0 oy
320 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (125 puan) tarafından
Merhaba arkadaşlar, iki farklı doktor iki farklı fikir var, biri yoğurtla başla dedi biri sebze dedi, sizler ne ile başladınız acaba? 

8 Cevaplar

0 oy
(2,470 puan) tarafından
Ben sebze ile başladım
(125 puan) tarafından
Teşekkür ederim cevap için
-Reklam-
0 oy
(1,078 puan) tarafından
Sebze, yoğurt, meyve sıralaması ile verdim.

Yoğurdun tadı ilk tattıklarında ekşi gelebiliyormuş, meyve ile başlayıncada sebzeleri yememezlik yapma ihtimaline karşı bu sırayı mantıklı buldum. Bebekten bebeğe değişir tabi bu durum ama bizim kız ek gıda konusunda ne verilirse yedi. 
(125 puan) tarafından
Ya ne kadar güzel, inşallah benim kızım da yer, bugün başlıyorum galiba ben de sebze meyve yoğurt ve yumurta sıralaması yapacam :)
0 oy
(4,078 puan) tarafından
Ben ilk yoğurtla başladım ama çok hafif eksimsiydi ve bebeğim reddetti. 3.gun hiç ağzını bilr açmadı. Sonrasında activia ile yoğurt mayaladım. Çok şükür sevdi. Yoğurttan sonra sebzelerle devam ettim. Şimdi her sabah önce yoğurt vermeye çalışıyorum. Öğlene doğru sebze püresi... Ha ama sebzelerden anca 2 3 çay kaşığı yiyordur bende zorlamıyorum. Sonuçta daha tadımdayız  :) Yeni yeni öğleden sonra da azıcık meyve vermeye başladım. Kabız olmasın diye miktarlara dikkat ediyorum. Bu arada ne verirseniz çatalla ezip verin. Blendir kullanmayın. Ilk başta taneli gelince öğürüyorlar ama alışıyorlar. 
(125 puan) tarafından
Önce parmak şeklinde vermeyi düşünüyorum ve her defasında öyle deneyecem, olmazsa pütürlü verecem çünkü yiğenimde korktuk blender verdik nerdeyse 2 yıl kadar öyle yedi
0 oy
(291 puan) tarafından
İlk olarak yoğurtla basla bence. Tatlı ile başlayınca ilerde pek birsey yemiyorlar. İlk hafta bir cay kaşığı ile başlayıp en fazla 1 cay bardağına kadar başlanmalı. Ardından 3 gun kuralına uyarak sebze sularına başlamaları. En son meyve suları  verilmeli tabi doyurmak için değil alıştırma için ek gıda. 1 yas sonrasi ana ogun olarak  verilmeli.
0 oy
(670 puan) tarafından
Sebze ve meyveleri yedikten sonra yogurt denedik. 
0 oy
(809 puan) tarafından
Yogurtla başladım. Çünkü sebzeyi genel olarak bebekler sevmiyorlar tukuruyolar bende karıştirip vermiştim yogurdu sevdigi icin içindeki sebzeyi de haliyle kabul ediyorlar
0 oy
(219 puan) tarafından
Üç gün kuralı ile verdim. 

1.gun bir çay kaşığı yoğurt 

2. Gun Bir tatlı kaşığı yoğurt 

3.gun Bir yemek kaşığı yoğurt sonra 3 er gün ard arda olacak şekilde azdan coga doğru patates verdim kabak verdim havuç verdim püre şeklinde meyveden önce sebze veriyoruz ki bebek meyvenin tatliligindan sonra sebzeyi reddetmesin önce yoğurt sonra sebze ve meyve verdim
0 oy
tarafından
Ben sebzeyle baslamistim sonuc husrandi ama tadim ve denemelerde oluyor boyle seyler :) sonra meyve yogurt peynir vs

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 206 göst.
0 oy
4 cevap 147 göst.
13 Ekim 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Didemkle (357 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 378 göst.
6 Haziran 2021 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Betl (153 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 464 göst.
...