0 oy
288 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (113 puan) tarafından

Canım anneler merhaba. Dün itibari ile 8 aylık olduk. Ancak hala ek gıda yemiyoruz. Günde 4 kaşık yersek o. Başta yediğini öğürüyor, sonrasında ağzını açmıyor. Ben de zorlamıyorum travma olmasın diye ama bu aya gelip daha tadımları bitirememiş olmak canımı sıkıyor. Doktor zorlama dese de içim hiç rahat değil. Tecrübeli anneler sonradan yemek yemeye alışır mı ya da yapılacak neler var yemesi için bana bir akıl verin lütfen:( sadece süt ve mama ile gün geçiriyoruz.

4 Cevaplar

0 oy
(3 puan) tarafından
Ayni benimde öyle oğlum ağzına acmazsa canı istememis 10 aylık sonra yavaş yavaş  yemeğe başliyor 11 aylık diş gelmeye başladı yine yemek cani yemiyor 2haftadir sadece Süt mama muhallebi az az yiyor sonradan hersey yiyor
(113 puan) tarafından
Mesajlarla mutlu oldum rahatladım sağolun . O zaman anormal bir durum yok bizde.inşallah zamanla çözeriz bu yememe durumunu :)
-Reklam-
0 oy
(135 puan) tarafından
Canm tm bilgim yok ama 6 ile 9 ay deneme dönemi oluyor çok yemezler bu dönemde 1 kaşık bile yese yeterli tadım dönemi oluyor sonra daha çok verirsin yemeye başlar 
(113 puan) tarafından
Doktor da aslında benzer şeyler söyledi 10 aya kadar yardım yeter diye. Ama biz anneler işte içimiz rahat etmiyor :) teşekkür ederim rahatlattınız beni :)
(135 puan) tarafından
Canm benim de kızım 7 aylık  bende çay kaşığı kadar yese yeter diyorum öyle yapıyorum rica ederim
0 oy
(439 puan) tarafından
Bizimki de 7. ayın ortasında başladı yemeye. İlk önce yiyordu, bir gün elma parçası boğazına takıldı çok korktu. Ondan sonra asla almak istemedi. 2-3 hafta direndi. Üstüne gitmedim. Sürekli anlattım ama korkacak bir şey olmadığını. 7.5 aylık oldu baştan başladım pütürsüz püre ve çorba ile. Az az yedi şimdi 8. ayı bitti daha yeni yeni başlıyorum küçük taneli şeyler vermeye.

Sosyal medyada görüyorum 6-7 aylık dişsiz bebeğe omlet falan veriyorlar, canım sıkılıyordu nerede hata yaptım diye. Instagram annelerinin kandırmalarına aldanıp püreyi erken kesmişim. Her bebek farklı oluyor, bizimki uzun süre püre yedi, 2-3 gündür başladı damağında ezmeye. O yüzden sıkmayın güzel canınızı, usul usul konuşa konuşa halledersiniz eminim. 
(134 puan) tarafından
Bende bu omlet pankeki nasıl yiyolar diye düşünüyodum sizin 'instagram anneleri' yorumunuzla bi aydınlandım gerçekten herşey sanaldaki gibi mükemmel değil :)
(113 puan) tarafından
O insta anneleri zaten insanda yetersizlik hissi uyandırıyorlar. Onları çok takmıyorum ama yine de çevremdeki bebeklerle ister istemez kıyaslıyorum. Onlar yerken benim ki yemiyor ağzımdan atıyor. Belki de dediğiniz gibi onun da beklediği bir zaman var :)
(439 puan) tarafından
Ay hiç sormayın, insanı komplekse sokuyorlar. Hele bir Simge Göztepeli var, Alara diye kızı var. Alara şöyle yedi, Alara şöyle iştahlı, tüm tabağı bitirdi bilmem ne. Kızının dişi yok omlet yaptı verdi ama yediğine dair video yok hiç :)) Bir ara da Alara'nın uykusunu öve öve bitiremiyordu, acaba zombi mi doğurdum bizimki niye bu kadar uyumuyor diyordum :))) Engelledim gitti :))
0 oy
(273 puan) tarafından
Bebim bebegim de 8 aylik sizinki tadım yapıyormuş benim ki onu da yapmiyor asla zorlanıyorum 2 kez zorladim kustu sadece anne sütü alıyor bu durum benim de canimi sıkıyor ben teklif ediyorum ama bebeğim reddediyor ek gıdayı  bilemiyorum duzelir insallah
(113 puan) tarafından
Yani tadımdan kastım bikaç kaşık sonrası anlattığım gibi ağız kitleme. Üzülüyorum hiç yemek yemeyecek mi acaba diye. İnşallah düzelirler

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 346 göst.
26 Ocak 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Bstncıbbk (54 puan) tarafından soruldu
0 oy
35 cevap 756 göst.
0 oy
9 cevap 192 göst.
24 Eylül 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ipek94 (158 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 170 göst.
24 Mart 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde SedaElif (477 puan) tarafından soruldu
...