0 oy
140 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (398 puan) tarafından
Merhaba hanımlar. Bebeğim çoklu besin alerisi olan ve kolik bir bebekti. Doğum sonrası yaşadığım manevi sıkıntılar, ailevi problemler ve 7 24 ağlayan bebe ile beraber lohusa depresyonuna girdim tedavi görüyorum. Uykusuzluğa düzensiz beslenmeye sosyal hayattan kopmaya alıştım yalama oldu artık ama alışamadığım tek şey bebeğimin çıldırmış gibi ağlaması. Durmaksızın ağlıyor ama etinden et koparılıyormuş gibi sanki biri işkence ediyormuş gibi çığlıklar katılmalar morarmalar. Tahammül edemiyorum artık. Gık dediği zaman başıma ağrı giriyor bir anda midem bulanmaya başlıyor sol kolum kasılıyor karnıma kramp giriyor yemin ederim o kadar artık fiziken ve ruhen etkiliyor beni. Emzirmiyorum alerjisi olan gıdaları yedirmiyorum gazı yok karnı yok altı temiz uykusunu güzel uyumuş ama yine de ağlayarak bir uyanıyo taaa diğer uykusuna kadar. Bebeğimle zaman geçirmek işkence gibi geliyor bir an önce uyku saati gelsin uyusun diye bekliyorum. O uyanıkken gülmek zorunda olduğum için uyanana kadar yan odada hüngür hüngür ağlıyorum psikolojim iyiye giderken 2 3 aydır bu ağlamalar yüzünden başlangıçtan daha kötü bi hale geldim. Biliyorum konuşamıyor tek iletişim aracı ağlamak onu da anlıyorum kızmıyorum hatta içim acıyor ama ağlaması değil ağlamasının boyutu artık katlanılmaz hale geldi. Doğum yaptığımdan beri annemlerdeyim bebeğime tek bakamıyorum ve 2 hafta sonra mecburi evime geçicem ve hiç ama hiç istemiyorum artık bebeğimle yalnız kalmaya korkuyorum. Nolur söyleyin, bu çıldırasıya sebepsiz ağlamalar ne zaman geçecek? Konuşmaya başlayınca mı, biraz daha büyüyünce mi, ayaklanıp oyalanmaya başlayınca mı, askere gidince mi evlenince mi ya da ben ölünce mi nolur söyleyin dayanamıyorum artık ..
Bebek Ayı 9 ay 20 gün

2 Cevaplar

0 oy
(139 puan) tarafından
Merhaba 

Benim bebegmde surekli aglamasa da asiri huysuz.Lohusalik dınemibdeykn annem vefat etti çok zor zamanlardan gectim hepsinim bebehime yansidgini dusunuyorum.sanirim senin bebeginde senin psikolojini  yasadgn zorluklari hissediyor rabbim yardimciniz olsun.
(398 puan) tarafından
Çok üzüldüm başınız sağolsun Allahım mekanını cennet eylesin. Size uzun ömür versin evladınızın başından eksik olmayın inşallah. Rabbim evlatlarımızın acısını göstermesin bizlere bizi evlatlarımızla sınamasın inşallah. İnşallah evladınız huysuzluğu bırakır neşesiyle gülüşüyle size ilaç olur merhem olur daha fazla yormaz üzmez sizi.
(139 puan) tarafından
Me guzel dua etmissiniz allah razi olsun amin  butun yavrularmiz icin insallah.
-Reklam-
0 oy
(431 puan) tarafından
Postunuzu okuyunca korktum.  3 ay dediler yok. 4 ay dediler yok . 6 dediler yok. 8 ay olduk hala ağlıyor. Mucize gibi bi şey bekliyorum ben de birden melek gibi olur belki diyorum. Benimkinde de mi alerji var diye suphe ediyorum ben ama bilmiyorum.  Emzirirken diyet uygulamam gerekiyor , alerji varsa alerjik mama vermem gerekiyor. Ek gida ona keza dikkat etmem gerekiyor ama hic bi şey yapmıyorum ben.. bebek ile ilgilenmek işkence geliyor resmen. Millet alıyor cocugu bi şeyler oynuyor öğretiyor vs , ben ancak kucakta aglatmamaya çalışıyorum.  Havalar güzel. Disarda falan susuyor bereket ama bıktım artık. 
(398 puan) tarafından
Bizim alerji 1.5 aylıkken farkedildi ama gel gör ki ona uygun beslense bile sonuçta bu bir bağırsak problemi ne kadar dikkat edilirse edilsin bebekte sorun yaratıyor. Dediğinin aynısını ben yaşıyorum. Eğitici öğretici keyif alabileceğimiz oyunlar oynamaya çalışıyorum ama yok. Müzik açıyorum kucağıma alıp dans edelim diyorum yok. Bebek arabasında durmuyor dışarı çıkarırken hep kanguru kullanıyorum zaten kiloluyum bi de 9 kilo bebek karnımda darlanıyorum bu sıcakta. Zaten çıksak da 20 30 dkdan sonra durmuyor gene eve dönüyoruz hemen sıkılıyor herşeyden. Tek bakamıyorum diye annemlerde kalıyorum, onlar da bitik durumda. Herkes yoruldu herkes pes etti artık ne yapacağımızı şaşırdık. Suyu seviyor suya sokuyorum ama en fazla 5 dk. Vaktimi oğlumla kaliteli zaman geçirerek değil sırf sussun diye uyku saatine kadar oyalamaya çalıçarak geçiriyorum. Kendimi anne gibi değil beceremediği bir işi zorla yapacaksın diye eline verilen aylardır yapamayan her geçen gün işi batıran bir çalışan gibi hissediyorum. 7 24 ağlıyorum. Çok yoruldum artık. Kocamla karı koca ilişkimiz kalmadı. Arkadaşlarımla görüşemiyorum. Manevi olarak yapayalnızım.
(431 puan) tarafından
Yani eğer bir sağlık problemi yoksa aklıma gelen son bi şey nazar olayi. Okuyoruz ediyoruz o zaman nispeten sakin oluyor biraz ama acaba mevlut gibi mi okutmak gerekiyor.  Belki o zaman sakinler diyorum.
(398 puan) tarafından
Haftaya okutucam mevlüt Allahın izniyle. İnşallah o zaman biraz olsun rahatlarız.
(431 puan) tarafından
İnşaAllah. Bariz bir şekilde değişim olursa bana da yazın lütfen.

İlgili sorular

...