0 oy
92 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (50 puan) tarafından
merhabalar.ek gıdaya yeni geçiş yaptık.6aylığız.anne sütüm yok.formül mamadan yoğurt yapıyorum iki günde bir.fakat şunu bilmiyorum.formül mamayla yapılan yopurdu bebek kaç aylık olana kadar yedirebilirim?? ev yoğurdunu yedirebilir miyim? birde ev yoğurdu yedirebilirsem o bize 1hafta kadar gidiyor.bebeğe de aynısından mı yedirmeliyim yoksa 2günde bir ona yenisini mi yapmalıyım? birde hemşirem besinleri çok karıştırarak karman çorman verme dedi.yoğurdu verirken meyveyle karıştırarak vermeyi düşünüyorum buyüzden.internetteki videolarda nerdeyse herşeye atıyorlar çünkü bulamaç gibi oluyor.birde bebe bisküvisini,irmiği nelerle karıştırıp veriyorsunuz bilen varsa sevinirim
Bebek Ayı 6

1 cevap

0 oy
(1,079 puan) tarafından
Öncelikle yoğurdu pastörize süt ile mayalayabilirsiniz. Ben bim in altın sütünü bulamazsam da içim marka pastörize süt kullanıyorum. İlk aylar günlük mayaladım sabahtan öğleden sonra verdim yoğurdu. Şimdi 3 gün mayalıyorum küçük kavanozlara. 3 günden sonra laktik asit miktarı arttığından bebeklerin böbreklerine zararı var.

Yoğurdu sade yemeyi sevmezse meyve karıştırabilirsini ama bir kaşık yoğurt bir kaşık meyve şeklinde verirseniz herşeyin tadını ayrı olarak öğrenebilir.

Bebek irmiği ile muhallebi yapıyorum ya da bazen sebze çorbalarına kullanıyorum koyultmak için.

Bebek bisküvisi vermiyorum ben, onun yerine daha yumuşak olduğu için arada kek ve pankek yapıp veriyorum. Bisküviyi de genelde kahvaltılarda yumurta sarısı keçiboynuzu özü gibi şeylerle karıştırıp veriyorlar. 
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 350 göst.
0 oy
3 cevap 256 göst.
31 Ocak 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Mehemmedin anası (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 99 göst.
16 Ekim 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Murnesard (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 130 göst.
13 Temmuz 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Ezhü (269 puan) tarafından soruldu
...