0 oy
94 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (7 puan) tarafından


Merhabalar  kızım 8. ayın içinde 6. Ayda ek gıdaya basladım ama tam olarak düzgün birsey yedirebilmiş değilim. İlk aylarda tadım yaptırdım yogurt yedirmeye çalıstım ama ağzını sürekli kapatıp kafasıni sallıyor. Aynı zamanda su da içmiyor. Zorluyorum ama bu sefer zorladığım için hiç mi yemez içmez diye de endişeliyim. Önüne koyuyorum bazen kendi yediği kadar yiyorsa o da meyveyi alıp biraz yalayıp bırakır kesinlikle ağzına pütürlü gelirse kusuyor hemen. Pütürsüz corba denedim 2-3 kaşık yiyip bırakıyor. Anne sütünden başka bişi yemek istemiyor. İlk kızımda böyle olmamıştı daha kolay alışmıştı. Acaba dişten dolayı mı yemiyor demistim ama 2 tane dişi var gecen haftalarda dişten dolayı huzursuzdu ama o huzursuzlugu da gecti. Kendi haline mi bıraksam bilemedim yine biz yemek yediğimizde mama sandalyesine koyup önüne koyuyorum kendi yesin alışsın diye. Artık zorlamıyorum hiç yemez diye. Siz ne önerirsiniz? Zamanla alışır mı yoksa zorlamam mı lazım özellikle su konusunda da. Tecrübeli anneler yardımcı olabilir misiniz. Şimdiden tesekkürler.

Bebek Ayı 8 ay

1 cevap

0 oy
(834 puan) tarafından
Zorlama canım nasıl olsa emiyor benimki de 8 aylık hiçnişey yemiyor labne yaptım yoğurt mayaladım tuzsuz zeytin peynir aldım kahvaltı denen bişey yok 
(7 puan) tarafından
Kahvaltı da domates salatalik somurur sadece. Labne de denedim yok :(  toplasan ek gıdaya başadıgımdan beri bi yumurta sarısınin yarısını da yememistir. Illaki üzuluyorum ama emdigi icin icim rahat . Saol canım cevabın icin.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 146 göst.
0 oy
3 cevap 175 göst.
28 Mart 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde evrim uzun (274 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 246 göst.
0 oy
0 cevap 103 göst.
...