0 oy
47 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (128 puan) tarafından
tarafından kapalı
Sevgili anneler merhaba,

Oncelikle herkesin bebeginin saglikla buyumesini en icten dileklerimle diliyorum.buaraya uye oldugumda birseyler ogrenirim umudum vardi,fakat cok gatibime giden bir konuda duyhularimi yazmak istedim Katilirsiniz katilmassiniz bilemem ama...

Oncelikle anne olmak gercekten dunyada ki en zor ismis bunu 6 ay once anladim.Cok sukur 6 aylik saglikli bir oglum var.

Hamile kaldigim ilk gunden beri gucumun yettigi kitaplari aldim,internetten okudum,dogrulugunu teyit ettim,arastirdim.Hatta maasimla o ay kendime hic harcamadan bebek bakim egitimi aldim ki oglum dogdugu zaman ona hepimizin arzu ettigi gibi bir anne olabileyim.

Bizim ulkemizde ne yazikki anne,kayinvalide,es,dost,komsu cok biliyor,herkesin her konuda fikri var.Bu kisiler evet kotu niyetli degiller ama konu oyke bir hale geliyor ki olan o kucucuk bebege oluyor ve tabi ki anneye.

Bunlari engellemek adina nerdeyse herkesin elinde olan akilli telefonu gercekten arastirma yapmak,doktor makaleleri,tavsiyeleri okumak icin kullanip,cok rahat bir yenidogan donemi gecirdim.

Mesela yenidoganin eli ayagi soguk olur,eline dokunan kayinvakide komsu vb.bebek usuyor der giydirirde giydirir hayir oysaki onun daha kan dolasimi tam gelismedigi icin soguktur.yenidogan ensesinden,burnundan basindan usur bilgisi,butun o bebek usuyor diyaloglarini duymamami sagladi.

Sonra once dogal olan yollar denemenin hicbir sakincasini gormedim,gaz ilacimi zaten egitimdede deniyor icindekilere bakarsaniz ne demek istedigimi anlarsiniz.

Sevgili anneler lutfen arastirin okuyun,bir cocugu guzel insan yapan annedir baska kimse degil komsu degil,kayinvakide degil.

Bebeginiz hangi asiyi olmali bunlarin carsaf caraaf internette tablolari var bunlari sormak gercekten bir anneye yakismiyor.

Cocugunuzu bebeginizi goturdugunuz doktora guvenmiyorsunuz,komsu teyze boyle dedi o dogru,bu insanlar yillarca arastiriyor ogreniyor yapmayin.Komsu teysede tabiki cocuk buyuttu ama o zamandan bu zamana bazi seyler arastirilip kesfedildi.Tabiki her soyledikleri yanlis degil,mesela bebege hickirik tutunca bir damla limon vermek eskilerde yaparmis halada dogru kabul ediliyor.Bunu arastirmadan okumadan bilemessiniz.

Bebek magazlarinda bebeginize cok guzel kiyafetler almak icin butun paranizi harcamayin,orda bebek kitaplarida var herseyi anlatiyor kaka renginden,hangi ayda degiscegine,ne olursa ne yapacaginiza kadar,ilk yardimi vb bircok seyi kafaniza yatmayani sorun doktorunuza,aile hekimine anlatsinlar.

Biz gelecegin vatan evlatlarini yetistiriyoruz,lutfen bu evlatlar hepimizin onlar cok iyi olmalilar.Bunlarin maddiyatla alakasi yok emek isi.

Hazir meyve puresi almak mesela,ekstra durumlarda tabikide ya evde su ve tencereniz yok mu gercekten.Hazir yogurt almak neden.hem daha pahali.sizede cok gario gelmiyormu.

Hamileleginiz boyunca bu anlari beklediniz oysaki.

Bebeklerinizin asi olmasinin bunun mecbur olmasinin bir sebebi var sorun doktora olmassa nolur arasitirin mesela...

Erkek cocuklari nasil ne zaman sunnet olmali(olunacaksa) sorun arasitirin mesela,sayfa sayfa makaleler cikiyor kafaniza yatana kadar okuyun,emin olun instgramdan daha iyi zaman geciyor.

Lutfen gelecegin pirlantalarini yaratacak sevgili anneler lutfen.
notu ile kapatıldı: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden konu dışı sorular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 48 göst.
5 Ocak 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Seyda59 (85 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 406 göst.
0 oy
3 cevap 171 göst.
...