0 oy
318 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (8 puan) tarafından

Merhaba Arkadaşlar,

bebeğimiz 3 ay 2 günlük. Yaklaşık 12-13 gündür beslenmesinde problem var. Anne sütü + Mama ile beslemeye çalışıyoruz.(Mama 4 gün önce verildi) Son kontrolden 11 gün sonra muayene olmaya gittik, kilo alımı yok dedi doktor. Meme reddi olur dedi ancak bu kadarını beklemiyorduk. Mama verdi sütün azalmış diye ama bir türlü emmediğini anlatamadık. Emse sütüm olacak, emmediği için sağıyoruz ama buda sütün azalmasına sebep oluyor. Bu süreçte önce hiç biberon veya emzik vermedik. çok güzel emiyordu, bir problemi yoktu.

Sadece geceleri emiyor, veya uykudan uyandığında. Gündüzleri asla emmiyor. Bebeğimizde inek sütüne karşı alerji var bu yüzden maması farklı ve tadı kötü. ancak gündüzleri sağdığım sütüde veremiyorum. geceleride bazen verimli emmiyor, agzında geveliyor bunu fark ediyoruz, biberonda yaptığı gibi yapıyor.

Avent ve Lansinoh(s-m-l) biberonları denedik. Kaşıklı biberon, enjektör silikon kalık herşeyi denedik. Diliyle itiyor bunları veya biberonu ağzına alıp diliyle oynuyor. Bebeklerde agzına ne verirsen emer ya, bebekte bu son 10 gündür yok. dilini yeni keşfetmiş gibi herşeye diliyle müdahale ediyor. gündüzler 4-5 saat aç kalıyor biberonda anne sütü veriyoruz almıyor. ne yapacağımızı şaşırdık doktor gececek diyor ancak gücümüz kalmadı. 

Bebek keyifli, güzelce oynuyoruz 1 saat yoruluyor uyku moduna geçiyor 1 saat gezdiyoruz olalıyoruz uyuyor gündüzleri 15-20dk bir kalıyor sanki hiç yorulmamış gibi. ama emmiyor asla tabi, biberonda almıyor. 

çişli bez sayısı 4-5 arası değişiyor, ve buna çok üzülüyoruz. bu durum başına gelen var mı? neler yaptınız nasıl bir yol izlediniz yardımcı olur musunuz

Bebek Ayı 3 ay 2 gün

4 Cevaplar

0 oy
(1,348 puan) tarafından
Bizde meme reddi yaşadık hala daha devam ediyo tam anlamıyla emiyo diyemem ama bizimki biberon kaynaklıydı sizinki biberonuda almıyomuş. Bebeğinizde ten tene temas yaparak emzirmeyi deneyin yada duşun altında deneyin. Facebook kullanıyorsanız emzirme akademesi diye grup var oraya yazın ücretsiz emzirme danışmanları çok güzel yardımcı oluyo. Çok zorlu bi süreç ve çok sabır gerektiriyo.
-Reklam-
0 oy
(718 puan) tarafından
Benim bebeğim sadece İlk ay güzel emdi daha sonra birkaç gün peş peşe diş tedavim nedeniyle biberon vermek zorunda kaldık ve biberona alıştıp meme reddi başladı. Ben de o arada hem sütüm azalmasın hem de kilo alımı etkilenmesin diye önerilmemesine rağmen sürekli sagip biberonla verdim. Normalde çok kilo takıntım vardır ama su o süreçte hiç diyet yapmadım ne bende süt arttırıyorsa bol bol yedim. Ve burada bir arkadaşın tavsiyesiyle silikon göğüs ucu aldım onu da biberon zannettiği için onu eme emebmeye döndü ama bu ancak 5 ayda oldu.. Yani ben 4 ay boyunca süt sağdım gerçekten çok yıpratıcı bir süreçti ama şu anda çok şükür meme bağımlısı bir bebeğim var:) asla pes etmeyin birlikte duşa girin bol bol ten teması yapın benimkinin de tek emdiği zamanlar uykuluyken uyumak üzereyken ve yeni uyanırken ki zamanlardi.. Bu arada unutmadan muhtemelen yaptırmışsınızdır ama idrar yolu enfeksiyonu veya erken diş çıkarmada ve meme reddi yapabilir bunlara da baktırın mutlaka.
(8 puan) tarafından
teşekkürler, kan ve idrar baktırdık. problem yok, doktor geçecek diyor sadece. sıkıntı yok gözüküyor çünkü dururken veya uyandığında çok keyifli oluyor sadece beslenmek istemiyor. Aç durabiliyor ona şaşıyoruz, 4-5 saat beslenmiyor ama ağlamıyor veya meme aramıyor. Elini bile ağzına götürüyor, diliyle oynuyor. başka bebekler elini emer bu yapmıyor. çok garip geliyor, doktorlara anlatıncada anlamıyorlar, aç kalınca emer/beslenir diyorlar. sizler anlıyorsunuz bu durumu yaşayan olarak
(718 puan) tarafından
Evet ben de bunun stresini çok yaşadım çünkü gerçekten aç kalınca ağlamazdı 4-5 saate kadar kaldığı olurdu. Ama yine de kendi haline bırakmayın bizim de bir 10 gün hiç kilo alamadı zaten ben o zaman direkt sığıp biberonla verme kararı aldım. Doktora kalsa o da geçer diyordu ama belki de kilo alamadı deyip beni mamaya yönlendirecekti bir sonraki adımda. O nedenle uyuduğu her fırsatı değerlendirdim tam uyuyacakken mutlaka emzirip beşiğe koydum ve silikon göğüs ucuyla çok zor olsa da sürekli teklif ettim bıktırmadan.
0 oy
Profil image (1,070 puan) tarafından
Merk etme annesi gececek hepsi
0 oy
(343 puan) tarafından
Canısı bizde 5 aylığız 4 gündür aynı problem bizde de var ne meme ne mama aç yaşıyoruz Dr belki üşütmüştür dedi ama üşütme değil bir kaç gün daha devam ederse tahlil yaparız dedi valla ne yapacağını şaşırıyor insan Allah yardımcınız olsun 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 474 göst.
23 Aralık 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Selime_02 (20 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 213 göst.
22 Aralık 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Lara ela (18 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 325 göst.
22 Mart 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Selinsss1 (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 619 göst.
31 Aralık 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Aybüke28 (170 puan) tarafından soruldu
...