0 oy
211 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (11 puan) tarafından
Hanımlar merhaba. Bebişim 25 günlük. Son birkaç gündür göğüs uçlarımda aşırı bir acı var. Emzirirken dayanamıyorum artık. Silikon göğüs uçlarından alsam acıyı biraz da olsa azaltır mı acaba tecrübe eden var mı?

Bir de normalde yarım saatten az emmeyen kızım dünden beri 5 dk emip bırakıyor ağzını asla açmıyor. Gazı var biliyorum ama bu emmesine engel mi? Neden hemen bırakır? 

7 Cevaplar

0 oy
(763 puan) tarafından
Ben 3 buçuk ay boyunca silikon uç ile emzirdim. Ağrıyı azaltıyor evet, çünkğü tam memeye deymiyor, arada bariyer oluyor. Ama şuna dikkat etmek lazım, eğer bebeğiniz silikon ucuna alışırsa bu seferde bırakması zor oluyor. 

Emme süresi konusunda çok bir fikrim yok ama, bebekler büyüdükçe çeneleri kuvvetlendiği için süre de azalıyor. Benim bebek 6-10dk arası emiyor mesela. Ama sizinki nedendir bilemiyorum. 
(11 puan) tarafından
Acıdan dolayı emzirmeyi bırakacak duruma geliyorum en azından biraz toparlayana kadar kullansam bile yeter. Alıp denemekten zarar gelmez sanırım.
Emme süresi bir anda kısalınca garipsedim umarım dediğiniz gibi normal bir durumdur.
(763 puan) tarafından
Şöyle ki, her emzirmeden sonra küçük kare gazlı beze, göğüs ucunuzu kapatacak boyutta, kendi sütünüzü damlatıp göğsünüze koyun, üzerini de küçük kare streç film koyun nemli kalması için. Ve gerçekten göğüs ucu hassasiyetini, acısını hemen kesiyor, çok iyi geliyor. Yara varsa lanoline krem sürebilirsiniz arada. Ama bu sütü gazlı  beze dökmeyi kesinlikle tavsiye ederim. Ben doğduğundan beri öyle yapıyorum.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ben 20 günlükken yara olduğu için kullanmaya başladım 2 aydır uç ile emziriyorum  . Bebek ucu tutarsa hiç bir sorun yok çok rahat oluyo ama alışkanlık yapmaya başlıyor zamanla o yüzden yaralar geçince bırakmanız iyi olur. Ben devam ettim ve şuan bıraktırmaya çalışıyorum. 
(11 puan) tarafından
Emziği tutmuyor biberonu da tutana kadar çok uğraştırıyor silikon ucu tutar mı bilmiyorum ama alıp deneyeyim. Dediğiniz gibi acı biraz hafifleyince bırakırım teşekkür ederim.
0 oy
(177 puan) tarafından
Ben doğduğundan 6. Ayına kadar silikon başlık kullandım. Arada bıraktırmak istedim ama boşuna zorlamış kızımı, o hazır olunca birden bıraktı. Şuan çok rahat emiyor. Hiç göğüs ucu yaram olmadı. Balmumu koruyucu kullanıyorum hala
(11 puan) tarafından
Acı biraz hafifleyinceye kadar idareten kullansam yeter bana. Her emzirmenin ardından lansinoh kullanıyorum ama asla işe yaramıyor muhtemelen yanlış emziriyorum ama doğruyu da bulamadım.
0 oy
(233 puan) tarafından
Süt tanzikli geliyor olabilir, gaz sancısı varsa emmez. Silikon aparat biraz rahatlatıyor ben denedim bir de emişi güçlendiği için acıyor olabilir 
(11 puan) tarafından
Bazen henüz ağzına almadan süt fışkırıp gidiyor. Tazyik tam olarak öyle mi oluyor bilmiyorum ama gaz sancısı da var emerken memeyi çekiştirip kendini sıkıyor bazen. Çözüm bulamadım.
(233 puan) tarafından
Evet tazyikli olma ihtimali var o zaman canım, gaz soru unu çözüp emzirmeye çalış bebeğin emmeye başladığı ilk bir kaç dakika tazyik geçene kadar makas şeklinde tutmayı dene. Etkili olabilir
0 oy
(14 puan) tarafından
Merhaba benim bebeğimde 10 günlük göğüs ucum biri küçük tü tutamiyodu digeride hemen yara baslangici oldu bende silikon ucu aldım ve hem ucu Küçük olanı tutuyo hemde yara olan çok acimiyo iyileşti sayılır rahat oluyo yani 
(11 puan) tarafından
Ben de deneyeyim teşekkür ediyorum.
0 oy
(71 puan) tarafından
Ben  4 ay silikon kullandım onun sayesinde çok rahattım yani tavsiye ederim canım sanada 
(11 puan) tarafından
İnşallah beni de rahatlatır teşekkür ederim.
0 oy
(136 puan) tarafından
Silikon ucu yaralariniz geçer geçmez bırakın yoksa alıştıktan sonra biraktrmasi çok zor oluyor. Tazyik de bahsettiğiniz şekilde olur fışkırır ve bebekte gaz yapar emmek istemez .emzirme öncesi az miktarda sağım yapın sonra emzirin  emzirme arasında bı gazını çıkarıp sonra yine emzrmeye devam edin 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 213 göst.
23 Mart 2022 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Hasar (10 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 237 göst.
26 Şubat 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Baby.by (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 238 göst.
13 Şubat 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Baby.by (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 124 göst.
...