0 oy
711 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (454 puan) tarafından
2 aylik kızımı besikte sallayarak uyutuyoruzda merak ettim

10 Cevaplar

0 oy
(1,437 puan) tarafından
Doktorlar bir sakınca görmüyor yeni zararı yok
-Reklam-
0 oy
(1,152 puan) tarafından
Merhaba sağlıkla büyüsün bebeğiniz hafif tempoda sallarsaniz sorun olmaz anne karnı hissi oluşur bende hafif tempo sallayıp uyutuyorum zaten tam uykusu gelip yatırınca 4-5 dk sürmeden uyuyor 
0 oy
(855 puan) tarafından
Sarsmadıkça zararı olmaz ama alıştırmayın derim en azından dalmaya yakın bırakın şimdi biraz sabredin ilerde ne demek istediğimi anlayacaksınız.
(61 puan) tarafından
Benjm bebeğim 45 günlük sallamadan uyumuo ne yapmalıyım
(855 puan) tarafından
Canım uzmanlar ilk 3 4 ay nasıl istiyorsa oyle uyutun diyorlar ben beyaz gürültü kullandım kucağı da şarkı soyleyim sakinleştirdim göğsümde uyuduğunda hafif mayışınca ama uyanıkken beşiğe koydum ağlayınca göğsüme aldım(emzirme 1 ay sürdü). Bebeğiniz yepyeni bir insan isteklerini anlamaya calışın sallıyorsun bile hafif dalınca biraz dur baktın kıpırdanıyor tekrar salla mayışınca Tekrar dur bu süreç cok yıpratıyor insanı yaptığım en doğru şey diyebilirim. Kızım 4bucuk aylık sallıyordum sürekli ağlamaya başladı baktım sallanmak istemiyor şarkı açtım güzel ritmi olan hafif fçhafif sırtına vurdum uykuya oyle geçti. Son 1 haftadır bu şekilde uyuyoruz maşallah öncesi işkence gibiydi 1 saat sallıyordum.
(61 puan) tarafından
Of ya ben zararlı olduğunu bilmiodum biraz hızlı sallıyordum çünkü anca öyle uyuodu bişey olmusmudur :( çok kötü oldum
(855 puan) tarafından
Ha birde kendileri uykuya daldığında daha uzun uyuyorlar ya da uyanınca kendileri uykuya geçiyorlar emin olun o kadar işinize yarayacak ki su soylediklerim ama biraz bebeğe de bağlı o da şansınıza
(855 puan) tarafından
Benim yeğenim 2 sene hızlı tempoda sallandı maşallahı var ama keçardeşimde bende bilmiyorduk uyaranda olmadı ama siz artık biliyorsunuz Allahın izniyle olmamıştır aklınıza kötü birşey getirmeyin artık dikkat edersiniz :)
(855 puan) tarafından
Vicdan yapmayın uykusuz bebek anneleri aynı süreçlerden geçti insanız bende oyle salladığım oldu Rabbim korusumçn bende oğrendiğimde cok kötü olmuştum sonra salla dur salla dur yapa yapa bir orta yolu bulduk kızımla :)
(61 puan) tarafından
Allah razı olsun sağolun
0 oy
tarafından
Benimki 3 aylık oldu 10 gunluktu ayağıma bi aldım hala ayakta sallanarak uyur mecbur kalınca napcaz 
0 oy
Profil image (304 puan) tarafından
Bebek için zararı yok ama bizim için var kızım 2 yaşında alıştirdık artık sallanmadan uyumuyor beşikte sallıyoruz.
0 oy
(25 puan) tarafından
Zararı yok ama alışkanlık haline geliyor. Örneğin şu an 5 dakikada yavaş yavaş sallayarak unuttuğun bebeğin 4 aydan sonra o kadar kıza sürede uyumayacak yada daha hızlı sallanmak isteyecek. Okulumu ayakta sallıyorum yavaş sallayınca asla uyumuyor onun istediği tempoda sallıcam ve o kadar kısa sürede uyumuyor büyüdükçe zor olan tarafı bu. İmkanın varsa alıştırma sallamaya şu an asla kendi kendine uyumuyor her gittigim yere yastığını taşıyorum onu sallamak için.
0 oy
(9,168 puan) tarafından
Sert şekilde olmadığı takdirde faydası bile var. Gazı kolay çıkar 
0 oy
(205 puan) tarafından
Alışırsa işin zor canım halamın kızı 5 yaşındayken bile sallanark uyuyordu yazık kadının evin işi gücü canı çıkıyordu bide bebe salla :D bide burda çok götürüyorum ayağımda sallıyordum uyumuşum düşmüş falan diye Allah korusun bence hiç alıştırma derim
0 oy
(354 puan) tarafından
Eski nesil hep sallamış bı zarari olmuş mu bilmem ama olmamış gibi :) 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 299 göst.
14 Aralık 2019 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Mzahidakif (81 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 434 göst.
31 Mayıs 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Nur2x (177 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 629 göst.
0 oy
17 cevap 1,564 göst.
...