0 oy
106 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (3 puan) tarafından
Selam anneler kızım 3 gün sonra 7 aylık olacak ama uyku düzeni hiç yok.Açlıktan derseniz sürekli emziriyorum arada meyve püresi veriyorm sebze sevmedi. Yinede uyumuyor.ne yapmam lazım fikir verir misiniz? Sizinde öyle mi ? 

2 Cevaplar

0 oy
(748 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Gunde kac defa uyutmaya calisiyorsun uyku aralarini acmaya calisin bizde 7 ayligiz. En az 2 saat uyaniklik suresi saglamaya calisiyor isyan etsede oyalamaya calisiyorum. Gunduz 3 kere uyuyor toplasan 3 saat uyku yoktur ama. Hep ayni saatlerde uyutmaya calisiyorum.

Yani bizimki bu sekilde sizede klavuz olur belki.

Sabah 7de uyaniyor bazen 6da oluyor. Kacta uyanirsa uyansin 9da ilk uyku 7de uyanirsa 2 saat ara oluyor ama 6da uyanirsa 3 saat baya krizlerle duruyor balkona cikaryip camdan baktirip zamani dolduruyorum.

9da uyusa en az yarim saat uyuyor en fazla 1 saat yine kacta uyanirsa uyansin. İkinci uykuya 12bucukta geciyoruz. 3cu uykuyada 3bucuk tutabilirsem 4te geciyoruz. Ve sonra 8e kadar kesinlikle uyutmuyorum. Yani 3bucukta uyuttum diyelim 4 te kalkasa bile o 8e kadar 4 saat uyanik tutmaya calisiyorum. Bu sekilde duzene sadik kalirsaniz 1 hafta zorlanirsiniz ama sonra alisir. Uyuttugunuz yeri hafif karanlik olmasini saglarsaniz ve sakin olmasini daha cabuk uykuya gecersiniz.

Bu arada 8ci aydan sonra 2 uykuya dusmek ustuyorlar bu seferde ilk uyku10: 11 gibi  olup 2ci uykuyu da 2 -3 gibi yapip en fazla 5bucuga kadar uyutmak gerekir.

Bunlari tecrubelerime dayanarak paylasiyorum. Şuan 25 aylik ve 7 aylik iki erkek bebitoyla cebellesiyorum. Yani duzen rutin oturtmazsam hunilerle dolasirim herhalde
(3 puan) tarafından
Teşekkür ediyorum yorumunuz için gündüz 3 defa filan uyuyor ama  ağlayarak uyanıyor.biz tayinci olduğumuz için bir süredir annemdeyiz. Çevreden mi bilemedim. Bazen açtığı için mi ağlıyor diyorum ondan da emin değilim. Sürekli memede uyuyor çünkü.
(748 puan) tarafından
Bu aylarda yabanci biliyorlar artık yabanci gelenlere tepki verip agliyorda olabilir
(3 puan) tarafından
Anladım çok teşekkür ederim  Allah çocuklarınızı da bağışlasın acılarını göstermesin ins
(748 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun cumlemizin inşallah.
-Reklam-
0 oy
Profil image (1,548 puan) tarafından
16 aylık oğlum hala düzenli uykusu yok bazı bebisler öyle uykuyu sevmiyor malesef havalarda sıcak ya oda çok etkiliyor 
(3 puan) tarafından
Benim kızımda sıcaktan çok etkileniyor

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 205 göst.
0 oy
1 cevap 80 göst.
14 Nisan 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Daisylovess0 (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 108 göst.
4 Aralık 2023 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Beyzazeynal (101 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 79 göst.
16 Mayıs 2023 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Asel muhammed (27 puan) tarafından soruldu
...