0 oy
193 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (448 puan) tarafından
Merhabalar bebeğim 20 günlük. Doğduğundan beri gögüslerim dolu hatta birini emerken diger gögsümden süt akıyordu. Dün gece birden gögüslerim yumuşacık oldu hamilelikten önceki haline döndü. Sütüm mü kesildi anlayamıyorum. Yavrum bütün gece emmek istedi, sütüm gelmedi aç kaldı sanki. Ama sabah iki tane çişli bez artık ve uyanık olduğu halde ağlamıyor, aç kalsa ağlar diye düşünüyorum. Gögüslerim hala aynı yumuşacık, sağayım dedim hiç bir şey çıkmadı. Stres oldum daha çok küçüğüz.
Bebek Ayı 20 günlük

3 Cevaplar

0 oy
(1,041 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Öncelikle hayırlı olsun. Emin olun aç olsa bir saniye durmaz. Cisli bez de vermez. Memeniz terbiye olmuş çok şanslısınız. Memenin terbiye olması demek memeniz bebeğinize yetecek kadar süt üretiyor demek.Sütün fazlası da zarar, hem bebekte zamanla meme reddine sebep olabiliyor hem de annede mastit riski artıyor. Yumuşak memede bebeğin yağlı süte ulaşması kolay olur. Yağlı süt kalori bakımından zengindir, bebeğin kilo almasına asıl sebep yağlı süttür. Endişe etmeyin herşey yolunda görünüyor. Yine de beslenmenize dikkat edin. Protein ağırlıklı beslenip bol su içerek dinlenmeyi ihmal etmeyin.
(448 puan) tarafından
İçimi rahatlattınız çok teşekkür ederim, geceden beri paniklemiştim.
(1,041 puan) tarafından
Rica ederim, ne demek. Bu süt işlerinde sıkıntı yaşayan biri olduğunda çok üzülüyorum. Her zaman olumlu düşünün. Hatta kendi kendinize "bebeğime yetebiliyorum, ben çok güzel bir anneyim, sütüm de bebeğime yetiyor" gibi cümleleri sesli tekrarlayın. Ben olumlu cümlelerin faydasını çok gördüm.
-Reklam-
0 oy
(421 puan) tarafından
Sutun terbiye olmus olabilir belkide gogus yumusar vucut bebegin emecegi kadar sut uretmeye baslar ama sanki gogsunde hic sut yoktur sutten kedilmissin gibinolur cocuk emdikce sut asaya iner gelir canim
0 oy
Profil image (1,659 puan) tarafından
Göğüsün yumuşaması demek istediğim süt kesildiği anlamına gelmez canım gelmese bebek memede 1 dakika bile durmaz huysuzlanır sğt gelmediği için. Siz su tüketimini eksik etmeyin 2.5 litre su tüketin günde azalmaz Allah'ın izniyle 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 175 göst.
8 Nisan 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Dilekk (147 puan) tarafından soruldu
...