0 oy
375 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (185 puan) tarafından
tarafından kapalı
44 günlük bebeğim var. Çeşitli sebeplerden meme reddi yaşıyoruz. Mamayı kaşık biberonla içiremedik beceremedik biberonla vermeye devam ediyoruz bu da meme reddini iyice tetikliyor. Ayrıca çoklu besin alerjisi çıktı bebeğimde, bana çok kapsamlı bir diyet verdi doktor yiyebildiğim çok az şey var.. Doktor alerji maması verdi o mamadan sonra çok rahatladı meleğim.. Beni bazı günler 1 2 kere emiyor bazı günler hiç emmiyor sütüm zaten iyice azaldı böyle olunca kesilir diye de tedirginim sağım yapmaya vaktim olmuyor günde 1 2 kere anca sağabiliyorum. Birçok defa emzirmeyi tamamen bırakmayı düşündüm ama kendimi suçlu hissediyorum bunu düşündüğüm için. O kadar yıprandım o kadar yoruldum ki bana biraz teselli verin lütfen. Siz olsanız emzirmek için mücadele mi ederdiniz yoksa bırakır mıydınız?
Bebek Ayı 44 günlük
notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

5 Cevaplar

+1 oy
(1,526 puan) tarafından
Kesinlikle emzirmek için mücadele edin, besin alerjili diyorsunuz bir de bağışıklığı ve gelişimi için anne sütüne daha da çok ihtiyacı var. Bir de mutlaka çocuk alerji doktoruna gidin, besin alerjisi normal çocuk doktoruyla yürütülebilecek bir süreç değil. Çok kapsamlı diyet verdi diyorsunuz, muhtemelen her çocuk doktoru gibi durumu abartıp size yiyebilecek 3-5besin bıraktı ve şuan yanlış diyet yapıyorsunuz. Bu nedenle mutlaka çocuk alerji doktoruna gidip ona göre yönetin bu besin alerjisi sürecini.
-Reklam-
0 oy
(301 puan) tarafından
Merhaba

Doğum yaptığımda sütüm güzel oluyordu fakat bebeğim yüksek sarılık tan hastanede yattı çok üzüldüm çok ağladım sütüm çok azaldı bir ay direndim mama vermedim ama artık bir akşam bebeğim o kadar aç kaldı ki ağlayarak umudunu kesti ve aç uyudu çok vicdan azabı çektim sabah hemen biberon mama aldık verdik öylesine içti ki mamayı hâlâ unutamıyorum kendime de cok kızıyorum keşke beklemeseydim de hemen verseydim diye şimdi 4 aylık günde iki en fazla üç hatta bazen bir defa sadece sabahları emdiği oluyor bende sizin gibi tamamen kesmeyi düşündüm ama sonra vazgeçtim ne kadar emmek istiyorsa emsin diye bıraktım sizde her mamadan önce meme verip sonra mama verebilirsiniz kendinizi yipratmayin siz iyi olunki bebenizde iyi olsun sağlıklı olsun bebiş bir şekilde beslenmesi de yerine oturur
0 oy
(165 puan) tarafından
Canım , kendini suçlu hissetme.. İlk zamanlar sütüm az geldi neredeyse hiç.. doktor önerisi ile mama verdik .. yalnız biberon anne memesine benzeyen Philips event.. sonra meme reddi başladı.  Biberonla daha çabuk geliyor bende baya ugrasmasi gerekiyordu.  Pompa ile sütü ucuna çekip hazırladım  süt kolay gelsin diye .. uykularda saatlerce emzirdim anne ile teması kaybetmesin diye .. şimdi o çektikçe sütüm arttı.. düzene girdi.. haa bu arada bebeğe mama veriyorum diye tepki veren insanları takmadım.. sanki zehir mi veriyorum ne bu tepki insanlarda anlamıyorum.  Bir annenin en çok isteyeceği şey bebeğini emzirmektir  . Sen diren.. pompa ile sütün akışını hizlandir daya memeyi ve de uykuda 2 gün üşenme dakikalarca emzir.. 
0 oy
(724 puan) tarafından
Bebeğiniz alerjikse diğer bebeklere göre bağışıklığı daha zayıf olur herseyden çok çabuk hastalık alır bağışıklığını güçlendirmenin en önemli ve tek yolu anne sütü.Emzirmek için direnin o istemedikçe siz ağzına vermeye çalışın ,birlikte duşa girin duşta emzirin ben ayakta zıplaya zıplaya emzirdigimi biliyorum geçiyor bu meme reddi kendi bebeğimde biliyorum bizde yaşadık aynı şeyleri ama doğru kontrol edebilmek lazım sık sık emzirmezseniz veya sagmazsaniz sütünüz azalır ve sık sık biberon verirseniz biberon ister yine mama verin ama mamadan daha çok emzirmeye çalışın mamayı herzaman içebilir ama anne sütü birkere gittimi birdaha geri gelmez Rabbimin biz annelere verdiği en büyük nimet bebeğinize şifa olsun inşallah 
0 oy
(1,091 puan) tarafından
Bence kesinlikle bir emzirme danışmanindan destek alın. Mama zehir değil ihtiyaci olursa elbetteki içecek onu da ama anne sütü de bağışıklığına da çok katkı sagliyor. Hem de geceleri mama hazirlamaktansa emzirmek ya da dışarda mama hazırlama telasindansa emzirmek daha rahat olacaktır. 

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 468 göst.
29 Aralık 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Elif5858 (70 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 230 göst.
22 Eylül 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Sevgi güzel han (78 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 428 göst.
20 Aralık 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde etul06 (139 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 456 göst.
...