0 oy
1,028 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (43 puan) tarafından
Emziren anne rakı içerse ne olur bebeğe ne zararı olur

13 Cevaplar

+3 oy
(48 puan) tarafından
Bunu sorman bile hata rakı bebeğe değil en büyük zararı sana verir haberin olsun buradaki hiç kimse sana çok tepki vermemiş gibi kendinize gelin bebeğini abdestsiz emzirmeyen bir nesilden gelmişiz biz hem alkolün azida çoğu da haramdır anladınız mı
(8,944 puan) tarafından
Alkol kandan ciktiginda sutten de cikar diye bilimsel kanita dayali arastirma var. Tebrikler, en dindar sizsiniz ama herkes sizin inanciniza sahip olmak zorunda degil. Alkol haram mi diye sorulursa tabiki haram diye cevap yazabilirsiniz de 50 kere söylendiği uzere sorulan soru dini boyutu ile ilgili degil. Biz ve bizim gibiler bunu anliyoruz ama size anlatabilmek pek mumkun olmuyor.
(157 puan) tarafından
Siz ülkenin en zekisi, en saygılı ve anlayışlı insanlarısınız çünkü zeka fışkırıyor maşallah :D kime neyi anlatmaya çalıştığımı daha iyi anladım. Olmuyorsa olmuyormuş. O zaman diyecek tek ve son cümlem " naparsanız yapın herkes kendine çalışır. Ahirette karşı karşıya geliriz orda da anlatmaya çalışırsınız sütten çıkıyor kandan çıkıyor bilmem ne diye.
(8,944 puan) tarafından
Keske siz de saygili ve anlayisli olabilseniz. Kimsenin dini inancı, yasayisi sizi ilgilendirmez.
(43 puan) tarafından
Ben içmedim tabikide  zaten normalde içilmemesi gereken bi şey bı arkadaşımdan gördüm zarar vermez dedi o yüzden sordum
(48 puan) tarafından
Yorumum direkten olarak sana söylemiş oldum kusura bakma bir müslüman nasıl haram olan birşeyi bu haramdır diye biliyorsa eğer karşısındaki de haksızca söz söylemiş de ondan da özür dilemeli özür dilerim bacım.
-Reklam-
0 oy
(50 puan) tarafından
Tobe bence iyi bise olmaz ben soguk su bile icmiyorum gaz yapar diye 
(3,655 puan) tarafından
Kiz o kadarda degil be bu sicaklarda eziyet etme kendine
0 oy
(196 puan) tarafından
Emziriyorsan Sütten bebeğine geçer bebekte sarhoş olur :) başka zararı yok 
0 oy
(483 puan) tarafından
Hiçbir zararı olmaz bebekte kafayı bulur biraz mi diyelim şimdi ne diyelim:)) canım valla benim bebeğimin alerjisi var süt, süt ürünleri ve içerisinde süt tozu dahil olmak üzere süt bulunan herşey, yumurta, dana eti yasak. Yani herşeyin içinde süt yumurta olduğuna göre geriye yiyecek birşey kalmıyor gibi. Bebeğim için nefsimi bir kenara bırakıp sabrediyorum. Ama sen illaki de rakı içecem dersen bol bol süt sagip en az 48 saat yetecek kadar içebilirsin. 2 gün boyunca da sütünü sağıp sagdigin sütü dokmelisin. Tabi bebekler memeyi sadece besin için emmek istemiyor bazen sadcee sana ihtiyaç duyduğu için de istiyor bebeğin durursa ne ala...
(483 puan) tarafından
Valla canım her yerde farklı bir konuda bilimsel çalışma var ama bir kesinliği yok. Kaynağına bakmak lazım. Gaz olmasin diye yediğimiz herşey sütten bebege geçiyorsa alkolde geçiyordur kesinlikle. Zaten emziremedikten sonra o süt ha dökülmüş ha saklanmış. Ben şiddetle dökülmesi gerektiğini bebeğe icirilmemesi gerektiğini savunuyorum.
(8,944 puan) tarafından
Ben size calismayi ileteyim, siz kaynagina bakin. Soyle bir yanlis anlasilma var. Kimse emzirirken deli gibi icki icelim, hemen emzirelim, bebege hicbir sey olmaz demiyor. Duzenli alkol kullaniminin elbette zararı var. En basiti sut uretimini azaltir. Ama ayda yilda bir bir bira ya da bir kadeh sarabin alkol kandan atilincaya kadar beklenirse bebege gecmediginin kanitlari var. Sut sagilmiyor ki. Alkolun kandan ne zaman cikacaginin sureleri var. O kadar bekleyip emzirilebiliyor. Dokersiniz, iciniz rahat eder o ayri mesele ama bilim insanlari buna gerek olmadigini cunku sutten de alkolun ciktigini söylüyorlar. Yani siz geciyordur kesinlikle diyorsunuz ama bilim insanlari da gerekli sartlar saglandiginda gecmiyor kesinlikle diyor :)

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK501469/#:~:text=Summary%20of%20Use%20during%20Lactation,until%20maternal%20alcohol%20levels%20decrease.
(483 puan) tarafından
Atmış olduğunuz sadece bir çalışma ve tezden ibaret. Henüz kesinliği kanıtlanmış tez aşamasında olan bilimsel bir çalışma. Tam karşıtı olan tezlerde vardır literatüre bakıldığında. Benim aklıma ve mantığıma herşeyden önemlisi vicdanıma yatmıyor. Süt bile bebeğime dokunurken alkol zaten asla almam ama olaki aldın o sütü de bebeğime vermem. Her tez gerçeklik payı barındırmiyor maalesef
(8,944 puan) tarafından
Makalenin altindaki 58 kaynak da sizi tatmin etmediyse diyecek sozum yok :)
(483 puan) tarafından
Etmedi ne yazık ki
0 oy
(492 puan) tarafından
Alkol vücuttan 40 günde tam anlamıyla atılıyor diye biliyorum ama emin değilim arastirabilirsiniz. Yediğimiz yemekler bile bebeğe gaz yapabiliyorsa alkolün zararları da cok kolay şekilde iletilir diye düşünüyorum. Tabi sizin anneliginize kalmış bisey ama ben olsam içmezdim
(383 puan) tarafından
40 gün mü  içilen miktara göre değişir her insanın vücuttan atma süresi kilosu yaşına göre farklıdır.Buda günlerce değil elbetteAraştırmanızı öneririm.Google herkese açık.
(624 puan) tarafından
Ay ne 40 günü ya.. Sallamayın bu kadar. O zaman biraz içki içen kişinin 1 ay sonraki polis çevirmesinde alkolmetreye uflediginde alkollü çıkması gerekirdi.
Böyle bir saçmalık olabilir mi?
(492 puan) tarafından
Zaten emin değilim arastirabilirsiniz yazdım. Bilmiş bilmiş cevap yazmadan önce okuduğunuzu anlamanızı öneririm. Ve Google herkese açıksa ilk önce sizin bakmanızı tavsiye ederim.
Örneğin:
"İçki içen kimsenin namazı 40 gün kabul edilmez."
(Nesai,Eşribe,43)
(624 puan) tarafından
Dini boyutunu mu sormuşlar soruda?
0 oy
(1,152 puan) tarafından
Bı doktora danışmakta fayda var diye düşünüyorum belki içip sagdiginiz sütü bir süre vererek olabilir 
0 oy
(483 puan) tarafından
İçmesen olmazmı?
0 oy
(1,107 puan) tarafından

Tabikide geçer ben soğuk kola soğuk su içmeye cesaret edemedim aylarca şimdi şimdi içiyorum sen rakı diyorsun şaşırdım ama sen bu soruyorsan cvplarda aldırmadan ictigine eminim yani yazık günah o bebeğe bence içme ha bağlı ise bilemem a keyfi içme diyirum :angry:

0 oy
(483 puan) tarafından
İçmesen nolur 
0 oy
(586 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Alkol ile ilgili post açmıştım, sanırım 1 ay olmuyor. Oraya güzel bilgiler yazan arkadaşlar olmuştu gözatabilirsiniz isterseniz.

Bu arada günahını sevabını sormamış arkadaş, bebeğe zararını sormuş.

Ufak seyrek bir dublenin zararı olmıycak benim araştırmalarıma göre. "2 saat sonra emzirebilirsiniz veya 2 saat sonra sağdığınız sütünüzü dökebilirsiniz, içiniz rahat etmiycekse" Hatta alkol hesabı bile varmış emziren anneler için. Onu da araştırmanızı öneriyorum.

İçerseniz afiyet olsun :)

(1,436 puan) tarafından
Bende keyif alıyorum gerçekten @merveeren benim tek dikkatimi çeken o şekilde zararsız yazılması yoksa kimsenin tercihleri beni ilgilendirmez. Ben emzirirken alkol içilmesinde bu şekilde bir çözüm olduğunu da burda öğrendim. En basitinden benim babam alkol alan biri ben gerçekten dini boyutunda değilim ve tartışmaktan hoşlanmam
(586 puan) tarafından
Doğru, bilgi eksikliği var, "şunu şunu yaparsanız bebeğe zararı olmıycaktır" demem gerekiyordu.  Buna katılıyorum.
Ama o haliyle de "abest ve komik" değil.
Merveeren* yorumunuz için çiçekli teşekkür  ediyorum :) iyi geceler.
(8,944 puan) tarafından
Saniyorum soyle bir yanlis anlasilma olmus. İcki icilir icilmez emzirmek bebege olumsuz etki eder. Sevgili Asdfg zarari yok derken cozumu var anlaminda soylemis. Gecen alkol postunda ve burda dinden vuran cok oldu. O yuzden itiraz eden herkes sanki dini boyutunu yargiliyor gibi geliyor maalesef :/
(383 puan) tarafından
40 gün diyen olmuş yaa ne acayip şeyler.günah mu diye sormamış ki.Herkes en iyi Müslüman olma derdinde.Allahla kul arasında herşey .
(624 puan) tarafından
İlacı faydası olduğu için alıyoruz normalde ama emzirirken bazı ilaçları hiç icmiyoruz ya da içince sütü sağıp atmak zorunda kalıyoruz öyle değil mi?
0 oy
(623 puan) tarafından
Ya rakı değilde bende arastirdim 1 bira veya şarap dan bisey olmaz ama ben her icicem dediğimde kıyamıyorum bu kadar durmusuz içmeden Bi 6ay daha durulur diye dusunuyorm ama bildiğim 2 saat sonra emebilir sutu sağın on sutu son emziriliyor diyorlar ama çok değil 33cc Bi alkol denenebilir bilemedim sizin kararı niza kalmış tabiki:)
0 oy
(383 puan) tarafından
Dr a danıştım ben bunu internette de var çok yazı araştırmalar vs.elbetteki bu süreçte içmemek en doğrusu çünkü alkolde kanıtlanmış bir güvenli limit söz konusu değil.Ama illa ki içerim derseniz bi kadeh şarap bi küçük bira içilebilir deniyor. 2 3 saat sonra emziriliyor. Cl ve ml hesapları İnternette var limitler tam hatırlayamadım şimdi .Ama siz yine de içmeyin
0 oy
(75 puan) tarafından
***** mısın yha üff 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 772 göst.
19 Kasım 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Anneduygu (353 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 222 göst.
18 Mayıs 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde TgbAsya (792 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 306 göst.
0 oy
16 cevap 678 göst.
28 Ocak 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Mamedova Arzu (14 puan) tarafından soruldu
...