0 oy
251 göst.
Profil image 24-36 ay arası bebekler kategorisinde (557 puan) tarafından
2 aydır öyle böyle anne sütünü bıraktırmaya çalışıyorum. En azından emzirme den uyutabiliyorum artık şükür. Gece hala istiyor ağlıyor. Bir türlü kesemedik.

Bez bağlamak istemiyor ama. Zorluyor artık. Ben ikisini bir yaşamasın çocuk zorlanmasın diye düşünmüştüm. Bezi açık gezdiğinde söylüyor çişini. Bazende şaka mı yapıyor ne çiş olmadığı da oluyor. Bezi bağlayınca söylemiyor asla. Emmeyi bırakmadan bezi bırakmayı mı denesek acaba? Hiç yapan oldu mu? 
Bebek Ayı 26

3 Cevaplar

0 oy
(6,550 puan) tarafından
Oğlum emiyor 20 aylık 2 ay önce bezi bıraktık 
(6,550 puan) tarafından
Kızım 15 aylık bezi bıraltı 16 aylık emzirmeyi bıraktık
Profil image (557 puan) tarafından
Çalışıyorum birde gözümde o kadar büyüyor ki anlatamam ikiside. Bez bırakmak için nereden başlamalıyım peki? Siz nasıl yaptınız? Lazımlık ve alıştırma külodu aldım dün. Hiç oturtmadım. Bez değiştirirken oara yenisini göymeyip açık gezdiği sürede çiş diye söylüyor bazen bende bezi tutuyorum yap diyorum yapıyor. Yani bu kendiliğinden gelişti. Lazımlık tan da korkmaz umarım yapar. Gece bağlamalı mıyım?
(6,550 puan) tarafından
Canım ben hiç bağlamadım bezi alıştırma külodu da kullanmadım gece 2.3 saatte bir çişe kaldırıyorum ilk 1 hafta zor oluyor oturağa yapmasını bekleme ama tutuyorum yapıyor demişsin çabuk öğrenir ben çocuklarımı doğduğundan beri çişe tutarım lazımlık kullanıyoruz ama klozete de yaptırdım ablamız var eğitimde onun çok faydası oldu o klozete oturdu oğlum lazımlığa görerek öğreniyorlar kesinlikle kızma her defasında açıkla tuvalete yapması gerektiğini ben çiş yapınca ellerini yıkamasına izin veriyordum çok eğleniyordu ikisi de. Lazımlıkta oturmaktan çok korktu ikisi de ikisini de alıştırırken makyaj malzemelerimi verdim eline onlarla oylanıo oturdular öyle alıştılar
Profil image (557 puan) tarafından
2 veya 3 saate kaldırınca her defasında yapıyor mu çişini. Hala kaldırıyor musunuz mesela geceleri? Gece kalkınca mama mama diye ağlıyor emiyor uyuyor. Ben çişe hadi diye kalırsam sakince kalkacak mı acaba? Sadece emmek isteyecek lazımlığa oturupta yapacak mı bilmiyorum. O korkutuyor bir.
(6,550 puan) tarafından
İlk zamanlarda gece yapmayacak ağlayacak bazen de uykusu dağılacak bazen altına yapacak. Gece 2.3 saatte bir kaldırdım oğlumu yapmadı şimdi gece 3 gibi kaldırıyorum çok sıvı tümettiyse 2 kere kaldırıyorum. Şuan bile her kaldırdığımda yapmıyor. Kızımı 2.5 yaşına kadar her gece kaldırdım şuan kaldırmıyorum. Sabaha kadar tutuyor çişini ya da kendi kalkıyor yapıp geri yatıyor
Profil image (557 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Allah herkese kolaylık versin
-Reklam-
0 oy
(1,614 puan) tarafından

Ben:blink:

Tam 2 yaşında. Yeni bıraktı. Ama gece dahil emerek uyuyor hala. Gece 1 civarı 1 sefer çişe kaldırıyorum. Memeyi bırakınca ona da gerek kalmaz inşallah. Yaz bitmeden bırakır umudundayım.

Profil image (557 puan) tarafından
Kaçta uyutuyordunuz? Ay inşaallah hayırlısı ile memeyi de bırakırlar. Gece emmeden uyutmaya çalışıyorum birkaç gündür. Gece uyanınca mecbur, işten gelince de öyle. Bunu yapamıyor henüz yavaş yavaş diyorum. Bu haftasonu çişe başlayayım diyorum inşaallah. Gece hiç bağlamadınız mı bez? Hep 1 kez mi kaldırdınız. Kaldıracağım ağlayacak ya beni o korkutuyor :D mecbur emzircem sonrada. Önce çiş bakalım inşaallah.
0 oy
(1,547 puan) tarafından
Canim dusunmeden bezi bırak derim odahada zor bence emmeyide sonra bırakırsınız benimde gözümde büyüyor bu durum şuan 18 iz ama meme bağımlısı meme Dior başka bişi demiyor illaki emicem diye tutturuyor ama çiş de dese keşke rahat ederdik
Profil image (557 puan) tarafından
İnşaallah bu hafta sonu başlıyorum. Lazımlık aldım. 2 serer yaptı. Korkmadı etmedi şükür. Hallolur kolaylıkla inşaallah. Benimde gözümde büyüyor. Meme için oğlumda öyleydi. Büyüdükçe geçiyor o biraz. Eskisi kadar ağlama krizine girmiyor meme için. Kandırmak, dikkatini dağıtmak daha kolay.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 184 göst.
0 oy
0 cevap 119 göst.
0 oy
3 cevap 188 göst.
...