0 oy
1,521 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (1 puan) tarafından
tarafından kapalı
Cocuklarina aşı yaptrmayanlar var mı neden yaptirmadiniz ve cocugunuz hastalikları nasıl atlatiyor 
notu ile kapatıldı: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden konu dışı sorular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

19 Cevaplar

+16 oy
(900 puan) tarafından
Niye iyiki desin cahilliğine mi ?
(119 puan) tarafından
źulalinannesi kesinliklekatiliyorum size. saygi duymak gerek. diger arkadaslarin yorumlarini okudum da boyle olmasa keske.ben yaptiriyorum asi ama yaptirmayanlara saygim sonsuz bir donem ben bile acaba dedim bazi asilarda. asi da sonucta kul yapimi suphe duyulmasi gayet normal herseye hile katiliyor neden buna da katilmasini insan sorguluyor ki mevzu bebek hayati. ben ilerde Allah korusun hastaolursa vebalini kaldiramam diye yaptirdim ama asi da risk.baziilarinda ozellikle canli virus enjekte ediliyor o yuzden bebekler o asilarda cogunluk atesleniyor vucut tepkiveriyor. Allah tum cocuklarimizi esirgesin bu sekilde birbirimizi cahil, asi karsiti veyadegil diye burada kirmak yerine birbirimize fikirler verelim anne, olarak insan olarak.kader bu belki gunun birinde bebeklerimiz bile karsilasabilir kirmadan yapmak lazim yorumlari.
(900 puan) tarafından
İyide yıl olmuş 2022 kim ölmüş verem asisindan? Biri sakat mi kalmış vs  bişey mi olmuş ? 1927 den beri var o aşı mesela. Hiç bir haber çıktı mi aşıdan öldü şu bu oldu diye ? Aşıdan korkulcağına aşı olmayıp onun sonucundan daha çok korkulmali.
(550 puan) tarafından
Bende onu diyorum zaten aşı olunmalı diyorum
(900 puan) tarafından
Yok sizden sonra yorum yapana yazdım.
(2,468 puan) tarafından
İşte sırf karşılaşılabilme ihtimaline karşı saygı duymuyoruz. Ben çocuğuma düzenli aşı yaptırırken onların yüzünden aşısız çocuklarıyla kızımın bir arada okumasını istemem. Salgınlar aşılarla en aza indirilmişken şuan aşı karşıtları yüzünden salgınlar tekrardan başladı. Mülteciler yüzünden tekrardan başladı. Kızamık aşısı 2 doz vurulmaya başlandı mesela. Aşı olmayanlar yüzünden benim çocuğum fazladan doz alıyorsa tabi ki saygı duymam.
-Reklam-
+9 oy
(662 puan) tarafından
Biz bebekken (43 yaşımdayım) kızamık kabakulak su çiçeği geçiriyorduk ama aşılı olduğumuzdan hafif atlatıyorduk.şimdi çocuklarımız bunları hafif dahi olsa geçirmiyor.aşılamayla son buldu belki.ama birkaç yıldır çok göç alıyoruz.yavrunuz menenjit kızamık ya da bu tarz bir mikropla temas ederse ne olur diye düşünmek de lazım.şimdilik hasta olmadık iyi ki aşı yaptırmamışım demek doğru mu.ya da kuduz tetenoza maruz kalınsa aşı olunmayacak mı?ben gerçekten merak ettiğim için soruyorum?
(246 puan) tarafından
Hayatı boyunca kuduz tetanoz vs gibi kendisine bulasip bulamayacağı belli olmayan bir hastalik için neden öncesinde içeriğinde ne olduğundan emin olmadığımız aşıları vurduralım ki. Eğer ileride bulaşırsa elbette tedavisi ne ise onu olur ama öncesinde asi neden olunuyor ya hayatı boyunca hiç tetanoz olması gerekmeyecekse ama biz  içeriğinden emin olmadigimiz aşıları vurduruyorsak ve yan etki oluşuyorsa. Bir anne olarak benim kalbim mutmain olmuyor ve hislerimle hareket ediyorum. Umarım evlatlarımız sağlıkla büyür...
(343 puan) tarafından
Ama hasta olup olamayacağını bilemeyiz ki tedbir bizden tevekkül allahtan demişler tedbir almak zorundayız Allah korusun onlardan birini bile kapsa tedavisi çok uzun soluklu ve yavrumuz için acı verici yorucu kızamık mesela her yaşta insan yakalanabiliyor ve büyüklerde ölümcül sonuca varıyor çocukken olmadı diye ileride olmayacağı anlamına gelmiyor en yakınımdan örnek vereyim kuzenim şuan verem teyzem aşıya gitmeye üşendiği için götürmemiş verem teşhisi konulana kadar kaç doktor gezdik tedavi de o kadar yorucu ki bir öksürüyor sanıyoruz ki ciğerlerini kusuyor daha gencecik 25 yaşında reva mı ona bu tabiki evlatlarımızı Allah her şeyden korusun ama onların tedbirlerini almakta bizim elimizde
(246 puan) tarafından
Benim inancım bana eğer bir işte kalbim mutmain olmuyor ve şüphe duyuyorsa ondan uzak durmam gerektiğini söylüyor. aşıların içeriğine dair kan donduran iddialar var ****** dna ları bir sürü necis maddeler, haramda şifa yoktur. Bu zamana kadar ikilemde kaldigim her meselede kalbimi dinledim şüpheli işlerden vazgeçtim ve şükür hiç pişman olmadım şimdi de olacağımı sanmıyorum. Evet aşılardan sonra salgın hastalıklar azaldı ama yeni yeni hastlaiklar türedi bebeklerde çocuklarda ve aşılı gençlerde SMA, otizm, eşcinsellik gibi... Ben hiçbir şey yokken bunlarla savaşmaktansa ileride Allah korusun olursa o hastalığın kendiyle savaşmayı tercih ederim. Aşı olan bebeklerin anneleri de neden korkuyor veya kızıyor bu aşısız olanlara anlam veremiyorum zaten sizin yavrunuz aşılı ve eğer aşısını olduğunuz hastalık size bulaşırsa bağışıklığınız var kolayca atlatacaksınız.
(343 puan) tarafından
Bu hastalıklarla savaşırkende bir sürü iğne ve ilaca maruz kalacaksınız onların içinde de bu tür iddialar her zaman olacak bir iğneden vazgeçip Allah korusun 100lercesine maruz kalacaksınız yine kuzenimi söylemek durumundayım şuan her gün iğne vuruluyor ve aralıksız vurulmak zorunda diğer hastalıklar önceden de vardı Lut kavmini hatırlayın aşısızdı ama eşcinsellerdi otizm down her zaman hep vardı sadece teknoloji bu kadar gelişmediği için yakalanan herkesi biz göremiyorduk
(246 puan) tarafından
Konu hakkında herkesin bir fikri var ve kimi dinlerseniz dinleyin bir acaba mi diyorsunuz o yüzden bence tartışmaya kapalı herkes güvendiği kaynaklardan doktorlardan dinleyip kendi kararını vermeli. Asıl kırıcı nokta annelerin hepsi evladının iyiliğini gozetirken konu buraya geldiğinde birbirlerine art niyetle yaklaşmaları.  Hanım efendi de gerçekten merakla bir soru sormuş ona yanıt vermek istedim bu konu hakkında tartışmalara girmeyi anlamsız buluyorum. Sizde bebeğinizi sağlıkla bütün hasta kuzeninize de şifalar diliyorum.
+5 oy
(8,928 puan) tarafından
Eger asinin korudugu viruslerden biri karsilarina cikmadiysa tabi ki cok saglikli diyecekler. Cocugu menenjite yakalanan hicbir anne iyi ki menenjit asisi yaptirmamisim demez. Cocukluk cagi asilari internet yayginlasip da din kisvesi altinda ya da komplo teorisyeni olan asi karşıtları olmadan son derece sistemli yapiliyordu ve cogu hastaligin koku kurudu. Simdi boyle yalan yanlis bilgilere inanip buyuk resmi gordugunu sanan insanlar oldugundan yine hastaliklar yavas yavas ortaya cikmaya basladi. Cocuklara cok yazik.
Profil image (1,345 puan) tarafından
Bu çocuklar ileride sağlık personeli olsa tüberküloz, menenjit vs riskli hastalığa sahip ve hastalığı yeni tanı konulacak henüz ilaç başlanmamış insanlarla denk gelseler vay haline ..
Aşım varken bu hastalara baktıktan sonra mecburi bakım veren tüm sağlık çalışanları olarak ilaç kullanıyoruz. Umarım sonra pişman olmazlar umarım .
(8,928 puan) tarafından
Bu kadar bilimsel veri varken asi karsitligi bence dunyanin en sacma seyi. Bilimsel verilerin yaninda seninki gibi ornekler de keske insanlari biraz dusunmeye sevk etse.
+4 oy
(524 puan) tarafından
Çocuk felci dışında yaptırmadım detaylı içerik incelemesi yaptım ve yaptırmadığım için memnunum ben üstelik aşıların %0 %50 koruyuculuğu var idda edilene göre

 Aşı olup hastalığa yakalanan çok var yada aşıdan sonra kalıcı hasar oluşan çok vaka var. Defalarca sağlık görevlileri tarafından arandım bildiklerimi söyleyince kem küm edip kapatıldı. En basiti devletin verdiği d vitamini ve demir ilacının ne kadar kötü olduğunu herkes biliyor artık aşılarından bir farkı olduğunu düşünmüyorum. Yurt dışında bile bölgeye göre aşı yapılıyor her aşı yapılmıyor ama covid zamanında olduğu gibi devletimiz önüne gelen ilacın aşının etkisini araştırmadan insanlara dayadılar bunları, verdikleri 11 tane ilacın bir çoğunun hatalı olduğunu kalp krizini tetiklediğini aylar sonra insanların araştırmaları ve baskılarıyla açıklamak zorunda kaldılar. Çocuğumun yakalana bilme ihtimali olan ve tedavilerinin bulunduğu hastalıklar için içeriği o kadar kirli aşıları yaptırmayı ben uygun görmedim. Bence sizde yaptırın yada yaptırmayın diyenlere bakmayın sıkı bir araştırma yapın kar zarar hesabı yapıp içinize sineni tercih edin evlatlarımız bize emanet bir gün hesaba çekildiğimizde ben araştırdım ve onun için öğrendiğimin en iyisini seçtim diye bilelim çünkü yaptırmak veya yaptırmamaya körüne körüne karar vermek olmaz. 
(8,928 puan) tarafından
Kem kum eden saglik calisanlarini Sağlık Bakanligina sikayet edin ki eğitim alip kendilerini gelistirebilsinler.
(662 puan) tarafından
Çocuğunun yakalanma ihtimali olan hastalıkların şu anda olmaması aşı sayesinde zaten.siz şu anda aşı yaptırmış olanların ekmeğini yiyorsunuz zaten.peki yakalandığı takdirde yaşayacağınız risk veya tadavi sürecinde alacağı ilaçların yan etkisi yok mu.
(524 puan) tarafından
Aşılar içeriğini veya yan etkilerini okudunuz mu ebru hanım? Komik bir şekilde hastalığın belirtilerinin hepsi yan etkilerinde yazıyor yani ben çocuğumu aşırı ishal olup su kaybı yaşamasın diye aşı yaptırırken yan etkisinde aşırı ishal yazıyor bu bana mantıklı gelmiyor. Üstelik insan yada ****** ceninin yada bir domuz  veya maymun geninin tertemiz yaradılmış evladımın vücuduna enjekte edilmesine karşıyım dinimizce de bunlar haram kılınmış üstelik. Aşı ve ilaçların içeriği ve vücuda etkileri farklıdır ebru hanım aşıların bir çoğu direk genlere işleniyor ve geri dönüşü yok bazılarında fiziksel ve bilişsel hasar bıraktığı binlerce anne tarafından açıklandı bazılarını tabiatını karakterine etki ediyor. Yani kızımın belki yakalanacağı ve kısıtlı bir ilaçla hatta kendiliğinden bile atlatabileceği birşey için bu riskleri ben almadım. Bunları bilip aşı yaptırmayı seçenlere de sonsuz saygım var ama mesele bilmek körü körüne birşey yaptırmayı ben yanlış buluyorum. Mesela en masum görünen calpol bile içeriği temiz değil ama ateşi 38.5 geçip tüm çabalarıma rağmen düşüremediysem mecburen veriyorum çünkü ateşi daha çok yükselirse zararı daha büyük olur.
(343 puan) tarafından
Selin hanım bu hastalıklar kendi kendine atlatılabilecek kadar kolay hastalıklar değil Allah korusun bütün evlatlarımızı ama şuan çocuk ölümleri azaldıysa bu aşılar sayesinde rabbim korusun eğer herhangi birine yakalanırsa o zaman ki tedavi sürecinde verilecek olan ilaçlar hem çocuk aşırı acı verici ve yorucu hemde yan etkileri daha çok yukarıya da yazmıştım benim kuzenim şuan verem teyzem aşıya götürmediği için ne kadar acı çekiyor tedavisi ne kadar zor ilk 6 ayı aylarda bile ömür boyu 6 ayda bir tekrar tekrar muayeneye gitmek zorunda
+3 oy
(427 puan) tarafından
Yaptirmiyorim sukur cok hafif atlatiyoruz cogu zaman ilaca bile gerek kalmıyor. 
(427 puan) tarafından
Kimsenin cocugunun hastaligina saldiracak kadar gözüm donmedi ki zira bende bir anneyim. Amacim komik olmak degil o cok guvenip toz kondiramadiginiz mükemmel sisteme azicik da olsa dikkat cekmek, hos sizin cocuguniz sizin karariniz ama umarim kimse aşı mağduru olmaz
(8,928 puan) tarafından
Sizin yaptiginiz tam olarak saldirmak oluyor. Merak etmeyin, oğlumun hastaliginin asi ile ilgisi yok. Norologlarimiz bu isi sizden iyi biliyor cok sukur. Doktor arkadaslariniza da soyleyin, kendilerini gelistirmek icin binlerce kaynak var. Bir de Bill Gates ile ilgili yazdiginiz bilgi de yalanlandi. Tabi siz bilgilerinizi spekulatif haber kaynaklarindan edindiginiz icin bundan haberiniz yoktur.

https://www.dogrulukpayi.com/dogruluk-kontrolu/gates-ailesi-asi-olmadi-mi
(427 puan) tarafından
Su an laf anlamak istemeyene laf anlatmaya calismak benim hatam haklısınız, siz norologlara ona buna guvenmeye devam edin ozellikle millet acken onlara habire asi gonderen Gates ve onun dr.takimina. Sorgulamaya baslayabilirseniz ins o zaman görüşelim
(8,928 puan) tarafından
Tabi, ben once doktor olmus, sonra cocuk uzerine uzmanlik almis, onun uzerine de cocuk noroloji uzerine uzmanlik alip profesör olmus saygin bir bilim insani yerine komplo teorilerine inanan size guveneyim. Ne kadar haklisiniz.
(427 puan) tarafından
Aynn aynn biz asi karsitlari komplocuyuz
+3 oy
(196 puan) tarafından
Asi yaptırmayan annelere söylüyorum çocuklarınız hasta olursa lütfen götürüp o begenmediginiz aşıları iğneleri ilaçları çocuklarınıza yaptırmayın evde tedavi edin sonra konuşun öyle birşey olduğunda ağlayıp zırlayarak bir yerleriniz 3 buçuk atarak gidersiniz hastaneye o zaman tedavi etsinler diye doktorların gözünün içine bakarsınız umarım böyle bir durumda kalmazsınız siz bilgili olun biz cahil kalalım sorun yok herkesin kendi vicdanına
(9,034 puan) tarafından
Ya onlar hapşırık için bile antibiyotik kullanan tipler nasıl götürmesinler
+3 oy
(9,034 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Çocuğu aşılama yapılmayan ölümcül bir hastalığa kapılana kadar gayet memnundurlar bence. Birde toplumsal bağışıklığa sekte vurdukları için girilen kul hakkı var tabi. Çocuğumun tekrar çocuk felci aşısı olmasına neden olan kimse her kimse iki cihanda elim yakasında. Bedduam eksik olmasın


Ve şunu anlıyorum ki cehalet çok güçlü. 
+2 oy
(489 puan) tarafından
Yaptirmasaydim eğer iyi ki demezdim keşke derdim 
+2 oy
(257 puan) tarafından
Benim ikizlerim de hiç aşı olmadı şuan 15 aylıklar çok şkür hiç hasta olmadılar inşallah olmazlar da bağışıklığını kuvvetlendirmek önemli 
(590 puan) tarafından
Hicmiiii doğduklarından beri sıfır asimii
+2 oy
Profil image (350 puan) tarafından
Yaptırmıyorum yaptırmıyıcam pişmanda değilim cocuğum için en doğrusu neyse bi anne olarak onu seçmeliyim  .   linç edenler gidip önce araştırsınlar :)  aşı karşıtı olan bi çok doktor hemşire var onlara da mı cahil diyeceksiniz ?
(8,928 puan) tarafından
Yok, biz onlara sarlatan diyoruz :)
(662 puan) tarafından
Tam da yerinde bir cevap olmuş.bilim her geçen gün yeni hastalıkları keşfediyor ve tedavi üretmeye çalışıyor.acaba bu hastalıkların sorumlusu aşılar mı yoksa doğallıktan uzak beslenmemiz mi çevre hava kirliliğimi stresli yaşantımız mı?
(245 puan) tarafından
Katiliyorum mervecigim :))
(7 puan) tarafından
Hah Ağzınıza sağlık Evet aşı karşılıklarını bir dinleyin hakkını neler anlatıyorlar sağlıkçılar bile aşı karşıtı olanlar var araştırın çocuklarınıza aşı yaptırmadan önce çocuklarımızın vücuduna ne giriyor bir bakın
(8,928 puan) tarafından
Bilim insanlarinin isi yok, dur ben su cocuklar bir domuz cenini, biraz da zararli miktarda civa enjekte edeyim diyorlar degil mi? Ben asi karsitlarini ciddiye alamiyorum maalesef. Cocugunuz hasta oldugunda vucuduna neler girdiğiyle ilgilenmiyorsunuz ama. Sunu da anlamıyorum, caresi olan bir durum icin cocugunuzun agir hasta olma riskini nasil goze alabiliyorsunuz?
Profil image (350 puan) tarafından
Peki merveeren aşı olunca aşısısz cocuklarla bir arada olmakdan siz neden korkuyorsunuz?  Şayet aşı çocuğunuzu hastalıklardan koruyorsa..  hafif geçiriyor diyeceksin muhtemelen   bu net bir sonuç olamaz cunku aşılı olupda hastalığını aşısısızdan daha ağır geçirenler mevcut  .  aşısız olduğu halde de hafif geçiren bi çok cocuk var. :)
(8,928 puan) tarafından
Cunku asilarla hastaliklar bitiyor. Asi olmayip tekrar ortaya cikinca mutasyona ugrayip daha da guclu şekilde karsimiza cikabiliyorlar.
+1 oy
(527 puan) tarafından
Aşının bir zararı yok ki niye yaptirilmasin aksine yakalandığı hastalığı en hafif şekilde atlatır 
+1 oy
(1,126 puan) tarafından
Bazı hastalıklarda aşı çok önemli ve nerdeyse geri dönüşü yok. Kızamık normalde hafif atlatıldığı düşünlen hastalık eğer aşısı olmazsa okadar hafif olmaz su çiçeği öyle çocuk felci konusunu açmak bile istemiyorum aşı yaptırmamak pişmanlık.. 
+1 oy
(7 puan) tarafından
Vallahi ben de yaptırmıyorum çok rahatım bebeğim 2 aylık hemşireler arıyor yaptırmayacağım diyorum belki ısrar ediyorlar Ama kızdım Ben de geçen gün ısrar öğretmenin bir anlamı yok yaptırmayacağım bebek benim dedim vücuduna bir çocuğumun herhangi bir işe girmesini istemiyorum şılarını İyi araştırması lazım Tamam biz de Zamanında aşı oldu hafif geçirdik ama bizim zamanımızda nasıldı şimdiki nesil nasıl doğum sendromu mu otizm birçok hastalık yeni yayıldı hiç Adını bilmediğimiz hastalıklar geçmişe bakarsak bu hastalıklar var mıydı arkadaşlar yoktu aşıların içini iyi araştırın domuz DNA'sı cenin ölü cenin var Birçok şey oğluma yaptırdım oğlum şu anda otizmli aşıların içinde civa var Her şeyin açılardan kaynaklandığını umuyorum bir de böyle deneyelim ikinci bebeğimi yaptırmıyorum bakalım nasıl olacak daha iyi atlatır hasta olur mu olmaz mı zaman gösterecek
(8,928 puan) tarafından
Otizm dogustan gelir. Asilarin otizm tetikledigine dair kanitlanmis bir calisma yok. Bir de sizinle su bilgileri paylasmak isterim.

"2005 yılında yapılan bir çalışmada sıklığı 10.000 de 30-60 olarak saptanmış olup, 40 yıl önceki verilere göre (10.000 de 4-5) belirgin artış görülmüştür. Bu artış büyük oranda tanı kriterlerindeki değişiklikler, tanı koymada kullanılan farklı yöntemler ve aileler ile sağlık çalışanlarının artmış farkındalığına bağlıdır. ABD’de yapılan bir çalışmada otizm sıklığında artış saptanan yıllarda, zeka geriliği ve öğrenme güçlüğü tanısı alan hastalarda azalma görülmüş olup, bu durum gerçekte otizm tanısı alması gereken vakaların farklı tanılarla izlendiğini düşündürmektedir.

Yapılan çalışmalar göstermiştir ki, tiomersal içeren ve içermeyen aşı uygulanan çocuklar arasında OSB gelişimi açısından fark yoktur. Ayrıca aşıdan tiomersal çıkarıldıktan sonraki yıllarda otizm görülme sıklığında da artış görülmüştür. Tiomersal otizme yol açsaydı, aşıdan çıkarıldıktan sonra otizm gelişme oranında düşüş olması beklenirdi."
(57 puan) tarafından
Bebeğiniz sizin bu bilinçli ihmaliniz yüzünden zarar görmez dilerim..
(7 puan) tarafından
Hiçbir şey olmaz Allah'ın izniyle benim Allah'ım var ne gerisi Allah'tan gelir Böyle pis şeylerin çocuğumun vücuduna girmesini asla izin vermeyeceğim kendime yaptırdım çocuğuma yaptırdım 10 tane de olsa bundan sonra yaptırmayacağım Teşekkürler Sizin fikriniz için
(343 puan) tarafından
Otizm ve down sendromu eskiden de vardı elbetteki sadece adını bilmiyorlardı bilmedikleri için onun çocuğu zihinsel özürlü onunkisi deli bununkisi garip gibi bir çok yakıştırma ile tabir ediyorlardı birde bunlar aşı ile değil doğuştan gelir
+1 oy
(616 puan) tarafından
İyi ki cahil değilim yaptırıyorum diyorum.
+1 oy
(71 puan) tarafından
İyiki iyiki iyiki yaptirmamisim.oglum 9 aylık yaptirmiyorum yaptirmicam birdaha çocuğum olsa yinede yaptirmicam kendimde bir çok aşıyı olmadım.
+1 oy
(245 puan) tarafından
7 aylik bütün aşılarını yaptirdim özelleride yaptirdim sira menenjitte onuda yaptircam gecmisten bugünümüze gelen bisi cok şükür saglikliyim hic bisi olmamis 
0 oy
(64 puan) tarafından
Siz yaptırmadınız mı? 
0 oy
(81 puan) tarafından
Saçmalık bi gün oğlumun kulağı şişmişti kabakulak hastalığı oldu diye korkup sağlık ocağına gittim aşısını olmuş kabakulak ol maz demişti iyiki dedim bu aşıyı çıkartmışlar çocuklarımız faydalanıyo diye
(7 puan) tarafından
Peki biz aş olduktan aldık kabakulak kızamık geçirmedik mi bırakın geçirsinler elbet getirecekler Bizler de geçirdik bir hafta oldu ağrısını çektik tamam Sanki aşı olmayanlar olmuyor kabakulak kızamık
(81 puan) tarafından
Yok canım yok sen bu kafayla ilerle sen çektin diye çocuğunda çeksin devamke
(343 puan) tarafından
Hafif atlatmak ile engelli kalmak yada ölmek arasında çok fark var hanımefendi Allah korusun yavrularımızı. Kızamık çocukken yakalanırsa atlata bilir ama büyüyünce yakalanırsa ölüm riski çok çok yüksek bu aşılar ömür boyu koruma sağlıyor
0 oy
(58 puan) tarafından
Valla bnm eltimn çocuğu öyle hiç. Bir aşı yaptırmadı maşallah maşallah Gayet sağlıklı ıço aşı yerine hacamat yaptırıyor 2 kızı var 
(7 puan) tarafından
Evet ondan bahsedecektim en güzeli hacamat çocuklarımızın vücudundan atılması lazım bu pis enjekte edilen şeyler Peygamberimiz zamanında bile hacamat yapılmış hacamat şifadır aşı olsun olmasın her türlü hastalığa şifadır yaptırın derim özellikle bebekler için
(58 puan) tarafından
Aynn öyle çok çok iyi
(9,034 puan) tarafından
Benim de tüm aşılarım var eşimin de iki oğlum var zırt pırt gidip kanımı akıtmak zorunda değilim üstelik

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 1,352 göst.
0 oy
10 cevap 707 göst.
5 Temmuz 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde EgSgDg (58 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 141 göst.
0 oy
2 cevap 133 göst.
...