0 oy
475 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (61 puan) tarafından
45 günlük bebeğim var beşikte gündüz sallamadan kendi kendine uyumaz nasıl yapicam iyice alismadna yardım eder misiniz ilk bebeğim 

8 Cevaplar

+1 oy
(365 puan) tarafından
Daha 45 günlük  9 aydır karnında olan Bi bebeği Bi anda kendinizden ayıramazsıniz.  Sizi tenzi  ediyorum ama bu bebeği Bi an evvel kendinizden ayırma isteği  neden anlamıyorum.  

Bırakın size doysun o daha süt  kuzusu . Ev işi yemek yapmayı verin .  Ben mesala  yatarak emzirdim  gece gündüz ne zaman ağlasa istese  meme verdim . Gazı oldu meme verdim. Öyle sakinleştirdim.   Bana yapışık gibi emzirdim herkes çok alıştırma aman bırakamaz sin felan dedi . Ama hikaye asıl anneye doymayan bebek anneye yapışıyor her fırsatta.  4. Çocuğum şu an 4 aylik  memede uyuttum  hep 2 aydan sonra gece derin uykusa geçti bende  yatağına koydum  gece 10 gibi sabah 5 de felan uyanıyor o uykuda bana fazla fazla yetiyor . Uyanır uyanmaz gene yanına alıyorum meme veriyorum gene uykuya dalıyor. 

Hep böyle büyüttüm diğer üçünude.  Ve  öz güvenleri yerinde çocuklar.  Asla Bi yere bıraktığımda peşimden  ağlamazlar.  Okula baslarken hiç anlamadılar.  

Benim tecrübem böyle.  Biberonla bile beslerken sarılın öpün  konuşun.  Saçını  okşayıp  koklayın çok çabuk  geçecek bu günler inanın.  Sabırlı olun  o bir süt  kuzusu  :)
(61 puan) tarafından
Aslında çok doğru ama ben okula basliycam 2 ay SONRA o yüzden çok alışmış sından korkuyorum
(365 puan) tarafından
Olsun. Yinede doysun size hakkı çünkü okula başlayınca daha da uzak kalacak. Zaten o zaman daha da çok sarilin :)
(61 puan) tarafından
Valla doğru ya benim bebeğim kimseyi dinlemicem minnoşum sağolun:)
-Reklam-
0 oy
(1,362 puan) tarafından
3 ay boyunca ne istıyosa onu ver 4 aydan sonra uyku eğitimi verrsin alışmwz ilk 3 ay 
0 oy
(4,084 puan) tarafından
Pis pat şeklinde uyutmaya çalışın. Kaslarının ortasını sevip mayistirin
0 oy
Profil image (1,211 puan) tarafından
İlk 3 ay bebeklerin gece gündüz kavramı yok o yüzden 4 aydan sonra uyku egitimi ver şimdi sana ihtiyacı var ben 5 ay koynumda yatırdım şimdi 2 aydır yatağında yatıyor ama ara ara çok huysuz olunca alıyorum yine 
0 oy
(1,942 puan) tarafından
Canım daha 45 günlük sen nasıl alistirisan öyle gider bence kucakta uyur ama sonra hemen yerine yatır 
0 oy
tarafından
Daha çok küçük sana kucağına memene ihtiyacı var. Nasıl istiyorsa öyle uyusun. İlk dört ay desteksiz uyku olmaz. 
0 oy
(143 puan) tarafından
4. Trimester diyolar su an içinde bulunduğunuz döneme. Yani bebek daha dünyada olduğunun bile farkında değil. Çok ufak bu tarz dayatmalar için. En azından 4 / 4.5 aylık olmasını bekleyin
0 oy
(524 puan) tarafından
On aylık olucaz hala gögsümde uyutuyorum gece de benimle uyuyor bazen zor oluyor ama ikimiz de çok huzurluyuz böyle. İki en geç üç yaştan önce bensiz uyutmaya çalışmayı düşünmüyorum anneye bir ömür ihtiyaçları var ama ilk iki yıl çok kritik bir dönem bu dönemi sağlıklı atlatması anneye doyması onun kaybolmayacağını anlaması terkedilmeyeceğini öğrenmesi bu döneme bağlı bundan sonra zaten kendileri bağımsız olmak isteyecekler. Sayamayacağım bir çok gelişim ve travmalar bu döneme bağlı o yüzden ten teması olmayan her türlü uyku desteğine de karşıyım. Evim iki katlı maalesef ve ben iki saat içinde beş kere aşağı indim en az on dk kaldım o süre zarfında ve yapmam gereken önemli işlerim vardı zorlandım ama onun gelişiminde daha önemli değil diye sürekli kendime hatırlattım. Bazen o kadar çok iniyorum ki artık çıkmaktan vazgeçip uyumaya çalışıyorum ama geçecek bu günler ve çok özleyeceğim. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 275 göst.
16 Ocak 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Kızannesi ❤ (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 278 göst.
10 Mayıs 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Melike Coşkun (57 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 144 göst.
30 Mayıs 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Edam. Eymen (162 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 202 göst.
22 Nisan 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Edam. Eymen (162 puan) tarafından soruldu
...