0 oy
209 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (18 puan) tarafından
Anne sütüyle beslenen 4 aylik bebegim 3 gündür kaka yapmiyor.Ne yapmalıyım ?
Bebek Ayı 4

4 Cevaplar

0 oy
(44 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Sadece anne sütü alan bebeklerde 10 güne kadar yapamaması normal benim kızımda yapmazdı son çare gliserin fitil yapardık 
-Reklam-
0 oy
(462 puan) tarafından
Aynı şeyi yaşadık, doktora gittik. Gideceğimiz sabah yaptı gerçi ama yine de gittik. 4. Gün yaptı. Sonra yine 4. Günü. Sonra 2. Gün.

Doktor şöyle dedi. Karnında bir sertlik yoksa , kabız değilse , keyfi yerindeyse korkmayın. 4. Ayda düzene girer eskisi kadar sık sık kaka yapmaz, daha seyrek yapar. Gerçekten de gayet keyfi yerinde. Kabız değil , normal. Karnına bakın bakalım sertlik var mı, yoksa yumuşak mı ordan anlarsınız. Kan ilacına başlayınca da kabızlık oluyormuş hani ben ondan korkmuştum ama aksine sürekli kaka yapmasına engel oldu birkaç günde bir kere yapıyor.
(18 puan) tarafından
Her gün kaka yapiyordu sıvı şekilde. 3 gündür yapmayınca tedirgin oldum.  Alttan üstten gaz çıkarabiliyor. Uykusunda da sorun yok. Genelde keyfi yerinde.  Karnını da kontrol ettim çok sert değil.  Umarim yapar da rahatlarım.
(18 puan) tarafından
Ben kan ilacı falan vermedim daha. Ne zaman başlanacak ? Tüm bebekler mi kullanacak ?
(462 puan) tarafından
Yok yok onunla ilgisi yok. 5. Ayda başlanıyor genelde.  Çocuk doktoru veya aile hekimi söyler size zaten. Bizim gelişimi biraz önde olduğu için erken başladık.
(235 puan) tarafından
Bize 4. Ay kontrolünde verdi doktor, 1 yaşına kadar d vitamini ile kullanılması standart dedi. Ben daha önce de 4. Ay başlanıyor diyr okumuş not almıştım hatta. Kabızlık meselesi bizde de var yani lu an 4,5 aylık kızım. Günde 3 kere kaka yapan kızım 1 aydır günde 1 kere zor yapıyor. Doktor sorun değil ama sürekli tekrqr ederse yetersiz beslenme belirtisi olabilir demişti. Kilosunu beğendiği için sorun etmedi. Duphalac şurup verdi 1 aydır kullanıyoruz günde 3 kaşık. Şimdi kontrolde 1 ay daha devam dedi ama o şuruba rağmen fitil kullanmam gerekti şimdi de 3. Gün bitti yine yapmadı. Ben de taktım kafaya sürekli masaj falan yapıyorum ama nafile. Doktor önemsemedi napayım ben de kefir falan içicem şimdi, kayısı hoşafı içicem işte lifli beslenicem öyle dikkat edersem belki düzelir o da
0 oy
(1,436 puan) tarafından
Biz 2 aylığız 20 li günlerdeyken günde 1 kere büyük tuvaletiimizi yapmaya başladık. Şimdi ise 2-3 günde bir yapıyoruz bir sıkıntı yoktur bence anne sütü ile beslenen bebeklerde 7-10 güne kadar yapmaması normal diye duydum.
0 oy
(428 puan) tarafından
Biraz zeytinyağı sen iç 1 çay kaşığı zeytinyağı da bebeğinize verin

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 333 göst.
0 oy
6 cevap 804 göst.
0 oy
6 cevap 582 göst.
0 oy
10 cevap 322 göst.
8 Ocak 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Mervişşş (42 puan) tarafından soruldu
...