0 oy
255 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (457 puan) tarafından

5,5 aylığız şimdiden aldı beni bir heyecan nasıl olacak şu ek gıda süreci diye :) blw çok mantıklı geliyor ama uygulamada nasıl olur bilemiyorum. 6.ayda blw ile başlanır mı? Blw uygulayan anneler yardımcı olursanız sevinirim. 

3 Cevaplar

0 oy
(220 puan) tarafından
Ben kızım 5,5 aylıkken çok istekli olduğu için ek gıdaya başladım. Şimdi 6 aylık. Bazen parmak gıda şeklinde eline veriyorum bazen de elimle yediriyorum onun da elimi ve gıdayı tutmasına izin veriyorum. Eline verdiğimde tedirgin oluyorum tabi.
(457 puan) tarafından
Parmak gıda olarak ne veriyorsunuz?
-Reklam-
0 oy
(534 puan) tarafından
Sahsen biz 8 ayligiz beceremedi kızım eline pankek wersem komple sokuyor boguluyor  bende plaw yada parçalara bölüp önüne koyuyorum yicekleri eliyle Hunca hunc :-D yiyor o sekilde
(457 puan) tarafından
Kendisi yiyiyorsa onda güzel bence.
0 oy
tarafından
Ben başından itibaren BLW uyguladım. Sadece karpuzda ufak bir boğaza takılma hadisesi yaşadık onun dışında sorun yok. Başlarda cam rendede çatalla ezip kaşıkla uzattım kendi kaşığı tuttu ağzına soktu. Zamanla önüne koymaya başladım daha büyük parçalar ama yumuşak parmaklarıyla almayı öğrendi. Şimdi dilim dilim eline verdiklerini ısırarak yiyor 9.5 aylık. 
(235 puan) tarafından
Ya o boğaza takılma hadisesi beni çok korkutuyor ya, çok istiyorum ama nasıl cesaret ederim bilmiyorum :( naptınız karpuz boğazına takılınca
tarafından
Heimlich Manevrası yaptım. Ehliyet alırken ilk yardim dersinde vermişlerdi. Bebek doğmadan önce de bebeklere ilkyardım için bir kitap okumuştum. Şöyle düşünün bebek emeklemeye başladığında zaten yerde ne bulursa ağzına alacak ve her an tehlikede. Böyle bir duruma BLW yapmasakta hazırlıklı olmalıyız. Bebeği iyi gözlemlediğimiz sürece bir şey olmaz korkmayın.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 214 göst.
0 oy
3 cevap 364 göst.
0 oy
16 cevap 692 göst.
0 oy
4 cevap 375 göst.
...