0 oy
579 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (32 puan) tarafından
Kızlar merhaba 6 ayligiz ek gidaya gectij ama ne yaptiysam yemiyor tadina bakmasi icin zar zor halden hale girerek veriyorum meyveyi sebzeyi ama agzini kilitliyor dudaklarini daha acmiyor nasil tadim yapacagm hic bilmiyorum neden boyle oluyor??

8 Cevaplar

0 oy
(88 puan) tarafından

Bazi bebekler kolay kabul etmez canim ama yogurt en kurtarıcı besindir. Hic bir bebek genelde Hayir demez. Yoğurdunu mayala içine muzu ez biraz da keçiboynuzu özü pekmezi kat danone gibi oluyor biraz yedirmeye çalış bakalim. Bizimki de yemiyordu boyle boyle alıştı. Şimdilik bir öğün tadım yapması yeterli 2 hafta sonra kahvaltıya geçebilirsin kahvaltıda da kapata alıştırırsan harika bir tarifim var hem kilo aldırıyor hem de bebekler cok seviyor :)

(88 puan) tarafından
Bir de fırında 13 dk tutuyorum ben fazla olunca altı hemen yanıyor kuruyor. Dışarda soğuduktan sonra da cam kavanoza aliyorum toplamda 6 ya da 7 adet çıkıyor her gün 1 tane
(484 puan) tarafından
Benim tarif de buna benzer çok teşekkür ederim. Benim oğlum zorla yiyen bir bebek maalesef. Herşeyi oyunla ve zorla yediriyorum.
(88 puan) tarafından
Allah kolaylik versin benim oğlum da diş dönemlerinde cok çektiriyor
(484 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim. Oğlum 7 aylık çok kaşıntı var ama henüz diş yok o zaman ne yaparım bilmiyorum beslenme konusunda..Allah'ım tüm bebislerimizi korusun inş.
(88 puan) tarafından
Aminn insallah canim ben havucu 10 dk dolapta bekletiyorum soyup eline veriyorum cok iyi geliyor tavsiye ederim rahatlatır biraz :)
-Reklam-
0 oy
(286 puan) tarafından
Benim de öyle ama ben ilk önce  daha çok meyve püresi verdim o yüzden yemek yemiyor :(yumurtanın sarısını çok seviyor ama tuhaf kaşık la yemiyor elimle veriyorum ancak öyle yiyor. Renkli tabaklar a koy dikkatini çeker 
0 oy
(484 puan) tarafından
Benim oğlum 7 aylık hala ek gıda da zorlanıyorum. Ağzını kitliyor kafayı bir sağ bir sol yapıyor yemek istemiyor. Sadece yoğurt ve meyve pürelerini seviyor.
0 oy
(90 puan) tarafından
Blw yontemini duydunuz mu? Sebze ve meyveleri parmak boyutuunda kesip buharda haslayip bebeginizin eline verin. Hem kendi kendine yemek yeme aliskanligi kazansin hem gidalarin ayri ayri tadina baksin hemde pure yaparak besin degerini dusurmeyin. Instagram kullaniyorsaniz izmircocukdoktorunu takip edin fikir edinirsiniz
(88 puan) tarafından
Ben bunu denedim ama yumuşak olduğu icin haşlanan sebzeler ısırınca kopuyor ve boğazına takılıyor. Ben de iri iri ezmeye karar verdim. Ya da çiğ olarak veriyorum sert oluyor siz nasıl veriyorsunuz büyük ısırmıyor mu bebeginiz
0 oy
(6,550 puan) tarafından
Canım demekki hazır değil zorlama aen sadece teklif et
0 oy
(17 puan) tarafından
ev yapımı yoğurt denemelisiniz önce, katıya alışması zaman alıyor, çorba falan zorlamadan yapmak lazım.
0 oy
(8 puan) tarafından
sıvı ve küçük küçük şeylerla başlamalısınız yoğurt ve çorba gibi kolay yiyebileceği anca gelişyor yeme alışakanlıkları
0 oy
(567 puan) tarafından
Benim bebeğimde öyleydi, aptamil sütlü pirinçli kaşık maması  ile ek gıdaya alıştırdım.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 223 göst.
0 oy
9 cevap 327 göst.
16 Şubat 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Abcdefg (555 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 152 göst.
20 Mart 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde duygumirayy (131 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 426 göst.
6 Temmuz 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Irmakkkk (358 puan) tarafından soruldu
...