0 oy
298 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (406 puan) tarafından
Hangi sebzeleri nasıl veriyosunuz? 

3 Cevaplar

0 oy
(316 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Canım ben haslayip veriyordum ama doğrusu şu kendi buharında pişirmek  tencereye su koy kaynasın o tencerenin üstüne de sıcağa dayanıklı tabak koy tabağın içine de sebzeleri koy kendi buharında yumuşasın vitaminleri ölmemiş olur.

-Kabak 
-Havuç ama havucun alerji yapma ihtimalli çok yüksekmiş o yüzden çok az verip dene alerji yapıp yapmadığını anlarsın 
-Patates
-Karnabahar
-Ispanak 
Bide sebzeleri karışık değil tek tek ver az az ver. Hepsini bir anda verirsen hangi yiyeceğin alerji yaptığını anlayamazsın o yüzden.
(42 puan) tarafından
ben de ıspanak vermek istedim ama bazı kaynaklarda ıspanak 9. ayda verilecek sebzelerden biri olarak geçiyor
(316 puan) tarafından
Anladım canım o zaman verme ıspanağı :)
(406 puan) tarafından
Teşekkür ederim
(406 puan) tarafından
Teşekkür ederimm
-Reklam-
0 oy
Profil image (704 puan) tarafından
Havuç kabak patates bunları ayrı ayrı 3 gün kuralı ile haşlayıp yada buharda pişirip ver 
0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
Havuc, kabak, patates, pirincten corba yapip veriyorum ama daha cok kaşık mamasi gibi. Blenderdan gecirip verdim hep ama pzt tel suzgec kullanip puturlu vermeye baslicam. Bu corbaya az bi sogan ekledim onu da yedi ama cok az ekledim kokusu tadi agir oldu ona ragmen. Sarimsagi da bu sekilde tattirmayi dusunuyorum. Balkabagi (sebze mi meyve mi emin degilim :D )  irmik pisirip pekmez katip verdim 2 kere. 2sinde de pek yemedi. Acaba keciboynuzu pekmezini mi sevmedi diyorum ben de pek sevmem cunku. Muhallebiye katilabilir, corbasini yapmistim pirincle onu da icmisti. Ispanak aldirdim esime ama tariflerde 8.ay yaziyordu vermedim. Pirasa corbasi yapayim dedim o da gaz yapiyormus 6.ayin sonlarinda verilmesini tavsiye ediyoruz diyordu. Simdilik aklimdakiler bunlar. Ben tek basina tadi olmayan urunleri eskilerle karistirip kasik mamasi kivaminda veriyorum. Ilerde brokoli, karnabahar vs ye gecince de boyle yapicam.
(406 puan) tarafından
Havuc patates falan onu nasıl çorba yaptınız tarifi varmı
Profil image (2,520 puan) tarafından
Gurme bebek menuleri uygulamasini kullaniyorum.  Kabak patates havuc (hepsi ceyrek) 1 tatli kasigi pirinc ile az suda haslayip blenderdan gecirip en son 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyip veriyorum severek yiyiyor. Baska bir tarifte bunlarin hepsine 2 kuru kayisi ekleniyor. O da cok guzel oluyor. Vermeden tadina bakiyorum her seyin. Ben de yiyebilirim tadi guzel oluyor :) zaten ben begenmediysem kizim da yemiyor pek :D

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 218 göst.
11 Temmuz 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde 3mhnads (4,092 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 278 göst.
0 oy
3 cevap 380 göst.
...