0 oy
117 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (730 puan) tarafından
Oğluma röntgen verdi doktor bi sakıncası olur mu zararlı mı bilen var mı 

1 cevap

0 oy
(365 puan) tarafından
Ne için istedi röntgen i  kar zarar ilişkisi düşünerek çektirmen  gerekirse mecbur cektiricen ama zarar li  fabiki özellikle  çekilmeyen diğer bölgelerine koruyucu örtü seriyorlar.  Mesala akc8gete cekilecekse alt kısma örtü seriyolar . 
(730 puan) tarafından
Kalçada canım ayakları için istedi belden aşağısı çekilecek
Profil image (870 puan) tarafından
Bize iki kere cekildi birincisinde bronsolit olmuştu cigerleri cekildi ikincisindede cocuk doktoru gaz icin gobuşunu cektirmisti
(365 puan) tarafından
Allah şifa versin . Üst solunum yolu ve gaz için çektirmek biraz saçma olmuş bence. Enfeksiyon  a antibiyotik  verip gönderse daha iyi.  Gaz sancısını geçiren yöntemlerde belli . Bilemedim karar sizin
(730 puan) tarafından
Zararlı olup olmadığını merak ediyorum aslında tomografi givi bir zararı var mı bebeğe diye
(365 puan) tarafından
Var zarar li o ışınlar.  Ama mesala ayakta Bi şişlik olur kırıktır. Yada çatlatır nerden kırıldığını bakma için mecbur çekmek.gerekir . Yada cocuk ea hiç geçmeyen bi üst solunum yolu enfekyon u vardır çekilir bakılır ki fındık kaçmıştır ciğere .  Cocuk oyuncak parçası yutar nerde olduğuna bakmak için çekilir.  Gibi gibi  bu durumlarda zarar göze alınarak çekilmesi gerekir.

Röntgen çok zararlıdır.  Özelikle gelişim çağında olan organ lar için o ışınların etkisine birden çok kez maruz kalmak iyi değildir.
(365 puan) tarafından
Bebek ne kadar küçük se tahmini zarar da o kadar çok olur. Hatta anne karnında ilk üç ayda çekilmesiyle bebekte kalıcı hasarlar oluşabilir. Ya hep.ya hiç kuralı.soz konusu der Dr lar .
Profil image (870 puan) tarafından
Bu kadar zararliysa rontgeni isteyende doktor bilmiyolarmi ki sonucta yada zararli ama size kalmis neden demiyorlar bronsolit cigerler kadar inmiş cigerleri hep dolmus dediler yatis verdiler demekki onu anlamanin yolu rontgendi onlarda dusunuyodur sonucta demi
(365 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Valla  Dr dan Dr a fark var . Benim iki tane Dr um var biri  özel hastanede diğeri devlet hastanesinde. Çocuklarım tamamlayıcı sağlık sigortası  da var ozele gittiğim de ne tahlil.yazarsa yazdin beş kuruş para ödemeden yaptırıp çıkıyorum.  Ama devlet hastanesinde ki dr umdan  daha memnunum  sira beklememe ragmen .  Aynı konu hakkında bazen ikisinin de o kadar farklı düşünceler oluyor ki şaşarsıniz  ama neticede doğru tanı ve tedavi şekliyle en çabuk sonucu kimden aldığımı iyi bi gözlemci olarak  bende gorebiliyorum  artık 4 cocuk annesiyim.  O elindeki steteskop u kullanan  Dr bronşit farenjit sinüzit zatura bunlarıı sesin nerden ve nasıl geldiğiyle  anlayabilir zaten .
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 216 göst.
21 Nisan 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Gulsum.0 (42 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 425 göst.
...