0 oy
197 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (499 puan) tarafından
Kizlar  oğlum 1 yaşında simdiye kadar 1 defa götürdük denize suyu cok seviyor ama ben hep tedirginim hasta olucak korkusu var gecen hafta gittik denizde en fazla 5 dakika tuttum ama çıkınca titriyodu resmen o kadar üzüldüm ki korktum bide hasta olucak diye bu hfta sonu da tatil planımız var nasil yapicam bilmiyorum esimde kızıyor birsey olmaz niye hasta olsn abartiyosn falan diyo ama ne bileyim ya

4 Cevaplar

0 oy
(177 puan) tarafından
Sahil rüzgarlı değilse, hemen kurularsin bir şey olmaz bence. Bizler de sudan çıkınca titriyoruz ilk an :) 
-Reklam-
0 oy
(214 puan) tarafından
Bebeğimin 7,aya girmesine 1hafta var 6aydan beri 3kere götürdüm hatta tatilden dönmeden 1kez daha götürürüm suyu çok seviyor alıştıra alıstıra sokuyorum denize yaklaşık 20dk suda kalıyoruz sonra da hemen çıkartıp tşört giydiriyorum zaten sıcak oluyo bebek arabasına koyuyorum güneş direk vurmuyo 10dk daha kalıp eve geciyoruz çok titremediği sürece sıkıntı yok bnce çok şükür denizden dolayı hastalık kapmadık şimdilik 
0 oy
(249 puan) tarafından
Şu an tatil yerinden yazıyorum. Bebeğim yaşına yeni girdi ilk defa denize girdi bugün. Hatta pıst açmıştım mayosu nssıl olmalı vs diye. İnanın ben de çok tedirginim, korkuyorum, dua ediyorum hastalanmadan dönelim diye. 

Şöyle ki;öğleden önce ve öğleden sonra girdik denize .15 dk kalmışızdır heralde zamanı anlayamadım :) Ama daha küçük bebekler vardı hep kumsaldalardı. Ben uzun kollu uv mayo üst ve şort giydirip soktum, çıkınca hemen mayosunu çıkarttım, 1.5 litre şaşal suyla ( şezlong yanına koydum hemen dökerim diye ve bunu burda okumuştum ) yukayıp hemen havlusunu giydirdim, kurulayıp bezini takıp elbise giydirdim. Sonra saçını kurulamaya  geçtim zaten kurudu hemen. Şu an böyleyiz.  Başka ne yapılması gerekir bilemiyorum. Benim eşim de abartıyorsun hiçbi şey olmaz görmüyo musun daha küçükler var diyor ama, annelik işte. İyi tatiller size, sağlıcakla gidip gelin  .bize de şans dileğin sağlıcakla dönelim hala tedirginim :) 
(499 puan) tarafından
Anne olmak cok farkli gercektn bende inaan kendim yzudugumden hicbirsey anlamiyorm sürekli aklim oğlumda ya hasta edrrsem acaba üşüdümu sürekli boyleyim sizde benim gibisiniz ayni inş hayirlisiyla birsey olmaz bebislerimize tatilin kyfini çıkarırız
(249 puan) tarafından
Hayırlısı ile inşaallah :) gerçekten öyle. Tatili çok seven bi insanım ama şu an evime dönmel istiyorum :) aynen h bi şey anlamıyorum :)
0 oy
(9,154 puan) tarafından
Saat 3 den önce denizde olmuyoruz. Aşırı rüzgar var şu an 30 km hız gibi o yüzden yine gitmiyoruz. Ama rüzgarın daha az olduğu zamanlar muhakkak gidiyoruz. İlk 1 hafta güneş kremi kullandım artık kullanmıyorum. 

Denizde yarım saat falan duruyor çok seviyor zaten. Tabi bazen 10 15 dk. Çıkınca hemen mayo bezi çıkarıp kuru havluya sarıyorum. Hemen kendi bezini takıyorum. Arabasına koyuyorum zaten arabayı biraz sallayınca uyuyor orada. Kuru havlular ile üstünü örtmuyorum üzerine de rüzgarı engelleyecek birşey seriyorum arkasını güneşe veriyorum uyuması için ama önce yüzü nu güneşe çeviriyorum. 1 saat civarı uyuyor. Kalkınca yemek veriyorum şu içiyor sonra başlıyor kumsalda ordan oraya emeklemeye. İşte asıl zor yanı bu. Helak oluyorum resmen. 1 ayda 10 12 kere falan gittik ama bir adam akıllı yaz gelmedi bu sene ya. Hep rüzgar hep.

Yanımda yiyecek, su, şapka, kuru kıyafet, uzun kıl bacak kıyafet ekstra, yedek havuz bezi, yedek normal bez, alt açma bezi, ıslak mendil bulunuyor. Eve gelince de daha huzurlu oluyor çocuk denize gittiğimiz gün. İlk günler korktu ama sonra kıyıda oynattım ayağı yere basınca korkusu gitti. Suya batırıp çıkarıyorum 1 aydır hiç sorun yaşamadım. Bayramda sadece girmedik çünkü aşırı derece kalabalık vardı.

Birde çorap ilk çıktığı zaman uyurken çorap da giydiriyorum. 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 213 göst.
9 Ağustos 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Neda.sogolo (90 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 453 göst.
10 Eylül 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde ggc (415 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 294 göst.
23 Haziran 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Kerem Hamza (37 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 161 göst.
...