0 oy
253 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (55 puan) tarafından
2 aylık kızımın yüzünde egzama oldu ne yapmam lazım doktor süt ürünleri ve yumurta yasak dedi bu durumu yaşıyan varmı 
Bebek Ayı 2 aylık

3 Cevaplar

0 oy
(246 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Çoook var yaşayan. Alerjik bebek annesi olmak zor. Tabi teşhis keisnleşince daha zor. 

Evet, alerji deyince ilk akla gelen süt ve süt ürünleri ile yumurta. En az 15 gün diyet yapacaksın. Hatta 1 ay olursa daha iyi. Bu arada hazır ve paketli gıdalar da yasak. Başka türlü anlayamazsın. Paket gıdaların içinde her türlü şey var, özellikle de yumurta ve süt olmayan neredeyse yok gibi. Katı bir diyet yaparsan anlaman kolaylaşır. 

O arada bebeğini gözlemleyeceksin. Düzelme olacak mı bakalım. Eğer düzelme olursa diyete devam.

Bu arada bol bol nemlendirin. Bioderma veya mustela, linola gibi markaların bebek nemlendiricisi var. Daha doğrusu atopik ciltlere özel. Yoğun nemlendirme sağlıyor. Cildi rahatlar, iyi olur. 
-Reklam-
0 oy
(95 puan) tarafından
Bepantholun eczema kremi var eczaneden onu kullan kizimda olmustu kullaklarinda ama geciyor. Drum ama bana demistiki 2hafta sut urunu yeme icme demisti bide kolikti. eger geciyorsa ozaman sut urundendir gecmiyosa ondan degildir dedi. Yaptim ve alerjisi yoktu sut urunlerine cunki devam ediyodu. Sonra bu kremi aldim faydasini gorduydum
(55 puan) tarafından
Banada lanolin diye bir krem verdi onu sürüyorum geçmezse diyet listesi verim dedi kremide 4 günden beri kullanıyorum ama sanki çoğalmaya başladı süt ürünleri yemiyorum banyodan sonra da bebek yağı kullanıyorum birde bepanthol kremi denesem geçer mi acaba
0 oy
(1,526 puan) tarafından
Öncelikle doktor alerjiden şüphelendiği için öyle demiş ama kafana göre diyet yapmak yerine bir çocuk alerji doktoruna göster ve test yaptır. Bir de dokunabilecek şeyleri deneyerek bulman lazım, ama unutma denediğin her hangi bir şey hemen etkisini göstermeyecek, mesela süt ürünlerini şimdi bıraksan 3 hafta sonra ancak tam etkisini gösterir. Egzamanın artmaması için egzamali yeri bol bol nemlendir, bebek kremleriyle.  Banyosunu mümkün olduğunca kısa tut ve çok sıcak suyla yaptırma, yine evin ısısı da yüksek olmasın bunlar egzamayi artırır.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 222 göst.
0 oy
3 cevap 333 göst.
24 Ocak 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Elif Yıldırım (55 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 277 göst.
...