0 oy
447 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (320 puan) tarafından
Kızlar bebeğim 15 aylık. Genel olarak yediklerine dikkat ederim. Yemeklerinin çoğunu hala ayrı yaparım. Kızartma varsa ona vermem ya da şeker vermek istemem. Ya da paketli gıda vermek istemem. Ama arada oluyor böyle evde kek yapıyorum ona da yediriyorum içinde şeker var. Ya da vişne suyu yaptım ona da verdim onda da şeker var. Gerçi pek yiyip icmiyo onlardan tadımlık yiyor ama. Ya da ne bilim bebe bisküvisi veriyorum şekerli diye içim gidiyor. Arada dedeleri falan marketten meyveli yoğurt süt burger alıyorlar onları da veriyorum nadir de olsa ama bunları verirken üzülüyorum. Siz bu tarz şeyleri veriyor musunuz bebeklerinize ?
Bebek Ayı 15

12 Cevaplar

+3 oy
Profil image (1,345 puan) tarafından
16 aylık keki böreği herşeyi ona uygun onun için yapıyorum tek bir paketli şekerli gıda vermedim. Ne kadar geç tanışırsa o kadar iyi. İlk 1000 gün bebek beslenmesinde çok önemli buda anne karnında başlayıp 2 yaşa denk geliyor. Tüm hastalık hormonal değişim herşeye alt yapıyı bı zamanda biz anne baba ebeveynler oluşturuyor. Okula vs gidince zaten yiyecek elinden almak mümkün olmayacak. En geç nasıl tanışırsa öyle . Kimine canice gelebilir kendim ne yiyorsan aynısının ona uygun olanını yapıyorum sorun yaşamıyoruz. 
(1,927 puan) tarafından
Şükür yalnız değilmişim en iyisini yapıyorsunuz tebrik ediyorum. Canice değil aksine bilinçli bir annesiniz.
Profil image (1,345 puan) tarafından
Bi ara bebeklerin 8-9 aya kadar su ihtiyacı yok anne sütü mama aldığı durumda teklif edilmeli içmiyorsa ısrar etmeyin vermiyorum ben dedim yani ısrar etmiyorum demek istedim bir sürü cahil kişi gereksiz konuştu o yüzden yorum yaparken seçici davranıyorum açıkcası. Her gün birini bi yorum yapıyorsam onu kanıtlamak zorunda kalıyorum hoş olmuyor. Yanlız değilsiniz tabi ki doğru olan düşünce bu ama bakalım gittiği yere kadar istikrarlı devam :))))
-Reklam-
+1 oy
(8,974 puan) tarafından
Evde cok nadir yapilan kek gibi sekerli gidalar olursa ve yaninda yendigi icin gorduyse bir iki lokma veriyorum, cunku elde gördüğü her yiyecegi isteyen bir bebek :) Tabi 1 yasindan sonrasi icin konusuyorum. Ondan once hic vermedim. Mumkun olduğunca yaninda zararli seyler yememeye calisiyorum. Bebe biskuvisinin sekersiz olanlari var, onlari deneyebilirsiniz. Meyveli yogurt ve sut burgerim icerikleri cok iyi degil. O yuzden annem almak istediginde hayir diyorum. Mutlaka bir sey alacaksan saglikli atistirmaliklardan alabilirsin diyorum. Mesela Rolling Pops diye bir cips var. İcerigi cok iyi. Bakliyat unlarindan yapiliyor. Ureticisi de Turk bir kadin girisimci. A101de de bulunuyor. Ondan alip gonul rahatligiyla veriyorum. Normal cips vermektense ona ozel bir cips vermeyi daha saglikli buluyorum. Paketli gidadan yuzde yuz kacamiyoruz maalesef ama ne kadar gec o kadar iyi. Sozumuz geciyorken saglikli alternatifleri ogretirsek belki buyuyunce de bunlara devam ederler diye umit ediyorum :)
0 oy
(1,370 puan) tarafından
Bebe bisküvisi veriyorum. Kek ve tatlı ev yapimiysa kendim yerken tattırıyorum. Sütlaç veriyorum. Yemekleri artık bizim yediklerimizden vermeye başladım. Dondurma da kendim yerken eritip kaşığın ucuyla veriyorum. Onun dışında hazır gıda almıyorum. 
(1,927 puan) tarafından
Bebe bisküvisi de vermeseniz çok iyi olur, içinde bol miktarda şeker ve katkı maddeleri var. Evde kendiniz yapın ya da hiç yemesin bi yararı yok zararı var
0 oy
(1,107 puan) tarafından
Paketli gıda olarak tek çubuk kraker oda sayılı veriyorum çünkü markette girince ağlıyor istiyor biseyler ablası alınca 17.5aylik ben şeker çikolata yerine ondan veriyorum bikerede ablası azıcık hobby çikolata vermiş ben yanında yokken okadar başka hazır gıda vermem evdede pasta yapınca teklif ettim hiç yemedi yemiyorda zaten tatlı tuzlu hiç yemedi arada simit poğaça alıyorum azıcık yiyor
0 oy
tarafından
Bende senin gibiyim. 15 aylık kızım. 

Kraker arada veriyorum. Dediğin gibi kaynanamgil yada babamgil arada danone alıyor zaten  öyle birşeyleri çok seven yiyen bir çocuk değil.

Bence bu kadar sikmamak lazım.

Sonuçta aburcubur poşetini eline vermiyoruz.

Mesela geçen pikniğe gittik. Cips almıştık. Normalde onun yanında yemiyoruz. Akşam uyuyunca yiyoruz.

Neyse piknikte cips istedi verdim bir iki tane. Sonra oyuna fln daldı. Unuttu gitti. 
(1,927 puan) tarafından
Danone cips size ne gibi faydası var ki bir de çocuğa veriyorsunuz
tarafından
Bana faydası var dedim mi? Siz vermeyin sevgili bilgili anne. Yazdığımı iyi oku. Hiç birşeyi kesinlikle yasaklamam. Siz öyle yetsitirin. Ben cips paketini eline veriyorum demedim. Tek duyarlı anne siz degilsiniz merak etmeyin. Pikniğe gittik ve gördü paketi 1_2 tane verdim. Ne zararı var bana açıkla bakalım. 1_2 tane yediği şeyden?
Böyle duyar kasmaya çalışanlarda sinir oluyorum. Herşeyi siz biliyorsunuz.
Pamuklarda büyütün siz. Zaten büyüyünce de asla yemez demi senin bebeğin. Çünkü sen çok duyarlısin.
Biz duyarlı değiliz sürekli aburcubur yiyen bir çocuk bizimki demi
(66 puan) tarafından
Abur cuburun çok zararı var örneğin sindirim sitemine, kilo almaya, sağlıklı büyümeye ve yasamaya engel teşkil ediyor. faydası hiç yok.  Uzmanlar uyarıyor sadece çocuklar için değil bizim için de paketli gidalardan vb. Seylerdemln uzak durun diye. Dr Larin bilgisine guveniuoeum.   Annemler bana hiç abur cubur vermemiş, istediğimde de farklı seylere yönlendirmiş. Şu an abur cubur yemiyorum. Sevmiyorum da, ben bakalım kızımı koruyabilecek miyim,  henüz 5 aylık, eşim de ne bulsa yiyor sigara da içiyor yolda nefes nefese, bir de sagliksiz kilosu var, bana diyor sen hiç yorulmuyor musun, ben de midemi yoracak hiç bir şey yemiyorum diyorum,. Herkese sağlıklı gunler.
tarafından
İşte sıkıntı orda . Mesela sen yemiyormussun ve yemedigin için çocuk zaten aburcuburu görmez. Ben yiyorum ve çok seviyorum.
Zararlı olduğunu bende biliyorum ama seviyorum. Biz yerken cocugada hayır bunu yiyemezsin demek çok saçma. Zaten evde bende dikkat ediyorum. Yiyeceksem akşam kızımı uyutunca yiyoruz. Ama herseferinde saklanmiyor malesef.
Memlekete gidince babamgil alıyor yani ayda senede bir kez yediği sutburgerin hiç bir zararı olacağını düşünmüyorum. Zaten 15 aylık onunda hepsini bitiremiyor bile.
Ha diyceksinki niye aldiriyorsun onları.
Ben babama kaynanama kaç kere dedim almayın diye. Markete gidip alıyorlar. Geçen çikolata almış baba bunu yediremem dedim. Oda gitmiş danino almış. Muz al bunun yerine bişi alacaksan diyorum ama işte onlar eski usul çocuğa aburcubur alırsak sevinir diye düşünüyorlar.
Bu kadar kısıtlayıcı olmamak lazim
Tabiki bende dikkat etmeye çalışıyorum ama şunu asla yedirmem bunu asla yedirmem demiyorum
(1,927 puan) tarafından
Ne yediriyorsanız yedirin kendi çocuğunuz kendiniz uğraşırsınız beni bağlayan bişey yok
0 oy
(426 puan) tarafından
Ben bir tek içimin elverdiği krakeri veriyorum ablaları yiyorken ister istemez canı çekiyor küçücük  parmak içi kadarcık ısırmasına izin veriyorum dondurma yerken Yanımızda ise ona da eritip kaşık ucuyla yemesine kendi almasına izin veriyorum evde yaptığım kek börek vs istediği kadar yediririm ancak hamurişi  pek sevmiyor içini yiyor mesela böreğin zaten dişlerde  çiğneyecek kadar çok değil.. 

Hazır meyvesuyu danone yogurt hiç almıyorum ablalarına da aldırmıyorum süt alerjisi vardı yogurt ve sütü kendisi pek sevmiyor zaten.. 

Yemeklerden bizim yediğimiz ne varsa neyi istiyorsa veriyorum acılı yapmam zaten baharatı üstüne ekleriz biz yemeğin..
0 oy
(1,927 puan) tarafından
Zararlı Her şeyi vermişsiniz zaten Bi şey kalmamış, hele de marketten alınan şeyleri asla verdimeyin dedelerine söyleyin almasın. Böyle böyle alışacak çünkü. Benden izinsiz asla kimse çocuğuma bir şey vermez 
0 oy
(1,783 puan) tarafından
Benim kızım da 2 gün sonra 15 aylık olacak marketten sadece balık kraker ve çubuk kraker yiyor şekerli şeyleri mümkün oldukça vermiyorum hala ama arada pastadir kekdir öyle şeyler olduğu zaman tattiriyorum ama meyveli yoğurt kek burger hayatta vermem. Gerçi ben çalışıyorum kaynanamgil bakıyor onlar da can atıyor market şeyleri vermek için inşallah vermiyorlardır yani bu konudaki net cizgimi biliyorlar vermediklerini düşünmek istiyorum 
0 oy
(454 puan) tarafından
Aile apartmanında yaşadığımız için ve çocuk bol olduğu içib maalesef oğlumu 1 yaşına kadar kusursuz besleyebildim. Sonrasında oğlum da artık uyandı çocukların elinde görünce istiyor vs. Eğer çocukları gördüyse ve illa istiyorsa onlardan aburcuburlarını almayı sade çubuk veriyorum ya da süt burger. Bide iki üç günde bir süt alıp veriyorum. İnanın aile apartmanı olmasa her gören iyi niyetle ona aburcubur sunmasa asla vermezdim 1 yaşına ladar reddettim ama artık oğlım o çovuklarla oynuyor doğal olarak istiyor bende saydıklarımsan veriyoruö bu durumlarda, günde en fazla 1 tane olmak şarrtıyla tabi. Onub dışında yemeklerinin çoğunu hala ayrı yapıyprum nadiren bizimkilerden de yediriyorum. Evde kek vs yapmışsam yanında yemiyoruz vermiyorum
0 oy
tarafından

O zaman itiraf zamani :) bebegime biseyler vermesinler diye ailelerimize ek gida doneminde defalarca soyledim uyardim zaten yumurta ve tahin alerjisi cikinca tadimlarda onlar da cekindiler biseyler vermeye 6 aylikken fln ben cok pimpirikliydim cok ozendim hala da ozenirim yemeklerine. Suan 10 aylik, 7aylikken magnumun cikolatasiz kismindan tattirdim eline vermedim yeni ama 2 kere fln yaladi. Evde kendim de yapmistim dondurma ama eritip vermistm bi anlami kalmamisti neyse. Gecen kek yaptm ben toz seker yerine pudra sekeri koyarim tatlilara genelde o da masum degil tabi ama ogluma 1 tatli kasigi kadar bile degildir verdim. Puding yapmistim sutlu farkindayim 1 parmak tattirdim. Irmik yapmistim o da pudra sekerli ve sutlu ondan da 1 parmak tattirdim. Yani ben kacamak yapiyorum ama tabak tabak kase kase kasik kasik degil. Ve bunu esim ve ben bas basayken yapiyoruz ailelerimiz yokken. Yanlarinda yapsak ooo tencere dolusu verecekler hele benim babam ve kayinvalidem asirii merakli cocuga bsyler yedirmeye hevesliler bsy demiyorum ama guzel seyler vermiolarki. Ozetle paketli cipsler cikolatalar jelibonlar vermiyorum ama evde yapilan ve ona uygun olmayan yiyeceklerden tattiriyorum sizin bebeginiz daha buyuk tabi akli eriyor bi cok seye oglumun yaninda da cikolata fln yiyemuyoruz biz direk istiyor bizimki simdiden boyleyse sizinkini dusunemiyorum elimizden geldgince kisitlamak lazim aslnda bzm de yemememiz lazm ama yiyoruz iste :angel: 

(798 puan) tarafından
Ha ha ha çok güldüm çok hoşuma gitti buyrun bendende bi itiraf o zaman 11 aylık olduk 10.ayda ilk defa 1 adet sultani bisküvi verdim tabii ki öyle durup dururken değil misafire çıkarmıştım pek meraklı bi bebek ağız kıpırdadığını görünce direk emekleyip ayağa kalkıp tabağa uzandı olmaz oğlum dedim o çaresiz bakış beni bi üzdü:)sırıta sırıta yiyişi ellerini bile yalayışı çıkmaz aklımdan.doğum günü pastası yerken çıldırdı 1tane haylaf verdim eline ve cornet kaymak yerken iki kere dudağına değdirdim o dil nasıl çıktı dışarı:) resmen kana şeker karıştı:)) çok dikkat ediyorum kendimde yemiyorum ne kadar geç alışırsa o kadar iyi.kahvaltıda çay istiyor çay bardağında pekmez sulandırıp veriyorum gidebildiğim yere kadar böyle şimdilik
tarafından
Ben de pekmezli su veriyorum sabahlari bazen cok seviyor :) neyse yalniz degilmisim kacamaklar konusunda :)
(798 puan) tarafından
Bence alışkanlık haline gelmemeli yani ağlarken tatlı bişey versem hemen susar eminim yada dışarı çıkınca çubuk krakerler muhtemelen hayat kurtarır ama insan rahata çok çabuk alışır ki bende kendimden korkuyorum :) kavanoz mamaları bile 10 sefer almamışımdır benim beslenmeme uyduruyorum e haliyle bende sağlıklı bir yaşam yaşıyorum.şekerli sular çaylı bisküvilerle büyümüş olabiliriz evet ölmedik hayattayız ama bir sürü yerimiz ağrıyor kemikler erkenden ölüyor:)yani doğrusunu öğrendikten sonra neden çaba harcamayalımki şükür eskisi kadar yoklukta yok.çocukken köfte ekmek yerdik içinde 2 köfte olursa ne ala gerisi yarim ekmek sonra ekmek zararlı bırakın diyorlar nasıl bırakalım:) yani şimdi temeli ne kadar sağlam verirsek okadar iyi bence
0 oy
(34 puan) tarafından
Bende kullanmıyorum hazır ürünler oğlum şuan 6 yaşında ve markete gitmiş olalım çocuk dediğin o reonlara dondurmaya gider benim oğlum hiç yemediginden yaklaşmaz gazlı içecek daha ağzına değmedi bu kadarda fazlamı bende bilmiyorum ama kendisinin sağlığı için her şey 
0 oy
(982 puan) tarafından
O meyveli yogurt meyveli sutler oo kadar zararliki. Nadir meyveli yogurt veriyormussunuz teecih sizin tabiki. Ama cocuk sut yogurt tuketmiyor diye onlari verenler var birakin yemesin daha saglikli. 11 yasinda oglum meyveli sut yogurt hic yemez tatlarida kotu zaten. Diger paketli gidalari haftada 1 mesela bir cips alir kendine abartmayi sevmez pasta alalimmi derim sen yap daha guzel oluyor der. Hersey bizim elimizde neye izin verirsek oyle devam edecek sonucta. 15 aylik kizima babaannesi bayramda piknikte hava sicak diye fanta vermis gordugumle elinden kapmam bi oldu neymis fanta kolayla aynimiymis. Cinim atti vallahi. Simdi ben calisirken babaannesi bakiyor evdeki tek tatli sey kup seker ve bal. Allahtan ihlamiruna bal koyuyorda minigimun icim rahat.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 280 göst.
15 Temmuz 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde aisenur13 (560 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 443 göst.
22 Şubat 2024 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Gülceköy (55 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 176 göst.
22 Ekim 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Kutay (42 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 165 göst.
18 Nisan 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Mhrbndrc (376 puan) tarafından soruldu
...