0 oy
204 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (118 puan) tarafından
Merhabalar bebeğim 4 ayı geride bıraktı beşe girdi bir buçuk aydır tamamen emmeyi bıraktı bulunduğumuz ilde emzirme danışmanı yoktu yeni baslamis hemen gittik bugün kaşık biberon verin biberonu bıraktığın falam dedi ama kaşık biberonla yiyemiyo her yere dökülüyor sizinde öyle miydi danışana gidip memnun kalan var mı ne kadar sürede geri döndü emmeye. Bide danışan bana makineyle sağım yapmicaksin elinle yapacaksın diyo öyle bişey var mi ya pek mantığına oturmadı bazı şeyler lütfen yardımcı olur musunuz. Gidenler nasıl bı yol izletti danışan size

2 Cevaplar

0 oy
(1,348 puan) tarafından
Ben internetten bi danışanla görüştüm onunla memnun kalmadım. Facebook'da emzirme akademesi diye bir grup var ücretsiz emzirme danışmanları yardımcı oluyo ordaki danışmanlar daha iyi yardımcı oldu.
(118 puan) tarafından
Ya bana bazı şeyler çok saçma geldi normalde çoğu doktor makineyle sağım yapın der bu elle yapicaksin diyo kaşık mamayı icemiyo çocuk her yere döküldü şimdi denedik nolcak ki sizinki ne zaman başladı redde
(1,348 puan) tarafından
Bizimki 1 buçuk aylıkken başladı biberon kaynaklıydı. Yumuşak küt uçlu suluk öneriyo dediğim gruptaki danışmanlar. Suluğu verirkende çapraz tutup deliklerinin biri boş kalacak şekilde içirin diyolar bide öyle deneyin
(40 puan) tarafından
Doğru söylemiş elle sağım yapman gerekiyor
-Reklam-
0 oy
(7 puan) tarafından
Merhaba.

Oğlum 6.ayına girdi ve 4. ay.ataginda o da memeyi bıraktı yaklaşık 20 gün sadece uyku aralarında emzirebildim. Umudumu artık kesmiştim valla çünkü memeyi görünce kafasını sağa sola atıyordu sürekli. Online çalışan bi emzirme danışmanı ile görüştüm. İlgilendi baya her gün emme dk.saat saat istedi gün sonu cisli bez sayısı sağım dk si kaç CC çıktığını falan hep takip etti. 20 günun sonunda döndü çok şükür emiyor artık.

 Danışmanın bana söylediklerini yazıyorum alt alta inşallah sizde de işe yarar.

* Devamlı ten teması. Bebeği kucağına aldın hafif zıplatarak evin içinde dolaşıyorsunuz. Oyun oynuyorsunuz gülüyor vs. Memeni hemen teklif et ve bebeği mümkün oldukça memene yakın tut. Red mi etti sakın ısrar etme biraz daha dur yine teklif et. 

* Genellikle bebeğin memeni çıplak görsün. Onunda üst kısmı çıplak olsun eğer üşür diyorsanız ince bir atlet ya da zıbınla kalsın. Memelerini bebeğe doğru sarkıt ve memeyle oynamasını sağla. Bunu devamlı yap tenine dokunsun memeyle oynasın. Güldüğü mutlu olduğu her anda memeni teklif et istemezse asla zorlama bekle yine dene.

* Mümkünse her gün bebeğinle birliktelik duşa gir. Onunla oyun oyna eminim duşa girdiğinde su sesini sevecektir ve ılık su iyi gelecektir. Bir tabure ye otur mümkünse oynarken suyun altında memeni teklif et ısrar yok. ( Ben bu şekilde döndürdüm geri duşa gire gire)

* En önemlisi de bebek memeye geri döndüğü zaman dolu sütlü bir meme bulmak ister bu yüzden sütünü arttırmak lazim. 2 saatte bir sağım yap. Makinayla yap eğer iyice boşalmadigini düşünüyorsan elle devam et her meme 20dk. Birde PowerPamping diye bir yöntem var eğer müsait olursan gece 1-3 arası bu yöntemi uygula inan sütun artıyor 2 güne.Bebekler uykulu olduğunda memeyi reddetmiyorlar o yüzden her uykusu arasında emzirmeye çalış gece 1 3 arası vücudun süt üretimi tavan yapıyor bunu degerlendir ve bebeğini emzirmeye çalış.

*Her emzirme ya da sağım öncesi sonrası 2bardak su iç. Yeşil sebzelerden bol tuket ceviz hurma vs gibi şeyler bunları herkes biliyor zaten tekrar yazmim. Birde bı emzirme danışmanı bira mayasinin birlikte kullanıldığı bı hap ve anne çayı önerdi ben onun da süt arttırmada faydasını gördüm. Bebiş memeye dönsün yazayım onu da ☺️

İlgili bir soru bulunamadı

...