0 oy
111 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (398 puan) tarafından
Bebeğimin süt ve yumurta alerjisi var kahvaltıda sürekli meyve püresi yediriyordum doktor tavsiyesi ile. Şekeri sınırda çıkmış artık yedirmek istemiyorum ama kahvaltıda ne yedireceğimi bilmiyorum nolur akıl verin.
Bebek Ayı 9.5

4 Cevaplar

0 oy
(1,526 puan) tarafından
Meyve pürelerini yulaf lapası ile karıştırarak verebilirsiniz hem daha besleyici hem daha doyurucu olur, domates salatalık biber zeytin tahin pekmez yedirebilirsiniz, patatesli tarifler deneyebilirsiniz yada sebze ızgara gibi şeyler yapabilirsiniz. Kıymalı patatesli gözleme, börek tarzı şeyler yapabilirsiniz.
(398 puan) tarafından
Yulafı denememiştim hiç deneyeyim madem. Domates bize ve tahin bize yasak 1 yaşından önce :( salatalıktan da nefret ediyor gördüğü an bağırıyor :D
-Reklam-
0 oy
(1,152 puan) tarafından
Merhaba sağlıkla buyusun bebeğiniz ben oğluma ince çekim yulafi pişirip içine meyve rendeliyorum veya yoğurtla karıştırıp veriyorum içine ceviz rondodan geçirip ekleyebilirsiniz birde bebek bisküvisi tarifim var irmik pirinç unu tam buğday unu zeytinyağı ile yapılıyor şekersiz onuda robottan küçültüp ekliyorum kahvaltısına ekmek niyetine tok tutuyor tarif isterseniz özelden atarım bizim yumurta sarısına alerjimiz yok beyazını daha vermedim  henüz 7 ayligiz aklıma bunlar geldi 
(398 puan) tarafından
Bisküvi tarifini atarsanız çok mutlu olurum zahmet olmayacaksa size. Hepimizin evladı sağlıkla büyüsün Allah beterinden korusun gelip geçici bugünler de.
0 oy
(1,041 puan) tarafından
Ben kahvaltıda çorba yapıyorum. Kuzu kıyma veya kemik suyu, evde olan mevsim sebzeleri ile. Yulaf, pirinç, irmik veya tam buğday unu, siyez unundan birini de ekleyince tam bir çorba oluyor. Kahvaltıda çorba içiyor. Gün içinde meyveyi soyup önüne koyuyorum. Akşam yine benzer bir çorba. Bazen bu porbayi pirincsiz filan yapıp sonra pankek hamuruna karıştırıp pankek pişiriyorum. Benimki 8 aylık.
(1,041 puan) tarafından
Bu arada bizim de doktorumuz meyve ve meyve püresi, suyu tavsiye etmişti ek gıdaya geçerken. Doğru olmadığını biliyorum bunun. O yüzden doktor değiştirmiştim.
(398 puan) tarafından
Çorbayı pankek hamuruna karıştırmak farklı geldi onu denemek isterim bugün, bakalım inşallah sever oğluşum hep aynı şeyleri yemekten sıkıldı artık o sıkılmadıysa da ben üzülüyorum valla ya
(1,041 puan) tarafından
Benim oğlum çok severek yiyor. Yalnız unu koyduktan sonra su eklemeden bu karışımı döküyorum. İhtiyaç oldugu kadar su ilave ediyorum. Kıvamı kafadan ayarlıyorum.
0 oy
(3,795 puan) tarafından
Hipp 5 tahilli kasik mamasi kullaniyoruz, icine avakado,zeytin,hurma,gun kurusu sirayla gun gun bunlardan katiyorum 

Onun disinda zeytin, salatalik, patates,tatlı patates, veriyorum, bi kac kez muzlu pankek yapip eline verdim hoslanmadi 

Bizim yumurta alerjimiz gecti yarim da yumurta sarisi veriyorum,onumuzde ki hafta lor peyniri deneyecegiz o da gecerse onumuz cok acilacak :)
(398 puan) tarafından
Bizimki geçmedi :( 1 yaşına kadar tüketmeyecekmiş 1 yaşından sonra bir daha deneyeceğiz umarım geçmiş olur o zamana çok üzülüyorum habire aynı şeyleri yiyip duruyor yavrum bi de hep mama tarzı olduğu için doğru düzgün yemek anlamında da birşey yiyemiyor eline meyve verince ısırıyor çiğniyor sıkıntı yok ama geliştirebilseydik yeme kabiliyetini daha iyi olurdu. Allah hepimizin evladına sağlık versin, bugünler de geçecek inşallah.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 140 göst.
0 oy
4 cevap 160 göst.
24 Mayıs 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Lina1908 (35 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 248 göst.
...