0 oy
443 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (613 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
4 ay aşısını dün yaptırdık.ateş 38.7yi gördü.aşıdan bu yana 3 kez parol verdim. 37.5i geçtikçe 6 saat kuralına da dikkat ederek veriyorum.İnce de giydiriyorum.çok kısa süreli uykusu var, birden ağlamaya başlıyor, dün gece çok inledi.bu akşam yine ateşi çıkmaya başladı.bu durum ne kadar sürecek? Etkisini hafifletmek için ne yapabilirim?önceden sorulanlara verilen cevapları okudum ama yaptıklarım dışında pek öneri göremedim.şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

7 Cevaplar

0 oy
(285 puan) tarafından
Ateşi çıkınca hemşire fitil yap demişti bana söylemişler mı size de. Benim ateşi çıkmadı gerçi ben yapmadim
(613 puan) tarafından
Fitili doktorum önermiyor.hemşire de bahsetmedi, ateş düşürücü verirsin dedi.sağlık ocağında yaptırıyorum aşılarını.şükür, bu daha şurıp vermek zorunda kalmadım :)
-Reklam-
0 oy
(548 puan) tarafından

Atesi cikinca islak pamugu basinc bolgelerine koyabilirsin tek onerim bu olabilir maalesef :( bizde ates olmadi sadece fazla uyku yapti o da 1 gun surdu sadece

(613 puan) tarafından
Akşama doğru normale döndü, çok teşekkür ederim :)
0 oy
Profil image (383 puan) tarafından
Bencebidaha ateş 38 olursa bi doktora götür kimseyi dinleme lütfen .. 
(613 puan) tarafından
Doktorum daha önceden 37.9- 38.5 arası areş düşürücü ver demişti. Ateş düşürücüye rağmen 39 civarında olursa veya 3 gün boyunca ateş sürerse getir demişti. Çok teşekkür ederim, şükür akşama doğru ateşi normale döndü.huysuzluğu devam ediyor ama.
0 oy
(17 puan) tarafından
dr.a götürmelisin belki sadece dişten dolayı değilidir. Çok fazla ilaç da iyi değil.
(613 puan) tarafından
İlaçlardan ben de nefret ediyorum.sanki zehir içiriyormuş gibi hissediyorum.şükür, daha vermeme gerek kalmadı normale döndü ateşi.ama huysuzluk devam ediyor.
0 oy
(1,526 puan) tarafından
Bilmediğim için soruyorum 4 aylık çocuğa parol verilebiliyor mu? Biz calpol şurup veriyoruz.
(613 puan) tarafından
Doktorumuz önerdi, kullanma talimatında da 0-6 ay 2.5 ml yazıyor.daha önce calpolün etkisi çok olmamıştı bizde :(
0 oy
(51 puan) tarafından

Canım sana şunu söyliyim bende aşı yaptırdığımda parol verdim hiç bir işe yaramadı doktorum vermişti. Onun yerine 4.ay aşısında fitil verdim sadece o gece oldu ateş bir daha olmadı. İstersen bi hastaneye götür ateş neden bu kadar uzun sürsün ki 1 gün  etkisi oluyor bize öyle demişlerdi, Rabbim şifa versin inşaallah <3

(613 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim.Fitili doktorum önermiyor.daha önce poposunda da çatlak oluşmuştu ishalden dolayı o yüzden ben de tercih etmiyorum.parol en azından etki ediyor.akşama doğrıu normale döndü ateşi de şükür :) ama huysuzluk malesef devam ediyor.
(51 puan) tarafından
Biz 10 gün önce olduk huzursuzluğu hâlâ var, aşıyla birlikte huyu da değişti malesef 5.aya doğru düzelir diyolar görecez artık inşaallah öyle olur :)
0 oy
(607 puan) tarafından
Duş aldır canım 
(613 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Duş aldırmaya ve çok fazla soymaya da korkuyorum üşütürüm diye.2 ay aşısında da ateşlenmişti, tetanoz aşısı yarayandönüşürken de çok yükselmişti ateşi ılık uygulama yapmıştım hep ama bir yandan da üşütmekten ödüm kopuyor.şükür akşama doğru normale döndü ateşi de.huysuzluk da yarına geçer umarım.
(607 puan) tarafından
Anladım canım ateş çıkınca cilt yüzeyine bi madde salgılaniyormus duş almayınca o salgı gitmiyor ve ateş düşmüyormuş bi tas su bile yeter canım aklında bulunsun geçmiş olsun

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 142 göst.
28 Temmuz 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Huriye, (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 607 göst.
31 Mayıs 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Betul98 (237 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 267 göst.
1 Nisan 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Se1in (49 puan) tarafından soruldu
...