0 oy
716 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (106 puan) tarafından
Sorum yukarıda kızlar
Bebek Ayı 1aylık

19 Cevaplar

+1 oy
(962 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Bebeğimi boy kilo ölçümü için gittiğim Bi vakit sağlık ocağında sıra bekliyordum ebeyle Bi kadın ama çok cahil duruyor köy kadını gibi yargılamak için değil de anlatabilmek için öyle dedim 1 aylık bebeğinin böbreklerinde problem olduğunu sürekli Dr gittiğini anlatmıştı ebe direk su veriyor musun dedi evet veriyorum sütüm yetmiyor vs vs bir sürü şey anlattı ebe hiç uzatmadı sana gerekeni anlatırlar Dr söyle dedi sonra Bi zaman sonra ben girdim sordum vermeyi düşünüyorum aslında bende dedim ebe mama mı kullanıyorsun dedi hayır dedim anne sütü sadece dedim. Bir annenin bebekle olan bağı öyle bir güçlüdür ki anne vucudu bebeğin o anki ihtiyacını anlar ve sütü ona göre üretirmiş suya ihtiyacı varsa ön sütün çok olurmuş hasta olduğu zaman yağlı kısmı antibiyotiğe dönüşür bebeğine şifa olur demişti. o benim aklımda kaldı asla da su vermedim 6 ay boyunca hep emzirdim sıcak zamanlarda ben bolca su içtim hep susardım deli gibi yanardım ön sütüm gerçekten çok olurdu bebeğimin çişli bez sayısı da artardı anlardım yeterli olduğunu 
(106 puan) tarafından
Ay çok yaşa su içmeyi bunaralar 1az ihmal ediyorum,yarından başılıyım yine suyu bol bol içmeğe
(962 puan) tarafından
Başla gece de mutlaka uyanırsan su iç her emzirme den sonra da iç
-Reklam-
+2 oy
(180 puan) tarafından

Doktorunuzun ve bilimin söylediği bebeklere 6 aylık olana kadar su vermemenizdir, ben hiç su vermedim. Pamukçuk da olmadı kızım, ek gıda sonrası su verdiğimde ise hemen kabul etti ve şu an 8 aylığız su ile ilgili hiçbir sorunumuz yok. Herkes susar havalar çok sıcak aman aman hemen koşarak su ver demişler. Ama bu yanlış bir yaklaşım, bebeğinizin suya değil sıvıya ihtiyacı var. Bunu da anne sütünden veya mamadan karşılar. 


Her zaman diyorum, bebeğinizin midesi ceviz kadar düşünün ve onun içine süt veya mama ile yani gelişimi büyümesi için gerekli olan şeyler ile doldurmak yerine su su koyarsanız bebeğiniz günlük ihtiyacı olan kalori miktarını karşılayamaz. Siz su verince midesi boş yere dolmuş olur ve bebeğiniz karnı aç olsa bile midesi dolu olduğu için süt içmek istemeyebilir. Veya siz üzerine süt de verirseniz haddinden fazla dolan mide rahatsızlık yapar bebeğiniz huzursuzlanir veya mide doluluğu kapakçığa baskı yapacağından kusma reflü gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Bir çay kaşığı bizim için çok küçük olabilir ama yenidoğan bir bebek için bir su bardağı suya denk gelebilir, onun mide kapasitesi ile bizimki bir değil bu açıdan bakmak gerekiyor. 

Ben verdim birşey olmadı, hava çok sıcak aman ver diyenler var, onların bebeğinde sorun olmaması sizinkinde de olmayacağı anlamına gelmez. Ona bakarsanız yenidoğanlara şekerli su verin diyen de var, emziği şekere bulandirip bebeğe veren de veya daha neler neler. Demem o ki herkesin dediğini yapmayın, araştırın bilimsel olarak hangisi doğru ise onu yapın.
(106 puan) tarafından
Teşükkür canım,çok güzel açəklama yapmışssın
+1 oy
(28 puan) tarafından
Vermene gerek yok ilk 6 ay zaten anne sütü yetiyor ek gidaya geçtigin zaman şu vermeye başla 
(106 puan) tarafından
Bu gün hastahanede her kes veriyordu,resmen bana öyle bi baktılar ki,neden vermiyorsun falan..Ben de resmen ikilem arasın da kaldım
+1 oy
(1,927 puan) tarafından
Ek dıdsgısa dönemine kadar bebeğe su verilmez. 
(106 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
0 oy
(1,204 puan) tarafından
Ben veriyordum günde 1 2 damla çay kAsigiyla verebilirsin canim
(106 puan) tarafından
Kaç aylıkken verdin canım?
(1,204 puan) tarafından
Vala 5 gunluktu bide Aralık'ta doğmuştu veriyordum günde çay kaşığıyla 1 çay kaşığı verdim şimdi 7 aylık olacak 5 ayından beri su içer anne sütü ve mama verdim hiç bir sorunda yasamadim
(106 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
(122 puan) tarafından
5 günlük bebege su verin diye doktor mu söyledi ilk 6 ay sadece anne sutu veya mama verilir hatta mama verirken bile gerek yok
(1,204 puan) tarafından
Ben veriyordum ki kendim bile susuzluğa dayanamıyorum havalarda sıcak
0 oy
(143 puan) tarafından
Ben 3 aylıkken vermeye başladım 
(106 puan) tarafından
Benimki hala 1aylık canım
(143 puan) tarafından
Daha erken şimdilik vermeyin
0 oy
(8,938 puan) tarafından
Vermeyin, gerek yok. Zaten yumurta kadar midesi. Faydali anne sutu almak varken niye gereksiz su icsin ki? 
(106 puan) tarafından
Canım vermiyorum bu gün hastahanede emzirme odasında her kes veriuordu,
(8,938 puan) tarafından
6 aydan buyukse ve ek gida aliyorsa verilir. Yoksa faydasi yok ama zarari var.
(106 puan) tarafından
Gördüklerim hepsi yeni doğandı
(8,938 puan) tarafından
Bosverin, sasirmis onlar. Emzirme odasinda kafalarını kaldirip duvara baksalar essek kadar ilk 6 ay sadece anne sutu yazan afisler var.
(8,938 puan) tarafından
Sunu da paylasayim da kafasina gore ver diyenlerdense belki bu mantıklı gelir size

Neden Bebeğime Ek Besin Vermeden Sadece Anne Sütü Vermeliyim?

Anne sütü, bebeklere gereksinimi olan tüm besin ögelerini tek başına 6 ay sağlayabilen en iyi besindir.
Sindirimi kolaydır.
Anne sütü ile beslenen bebeklerin başka bir ek besine veya suya gereksinimleri yoktur. Anne sütü bebek için gerekli tüm besinleri ve suyu yeterli miktarda içerir.
Çok sıcak havalarda bile anne sütü bebeğin susuzluğunu giderir.
Sıcak iklimlerde de anne sütü alan bebeklere su vermek gerekmez.
Bebeğe su verilecek olursa, bebeğin midesi su ile dolacağından anne sütü almak istemeyecektir.
Bunun sonucu olarak da bebek memeyi daha az emecek ve memede süt yapımı azalacaktır.
Erken ek besin vermenin başta alerji olmak üzere (bebek için) birçok riski vardır.
Anne sütü, bebeklerin büyüme, gelişme ve beslenmesi için ihtiyaç duyduğu her türlü besin öğesini içeren eşsiz bir besindir.

Bebeğin Sıcak Havalarda Anne Sütünün Yanında Suya İhtiyacı Var Mı?

Anne sütünün % 88’i sudur. Bu nedenle yeterince annesini emen bebeğin su ihtiyacı da aldığı sütten karşılanacaktır. Yapılan bilimsel çalışmalar, Afrika ülkelerinde bile sadece anne sütü alan bebeklerin su ihtiyacının anne sütü ile karşılandığını göstermiştir. Eğer bebeğe 6 aydan önce su verilirse bu su anne sütünün yerini alarak bebeğin daha az emmesine neden olacak, bebek az besin almış olacak ve en önemlisi de su veya diğer ek besinler bir enfeksiyon taşıyıcısı olarak bebeğin hastalanmasına neden olabilecektir. Bu nedenlerle bebeğinize ilk 6 ay sadece anne sütü verin.

Kaynak: https://sagligim.gov.tr/bebek-sagligi/liste/653-anne-sutu-hakkinda-sikca-sorulan-sorular.html
0 oy
(92 puan) tarafından
Herkes vermeyin verilmez demiş ama kimse bu sıcaklarda litre litre su içmiyor herhalde. Çiş sayısında azalma var mı ? 

Benim tavsiyem, evet kışın olsa kesinlikle vermeyin derim fakat bu sıcaklarda bebek bunalır, derdini de anlatamıyorlar zaten. Az az vermeniz gerekiyor, bunu doktorlar da söyler. Eğer sürekli emiyor derseniz o zaman gerek kalmaz. Fakat emmesi de az ise kesinlikle vermeniz gerek. Kendimize bakalım, kaç litre su içiyoruz yine de içimiz ferahlamıyor 
(180 puan) tarafından
Bebek ile kendinizi bir tutmayın. Bebeğin boş su değil sıvı alması gerekiyor. Çiş sayısında azalma olması bebeğin yeterli sıvı almadığını veya bu sıvıyı ter ile attığını gösterir. Ki sıvı alımı azalmış ise de bebek aç kalıyor demektir, susuz kalıyor demek değil. Bu sebeple sık sık emzirilmeli veya mama verilmelidir.

Küçücük bebeği kendinizle kıyaslamayın. Sizin açınızdan bakacak isek o zaman ee biz ılık su ile ferhalamiyoruz soğuk su iciyoruz. O zaman bebeğe de soğuk su, süt veya mama verelim ki ferahlasin. Aynı mantık
(8,938 puan) tarafından
Hangi doktorlar bunlar? Cunku Saglik Bakanligi Afrika sicaklarinda bile yeterli beslenen bebeklerin suya ihtiyaci yok diyor. Anne sutu yetersizse bunun yerine koyulacak sey su degil formul mamadir.
0 oy
(29 puan) tarafından
Bence ihmal etme Hemen ver 1 çay kaşığı  kadar havalar cook Sicak 
(106 puan) tarafından
Öyle gprüyorum ki çoğunluk vermiş,belki de bebişim o yüzden rahat değil(
(8,938 puan) tarafından
Hanimefendi doktor musunuz? Neden soru sahibini telaslandiriyorsunuz? Nigar Hanim Saglik Bakanligi yeterli beslenen bebeklerin Afrika sicaginda bile suya ihtiyaci yok diyor. Bebeginizin midesine bir damla bos gidip yer kaplayacagina anne sutu ya da formul mama gitsin. Sicakla alakasi yok.
0 oy
(858 puan) tarafından
Benim doktorum ver dedi bende veriyor7 havalar çok sıcak anne sütü alıyor sadece 2 aylığız bu arada
(106 puan) tarafından
Resmen etrafım da ver diyor canım
(858 puan) tarafından
Vermek iatiyorsan güvendiğin bi su kaynagından al kaynat ılıt ver kuzum ben öyle yapıyorum
0 oy
(210 puan) tarafından
Bende hic vermeyenlerdendim ve cok pismanim suan 8.5 aylik ve zorla veriyorum hic icmiyor gunde 1 cay kasiginin zarari olmaz diye dusunuyorum
(106 puan) tarafından
Şuan öyle 1 ikilemdeyim ki
(210 puan) tarafından
Yani vermeniz bir yandan iyi cunku ben suan cok ugrsiyorum icirmek icin ciddi anlamda zorluk yasiyorum cay kasiginada gelen 1 damla falan zaten cok degil
(180 puan) tarafından
Önceden vermek ile alakalı bir durum değil bebeğinizin şu anda su icmemesi. Bende 6 aylık olup da ek gıdaya başlamadan hiç su vermedim şu an 8 aylığız ve kızım lıkır lıkır su içiyor.

Nigar hanım herkes birşeyler söyler, bilimsel olarak doktorların dediği ek gıdaya başlayana kadar bebeğe su vermemektir.
(106 puan) tarafından
Teşekkür canım cevabın için
0 oy
(286 puan) tarafından
1 yada 2 cay kasigi kadar verebilirsin zarari olmaz  3 cocuk annesiyim hrp verdim ve veriyorum da hava sicak cünkü 
(106 puan) tarafından
Şuan çok ikilemdeyim canım
0 oy
(36 puan) tarafından
(Sadece anne sutu aldigi halde )Dogdugundan beri Ilk 6 ay günde bi kaç çay kaşığı veriyordum havalara bagli olarak.  Ek gidaya gectikten sonra daha fazla verdim tabi. Benim düşüncem su icirilmeli. Bebegimin su içtikten sonra rahatladigini farkediyorum çünkü hareketleri ile belli ediyor şu an 7 aylik.
(106 puan) tarafından
Aynen her kes öyle diyor,bebişin rahatlıyacaq
0 oy
(90 puan) tarafından
Bu konuda hem doktorlar hemde anneler ikiye ayrılmış durumda ve ilk bebeğim de bende ilk 6 ay vermeyeceğim demiştim fakat doktorumuz günde bir kac kez bir iki cay kaşığı için suya ihtiyacı yok fakat ağzı pamukcuk olmasın dedi bende öyle yaptım şuan ikinci bebeğim 4 aylık ve onada ilk doğduğundan beri su veriyorum açıkçası ikisinin de ağzı hic pamukcuk olmadi ve bir zararını görmedim yinede siz bilirsiniz ama eklemek istediğim bir şey var eğer bir kez olsun su verirseniz artık her gün vermeniz unutmamaniz lazim çünkü istiyor :) 4 aylık oğlum da suyu cok seviyor bir kasik verip cekince ağlıyor bir kaç kaşık daha içince susuyor
(106 puan) tarafından
Benim doktprum da verme dedi,ama hee kes ber diyor,bebiş susar diyorlar
(90 puan) tarafından
Tabiki doktorunuzu dinlemenizi öneririm ama ben bir zararini yada bir yararını gördüm diyemem ama havalar çok sıcak günde bir iki çay kaşığının iyi geleceğini düşünüyorum
0 oy
(237 puan) tarafından
Havalar çok sıcak su verin ben veriyordum aralıkta doğum yaptım mama olduğu için doktor ver dedi
(106 puan) tarafından
Aynen İzmir yanıyor
0 oy
(284 puan) tarafından
Ağzının içini yikayacak kadar su vermezsen ağzı pamukçuk olur ve su verilmez diyen çok olduğunu gördüm ama bu şu işi eskiden yasak değildi bide böyle bı sorunsal var!ben nerdeyse dogdugu günden itibaren verdim üstelik benim kızım 8 ayına kadar su içmeyi sevmezdi ama ağzı bı kere bile yara olmadan 1 yaşına geldi ve ben bunu suya borçluyum.yengemin çocuk Dr u tavsiye etmişti suyu burdan Dr lar tavsiye etmez falan diyende olabilir ama etti onun çocuğunun ağzı bembeyaz olduğu için meme emmeyodu Dr a götürdüler ve Dr memeden sonra neden 1 kaşık su vermek çökmüş zordu demesinden biliyorum yemekten sonra sen ağzını calkalamaiyomusun demişti 
(106 puan) tarafından
Her kes farklı konuşuyor canım
0 oy
(359 puan) tarafından
Su verilmiyor bebeğe zaten emerken ilk su geliyor sonra süt geliyor Rabbim öyle yaratmış. Ben zemzem veriyordum bir çay kaşığı doktor her gittiğimde sorardı su veriyor musunuz diye bende zemzem veriyorum derdim tamam sıkıntı değil su vermeyin daha derdi ek gıdaya geçtik tam içmeye başladı suyu da icmemezlik yapmadı hiç.
(106 puan) tarafından
MaşAllaj kuzuma..
0 oy
(209 puan) tarafından
Benim oğlum da 1 aylık ben günde 2 çay kaşığı veriyorum pamukçuk olmasın diye, bir de içtiği sütü kusup geri çıkardıktan kustuktan sonra veriyorum, fazlası zarar tabi, 2 çay kaşığı veriyorum 
(106 puan) tarafından
Teşekkür canım
0 oy
Profil image (1,658 puan) tarafından
Ben anlamıyorum bu suya neden bu kadar karşı bu millet el kadar bebeğe bardakla su verilmiyor tabikş verenlerde 1 çay kaşığı anca veriyor benim bebeğim gazı çoltu huysuz du 20 günlüktü doktor bana  1 çay kaşığı su ver vermezse de korkma 6. Ayından sonrada versen olur demişti verdim de Allah'a şükür birşey olmadı tabikş fazlası zarar günde 1 çay kaşığı olacak şekilde verin 40 ından sonrada 2 çay kaşığı verirsiniz günde 
(106 puan) tarafından
Ayni canım resmen qaz sorunu yüsünden ne yapacağımı şaşırdım
Profil image (1,658 puan) tarafından
Sizin bebeğinizde 1 aylık rahatlıkla verebilirsiniz hatta doktor bana emzirdikten sonra 1 öay kaşığı ılık su ver dedi ben  o zamanlar ayı daha doldurmadı diye damla damla verdim sonra 2 çay kaşığı diyerek uzattım. Gaz sorununuz varsa zeytinyağı içirebilirsiniz  masajlar yapabilirsiniz ayaklarını karnına doğru ileri geri bastırarak haraketler yapın alttan gazını çıkaracaktır çok işe yarıyor birde karnına saat yönünde zeytinyağı veya bebek yağı ile masajlar yapın

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 656 göst.
8 Ağustos 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Gayenur (437 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 388 göst.
23 Mart 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde GöktürkBebek (29 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 350 göst.
17 Mart 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde zeynepooxo (118 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 808 göst.
1 Eylül 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Sema2961 (63 puan) tarafından soruldu
...