+2 oy
1,315 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (4 puan) tarafından
2 aylık bebek dik tuttuğum neden ayaklarının üstünde durmuyor normal mi bu durum

32 Cevaplar

0 oy
(446 puan) tarafından
Benim bebeğim 6 aylık hala basmıyor demek istediğinizi anladım adımlama refleksi oluyor bebeklerde ama benim bebeğimde aynıydı şimdide bastırmıyorum bir iki saniye basıp büküyor ayağını 
-Reklam-
0 oy
(18 puan) tarafından
Benim bebegim 7 aylık hala basmıyor
0 oy
(243 puan) tarafından
Dalga geçen arkadaşlara takılmayın lütfen ilk 4 ay adımlama refleksi olması gerekir ama olmamasının da önemli bir sorun olduğunu düşünmüyorum rutin kontrolde doktora muhakkak danışın
0 oy
(483 puan) tarafından
Ne demek istediğinizi anladım canım refleksleri dıosun istersen bı doktora gıttıgınde danış 
0 oy
(52 puan) tarafından
Belki bu acemi  bir annedir neden normaldir demek yerine böyle dalga geçiyorsunuz kırmaya bayılıyorsunuz kadının düşmanı yine kadındır. 
0 oy
(1,490 puan) tarafından
2 aylik oldugu icin bismillah
0 oy
(56 puan) tarafından
Aaaa ne demek basliyo arkadaşım koskaca  2 ay geçmiş aradan  kesin bir problem var bir gelişim testi yaptır için rahat etsin bence ama üzülme yinede allahtan umut kesilmez :))))) 
0 oy
(9,150 puan) tarafından
İlk çocuğum doğdu doğalı yere sert dik şekilde basıyordu. İkinci de basmıyor du. İki aylık oldu annem gelip gidip bu çocuk niye basmıyor diyor. Ya sorun olsa muayenede çıkar yok birşey diyorum.. Zamanı gelince bastı kalktıda canım. Abisi 11. Ay yürüdü ama kardeş yürümüyor 13 aylık oldu. Her çocuk bir değil. Hiç kimse ile kıyas yapma. Doktoruna sor yinede aklında kalacağına doktorun sana anlatır 
0 oy
(48 puan) tarafından
Bence çoğu yorum saçma yanı sırf çok bilmiş gibi görünmek için yazıyorlar. Çevrenizde 2 3 aylık tutunca dik duran bebek gördüyseniz olabilir bunu sormanız. Benım bebeğim de daha 1 ayı doldurunca ayaklarını basmaya başladı. Şuan 3 buçuk aylık kasları ve kemikleri çok kuvvetli. 42 haftalık doğdu. Her bebek aynı olmayabilir canım. Biraz sabret. İyice emzir sürekli kemikleri kuvvetlensin. Sende iyi beslen. 
0 oy
(103 puan) tarafından
Sadece soru sormak için sorulmuş diye düşünüyorum 
0 oy
(35 puan) tarafından
Biz beline bişey olur diye oturtmuyorduk bile siz ayakta durmasını bekliyorsunuz 2 aylık için bu beklentiniz çok çok fazla değil mi ?
0 oy
(550 puan) tarafından
 öncelikle daha çok küçük annesi illahki basar  endişe etme. Şimdi kimseyi linçlemek için yazmıyorum . Bu sorular neden biliyormusunuz kendim yaşadığım.için hatta o süre zarfında uygulamayı sildim bile herkes soruyor 2 aylık 3 aylık bebekleriniz neler yapıyor diye herkes anlatıyor bakıyorsun ki senin bebeğin yapmıyor aslında yapmaması normal ama herkesin ki yapıyor demekki normal değil ya diyorsun o yüzden aklında soru işareti kalıyor ondandır bu endişe hosgörü ile karşılayalım lütfen . Benim kızım  3 aylıktı sormadım burda ama soran insanların postlarını okudum 3 aylık bebekleri tutuyormus salliyormuş bir elinden diğer eline geç8riyormuş benim kızım eline zorla tutturunca tutuyor 3 5 saniye tutuyordu çok taktım kafama doktorumda bana kızdı sen çocuhu 6 aylık yürütecek 1 yasindada gelinlik giydireceksin heralde dedi çok haklıydı  uygulamayı sildim 1 ay daha geçmeden çocugum tuttu kendi uzandı Çıngırakdan ses geldigini anladı bilerek salladı hepsini aynı anda yaptı  sonra kimsenin çocuğu ile k8yas yapmayacağımı zamanı gelincede herşeyi yaptıklarını anladım ve rahatladım simdi 6 aylık  ve hiçbir okudugum seyle.kiıyaslamıyorum . Demem oki her bebeğin gelişimi farklıdır.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 181 göst.
22 Eylül 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Elifsucum (134 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 328 göst.
20 Temmuz 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde kadirke (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 253 göst.
2 Haziran 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Badgirl (407 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 397 göst.
3 Temmuz 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde 190221 (33 puan) tarafından soruldu
...