır sabah da bırakın kendi uyansın ama hemen oyuna geçmeyin loş ortamda sabah devam edin bir süre sakın kalsın süreyi ne kadar uzan tutarsanız o kadar iyi belirli bir süre sonra normale döner.Ogleden önce uyuduğu 4 saat gece uykusunu çalıyor yavaş yavaş onu kısaltin.2 günde bir yarım saat 20 dk önce kaldırın yumuşak yumuşak basta biraz ağlar gibi olur tedirgin olmayın sizin sabırlı olun yatma saatinde sabah 08:00 den ileri dogru 15-20 dknkaydirarak ilerleyin 10 güne toparlarsiniz çünkü bebisin düzene ihtiyacı var oda isteyecektir.
(1,484 puan) tarafından
Bu arada loş ortamda yaz günü zor gerekirse karartma perde kullanin olmadı çarşaf mandallayin perdeye :)
(353 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim. Söylediklerinizi denicem. Çok sağolun.
0 oy
(9,154 puan) tarafından
Saat kaçta uyanıyor sabah. Bizimki 8 buçuk da uyanır ama 10 falan olursa gece uyumaz. Birde bu aralar dikkat ediyorum yatmadan önce bir bardağa yakın su içiyor. İçmedi mi uyanıp hemen ağlıyor suyu veriyorum baya içip sonra uyumaya başlıyor. Uyku rutini işime yarıyor. Mesela banyo, sonra yoğurt, sonra d vitaminin, su ki dediğim gibi bazen içmeyip uyanıyor uyanınca içiyor sonra uykuya geçiyor. Ama hem uyandığı saat önemli hemde uyuduğu. Mesela tatildeyiz akşam 11 de falan eve dönersek gece 2 den önce uyumuyor. O yüzden saat 10 da eve dönüp yarım saat içinde bu dediklerimi yapıp uyutuyorum. 
(353 puan) tarafından
Sabah 6 diyince ayaktayız. 2 saat falan uyumuyor geri asla. Sonra öğlene kadar da kalkmıyor. Çok berbat bir düzen yani. Ben de saat 9 deyince başlıyorum yaz olduğundan beri özellikle her gün banyo, uyku öncesi beslenme, alt değiştirme vs vs yani saat 10 yatağa kon :) Ama benim çılgın oğlum yatağa falan konmuyor :)

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 446 göst.
18 Nisan 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Mira'nın Annesi (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 330 göst.
0 oy
3 cevap 544 göst.
1 Mayıs 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Kumtanesi (26 puan) tarafından soruldu
...