0 oy
99 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (85 puan) tarafından
kızlar 5. ayımda basladık biz ek gıdayla mama ile besleniyorduk zaten kabız oldu zeytinyagı veriyorum hergun ama fayda etmedi bio gaia kullanmıştm bi dönem ondanmı kullansam sizler ne kullanıyorsunuz

3 Cevaplar

0 oy
(1,463 puan) tarafından
Duphalac diye kabızlık şurubu vardı da canım biz ondan kullanıyoruz ama 6 aylık için uygun görür mü doktorun bir danış gerekirse kullanırsın
(85 puan) tarafından
tmm canm bi araştırayım danışayım
(499 puan) tarafından
Duphalac devletin ödediği bir surup.bize de yazmıştı doktor fakat bizde aşırı gaz yaptı. Zaten yazıyor gaz yapar diye. Belki sizde yapmaz ama. Ondan ben kullanamadım.. Kullandığım sürede faydası olmadı bizde malesef.
Ama başka doktorum dulcosoft diye birşey verdi. Malesef devlet ödemiyor ama çok iyi geldi bize.. Aynı şurup tarzı glukoz boya tatlandırıcı filan yok içinde daha masumu yani. Gaitayı yumuşaymaya sebep oluyor... Tabi sürekli kullanmakta iyi değil bagımlılık acısından... Mesela bizimde bitti 1 hafta iyiydi. Şimdi yine başladı yapmamaya... :( yani hep onu kullanarakta yapsın istemiyorum ama... :(
(499 puan) tarafından
Bu arada kayısı şeftali karpuz mesela sürekli yediriyorum. Su sürekli İçiriyorum. 10 aylık benim oğlumda... Armutta güzel yarıyordu ama şu mevsimde yok.
(499 puan) tarafından
Yulaf lapası da güzel çalıştırıyor bağırsakları. Kahvaltıda yapıyorum ben arada... Birde kefir. Alerjisi yoksa. Kefirde düzenli kullanımda işe yarıyor.
-Reklam-
0 oy
(87 puan) tarafından
Kuzucum kayısı şeftali elma bunlardan birinden komposto gibi yap çok güzel bağırsak açıyor.katı bişey yedirdiğimde hala yaparım.kabuksuz doğra meyveyi az suyla haşla ez ver
(85 puan) tarafından
tmm canm tşk ederm
0 oy
(748 puan) tarafından
Maflor adinda probiyotikle bagirsaklarini destekleyebilirsiniz. Ek gida surecindesiniz zaten kefir tadimi yapin alerjik reaksiyon gostermezse hergun duzenli kefir verin ek gida surecinda kaka yapma sorununu 1 yasina kadar hergun kefir vererek aştik hem yogurttan cok daha faydali bagisikligi inguclendirir.

Su vermiyorsaniz su miktarini arttirarak vermeye calisin. 

Toz tahil karisim mamalar kullaniyorsaniz onlar ciddi kabiz yapar vermemeye calisin. Yogurt veriyorsaniz o da kabiz yapar hatta ishal cocuklara ozellikle yogurt verilir. Buna bende cok sasirmistim ama gercekten boyle.

Yaptiginiz yemeklerine yulaf lapasina haslayip ekleyebilirsiniz bu da fayda saglar. Bal kabagi alip dondurucuya atin kabizlik durumunda cikaryip haslayip blender ederek pure gibi verdiginizde o da yavrucagi rahatlatir.
(85 puan) tarafından
çok tşk ediyorum

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 97 göst.
0 oy
1 cevap 107 göst.
29 Eylül 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Rnass (30 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 148 göst.
11 Mayıs 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Enesay (17 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 65 göst.
27 Ocak 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Miloş (104 puan) tarafından soruldu
...