0 oy
180 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (133 puan) tarafından
Hanımlar 18 aylık kızım için oyuncak önerilerinizi bekliyorum en çok hangilerini kullandınız eğitici anlamda işe yarayan neler aldınız? Malum oyuncak fiyatları uçmuş alıyorum kızım yüzüne bakmıyor en azından kaliteli ve uzun soluklu kullanabileceğimiz şeyler alayım dedim önerilerinizi bekliyorum
Bebek Ayı 18

5 Cevaplar

0 oy
(121 puan) tarafından

1. Çıngıraklı Oyuncaklar

En bilinen bebek oyuncaklarından biri: Çıngıraklı oyuncaklar! Bu oyuncakların 3 aylık bebek gelişimi için uygun olduğu düşünülür. Çünkü bebeğin bu gelişim aşamasında, elinde oyuncakları tutabilir ve sallayabilir. Öğrenme merakının da etkisiyle, her şeyi eline alarak, dokunarak keşfetmeye çalışır. Bu yüzden, muhtemelen bebeğin çıngıraklı bebek oyuncaklarını tutma ve sallama ile ilgilenecektir.

2. Parçalara Bölünen Nesneler

Bu oyuncaklar, bebeğin dokunarak, inceleyerek nesneleri anlamaya çalıştığı zamanları için uygun! Bebeğinin çıngıraklı oyuncakları merakla incelediği dönemlerinde, ona bu oyuncaklardan da alabilir ve heyecanla nesneleri parçalara ayırmasını inceleyebilirsin.

Ayrıca bu bez oyuncakların, çıngıraklı oyuncaklara kıyasla önemli bir avantajından da bahsedebiliriz. Genellikle bebeğin kendi kendine oynadığında sırt üstü yatar ve kavradığı oyuncağı sallar, çevirir, bazen fırlatır, bazen ise olduğu yerde elinden bırakır. Bu durumda, bebeğinin suratına gelip canını acıtabilecek olan çıngıraklı oyuncaklar yerine bu yumuşak oyuncaklar daha güvenli olabilir.

3. Uyku Arkadaşı

Bebeğin doğduğunda sürekli uyuyordu, ancak ilerleyen zamanla birlikte daha az uyumaya ve uyumamak için ısrarcı olmaya başladı. Bu dönemlerde onu uyku arkadaşı ile tanıştırabilirsin. Uyku arkadaşı nedir diye soruyorsan, hemen söyleyelim. Genellikle 4 aylık bebekler için uygun olduğu düşünülen uyku arkadaşı, bebeğin kendi kendine uykuya dalmasını kolaylaştıran oyuncağıdır. Bebeğin sarılarak, suratına sürünerek, oynayarak kendisini sakinleştirir ve daha kolay uykuya dalabilir.

Bu arada, bebeğinin uyku arkadaşı herhangi bir şey olabilir. Genelde uyku arkadaşı fillere sık rastlanır. Çünkü bebeğin yastığa sarılıp, yastığı bırakmama konusunda ısrarcı olma özelliği geliştirir. Filler de büyük ve yastık gibi kullanılmaya uygun olduğu için tercih edilir.


-Reklam-
0 oy
(121 puan) tarafından

4. Jimnastik Oyuncağı

Bebeğin geçen zamanla birlikte hareketleniyor ve yeni beceriler geliştiriyor. Örneğin, 9 aylık bebeğin destekle oturmaya, kendi kendine dönebilmeye başladığı ve eline verilen eşyaları kavrayabilme yeteneğini geliştirdiği gözlemlenir. Bu dönemde bebeğinin kas- iskelet sistemini geliştirecek aktiviteleri yapmasını sağlayabilirsin.

Bunun için, bebeğini zorlamadan oyun şeklinde olması için bebekler için jimnastik oyuncaklarından faydalanmanı öneririz. Bunlardan biri, bebeğinin kol boyu ile yetişemediği ancak yukarıya doğru uzanmaya çalıştığında yetişebileceği oyuncaklardan oluşan bir düzenekten yararlanmaktır. Bebeğin yukarıya doğru uzanmaya çalışırken,

  • Vücut kaslarının gelişimine,

  • El ve göz koordinasyonunda ilerlemeye,

  • Düzenekte bulunan oyuncakların renk, boyut ve farklarını kavramaya,

  • Kendi vücudunu tanımaya dair gelişme göstermiş olur.

5. Oyuncak Toplar

En bilinen bebek oyuncak çeşitlerinden toplarda sıra! Bebeğin gelişim evresine göre, sadece topu sallayabilir, peşinden emekleyebilir ya da koşabilir. Belli bir dönemle sınırlandıramayacağımız top oyunlarını, bebeğininin 3 yaşından küçük olduğu zamanlar açısından düşündüğümüzde, yumuşak topları almanı önerebiliriz.Ayrıca, bebeğinin 3 yaşından küçük olduğu dönemlerinde, oyuncak topların gelişimine ne tür yararları olduğundan da bahsedelim.

6. Evcilik Oyuncakları

18- 24 ay bebek gelişimi sürecinde, bebeğin yeni şeyler öğrenmek, senden gördüklerini taklit etmek ve bu yolla bağımsızlık kazanmak isteyebilir. Bebeğinin senin ya da etrafında olan diğer insanların rolüne bürünmesini bebek evcilik oyuncakları ile sağlayabilirsin.

Bu yolla, bebeğin yeni deneyimler kazanabilir ve gözlemlediği davranışları kendi boyutlarına indirerek, daha iyi kavrayabilir.

Bebeğinin evcilik oynamaya merak saldığı bu dönemlerde, onun gelişimini hızlandırmak için sen de birkaç küçük yardımda bulunabilirsin.

  • Bebeğinin oynadığı evcilik oyuncaklarının isimlerini ona söyleyebilir, renklerini öğretebilirsin.

  • Oyun sırasında tabakları yıkamasını, yemek yapmasını, hastayı bakmasını isteyebilirsin. Böylece bebeğinin hayal gücünü ve taklit yeteneğini harekete geçirmesine yardımcı olabilirsin.

  • Oynadığı oyunlarla ilgili kitaplar okuyabilir, kitaplardaki resimleri gösterebilirsin. Bu şekilde, ona etrafında gözlemlediklerinin dışında taklit edebileceği yeni fikirler vermiş olursun.

7. Plastik ****** Oyuncakları

Son olarak, bebeğinin hayal kurmasına yardımcı olan bebek gelişim oyuncaklarından birine yer veriyoruz. Bebeğinin eline uygun boyutta tasarlanan çeşitli ****** figürlerinin, gerçeğe uygun görüntüsü ile bebeğinin dikkatini çekeceğini tahmin ediyoruz.

Etrafında görmesinin zor olduğu hayvanlardan, evcil hayvanlara, soyu tükenen hayvanlarda, deniz altı hayvanlarına kadar birçok hayvanın ismini, bu oyuncaklar aracılığıyla öğretebilirsin. Ayrıca, bebeğinin hayalgücünü de olumlu yönde etkileyeceğini aklında bulundurmanı tavsiye ederiz.


(133 puan) tarafından
Teşekkürler çok sağolun
0 oy
(721 puan) tarafından
Benim kızım uzun süre cırt cırtlı etkinlik kitaplarıyla oynadı legolarla bultaklarla oynadı oyuncak mutfak su akıtan musluk vb
(133 puan) tarafından
Mutlaka alcam sulu oyuncak
0 oy
Profil image (4,556 puan) tarafından
Kızım bu aralar bultak LEGO ve yapboz(ahşap takmalı yapboz) bunları çok seviyor arabaları çok seviyor bir de yeni yeni mutfak eşyaları oyuncaklarını sevmeye başladı yemek yapıyor çay yapıp babasına falan içiyor. Boyama resim çizme olayını çok seviyor gözetim altında ucu sivri olmayan bebek boyaları ile boyama yapıyoruz bu mıknatıslı yazı tahtalarini seviyor hani eskiden de olurdu ya bir tane ucu demir kalemle yazıyorsun altında bir mekanizma var çekince hepsi siliniyor işte onu çok seviyor 
(133 puan) tarafından
Ondan alayım mı düşünüyodum çok iyi oldu sağolun
0 oy
(174 puan) tarafından
Bu ara hiçbir şey uzun ilgisini çekmiyor kitap severdi onu bile doğru düzgün okuyamıyorum sıkılıyor resimlerine bakıyoruz hızlıca bir iki cümle kurabilirsem ne ala hop değiştiriyor sayfayı ya da kitabı bırakıyor falan. Evde şarjlı damacana pompası vardı devir daimli lavabo benzeri birşey yaptık evdeki legendi kovaydi vs ile. Onla epey vakit geçiriyor şarjı bitine kadar oynuyor meyve sebze yıkıyor oyuncak tencere tava vs yemek yapıyor Su aktarıyor. Kesilen meyvelerden gelmişti geçenlerde bime o çok hoşuna gitti bu ara yeni ve farklı geldi ona bıçak kullanmak herhalde cazip geldi. Bir su bir o kesme oyuncağı onun dışında dönüp de bir şeye baktığı yok bu ara. Ne lego ne yapboz ne bultak  severdi sıkıldı sanırım rotasyon şart 
(133 puan) tarafından
Oyuncak musluk takımına bakmıştım ben de onu alayım çok sağolun

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 356 göst.
19 Ekim 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Nesnes (374 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 188 göst.
19 Ekim 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Özlem yolcu (136 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 105 göst.
...