3 Aylık Bebek Memeyi Reddediyor: Ne Yapmalı?

0 oy
710 göst.
7 Ağustos 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde misafir tarafından soruldu
7 Ağustos 2022 tarafından kapalı
Kizlar kızım  3 gün önce 3 aylık oldu. 3 gündüzde akşam 4 ten sonra mememi red etmeye başladı. Almıyor ağlıyor. Hoplatiyorum  ayakta vermeye çalışıyorum. Yatarak emzirmeye çalışıyorum qlmiyor hiç birinde ne yapicam ben ya. Sütüm azalır mi korkuyorum kizlar. Akşam 4 e kadar bol bol emzirmeye çalışıyorum ama yinede korkuyorum. Gecede emziriyorum 1 saat uyanınca 
notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

3 Cevaplar

0 oy
7 Ağustos 2022 (77 puan) tarafından cevaplandı
Benimde oğlum öyle yapardı erken dişten dolayı huysuz memeyi ısırır yada emmez oyalanirdi göğsüm taş gibi olurdu gece uyuduğu zaman emerdi ama sıkıntı yapma aç kalan çocuk illa emer Bi iki damla bile midesine süt girse yeter her ay huy değiştiriyorlar. 
-Reklam-
0 oy
7 Ağustos 2022 (236 puan) tarafından cevaplandı
4. Ay atağına başlamış bizim de öyleydi. Sen pes etme emzirmeye çalış sonra düzeliyor
7 Ağustos 2022 misafir tarafından yorumlandı
3. Ayda olur mu canim 4. Ay atağı
7 Ağustos 2022 (236 puan) tarafından yorumlandı
3 bitti, 4. Ay içindesiniz :) bizim de 3,5 aylıkken başlamıştı 5 dk zor emziriyordum epey bir süre dr öyle devam etti çok huzursuzdum ama doktor kilo takibinde gayet iyi kilo almış dryince şok oldum. O zamandan beri takmıyorum ;) emmesi artınca süt de artıyor ona göre merak etme. Ama imkanın ve vaktin varsa bebiş emmediği zamanlar sağabilirsin. Hem sonra kullanırsın da sonra lazım olur..

Peki uykusunda bir değişiklik var mı?
7 Ağustos 2022 misafir tarafından yorumlandı
Canım uyumamak için direniyor. Ağlıyor.
7 Ağustos 2022 misafir tarafından yorumlandı
Yazdiklarin rahatlattı biraz canım beni.
7 Ağustos 2022 (236 puan) tarafından yorumlandı
Tamam işte o da uyku gerilemesi sendromu :) bu sendromda edindiği alışkanlıklar kalıcı hale geldiği için dikkat edilmesi gerektiğini söylüyorlar. Ben de rutin falan yapıyordum gayet mutluyduk, çılgın gibi ağlamaya başladı çözemedim günlerce. Meğer sendrommuş :) ama bu sendrom bittikten sonra (bizim 1 ay sürmüştü) eskisinden daha düzenli ve güzel uykuları olacak diyorlardı, gerçekten öyle oldu. Rutini bozmadım ısrarla, önce ağlamalar bitti sonra da gayet çabuk uyur hale geldi. Ben başka sebepten ötürü uyku eğitimi veriyorum şimdi, bu meseleye de çok takmıştım o zamandan kafayı.

Sana tavsiyrm HARİKA HAFTALAR diye bir kitap var,  bu atak ve sendrom dönemlerini açıklıyor. Ben o dönem başlamadan kitabı okuyorum en azından sebebini biliyorum hazırlıklı oluyorum zihnen. Kitabı okumasan da bu atakları takip et, uzmanların doktorların videolarını izle, uyku eğitmenlerini takip et. Çok yardımcı oluyor bilgi sahibi olmak. Sormak istediğin bir şey olursa bana sorabilirsin. :)
7 Ağustos 2022 misafir tarafından yorumlandı
Ay canım çok  sagol. Valla ben ataklara  inanmazdım ama varmış işte.  :(
Rutini bozmadım dedinya canim nasıl yaptın bunu.  Şimdi ben kızımı günde 4 kez uyutuyorum . Sabah 7 buçuk gibi kalkiyor, iyice emziriyorum banyo yaptırıyorum mamasını yediriyorum 10 da yatiriyorum . Bu arada önceden hemen uyurdu 12 ye kadar ama artık ağlıyor uyumamak için uyuyuncada uyanıp ağlıyor tekrar uyutuyorum bende. Sonra 2 de uytuyorum yani bende rutini bozmamaya  çalışıyorum. Önceden 2 de yatirdigimda 10.dakkda  uyurdu iki pış  pış  yapardım beşiginde.  Şimdi 2 de yatiriyorum 3 u buluyor  uyuması.
7 Ağustos 2022 (236 puan) tarafından yorumlandı
7 Ağustos 2022 tarafından düzenlendi
Yok, rutin uykudan önce yaptığın şeyler. Yani çocuğa uyku vakti geldiğini söylemenin bir yolu.. mesela bizim rutin şöyle:
1. pışpış müziği açıyorum
2. Zeka kartlarına bakıyoruz
3. Kucağıma alıyorum beraber perdeleri kapatıyoruz
4. Perdeler, sandalye, dolap.. hepsine iyi uykular diliyoruz
5. Omuzda biraz mayışıyor ya da uyuyor
6. Beşiğine koyup emziğini bir de ayıcığını veriyorum

Bu rutin her gündüz uykusundan 10-15 dk önce yapılıyor. Gece uykusunda biraz daha uzata uzata yapıyorsun 20-25 dk sürüyor artık çocuğun uykusunun gelmesine göre bazen tıırrttt hoop bitiriyoruz şipşak :)
Benim kızım 1 aylık oldığundan beri bu rutinle uyurdu ama bu sendrom perişan etti bizi, perdeleri kapatınca anlıyordu uyuyacağını çığlık kıyamet... neyse ki geçti şimdi eskisinden daha kolay dalıyor.
Bir de instagramda TAVŞAN UYKUSU İLAYDA KANİ hesabını takip et, bütün paylaştıklarına bak, onları uygula. Youtube'da PINAR SİBİRSKY videolarını izle. Ben onlarla düzenli bir uyku oluşturmuştum, çok işe yaramıştı. Mesela gündüz uykusu 45-50 dakikadan kısaysa ona FELAKET UYKUSU deniyor, uyandığında tekrar uyutmak için 45 dakika uğraşmalısın. Uyumasa bile çocuğun biyolojik saati uyanma vakti gelmedi mesajını alıyor ve zamanla uykuları uzuyor. Ben öyle uzatabildim bak 30. Dakikada saat gibi uyanıyordu bebeğim ama seninki 45-50 dk uyuyorsa güzel, uğraşmana gerek yok.

Ondan sonra uyku aralıkları var, çok önemli. Yani çocuk uyandıktan kaç saat sonra tekrar yatmalı, ayına göre uyku düzenleri paylaşmıştı tavşan uykusu. Sayfasından onu bul ve saatlerine göre uyutmaya çalış. Önemli olan uyanık kalma süresi. Mesela sabah uyandı, 1 saat 45 dk uyanık kalacak sonr uyku...uyudu uyandı 2 saat ayakta.. sonra 2 saat 15 dk ve en son gece uykusuna yatmadan 2,5 saat uyanık kalacak. (Son uyku 1 saatten fazla sürmeyecek) Bizim ayımıza göre olan bu. Sen de seninkini bul oradan. Aklıma gelenler bunlar daha okusan araştırsan çok püf nokta var. Brn aylardır bunla uğraşıyorım. Sertifika alacak seviyeye geldim öyle diyim :)))) Şimdi bu sendrom kalıcı alışkanlık haline dönüşmesin diye bunları yapman lazım hele o 45 dk uykuyu uzatma meselesini çok ciddiye al, kesinlikle işe yarıyor. Zaten bunlar bilimsel şeyler.. neyse çok uzun yazdım :) sorun olursa özelden yaz, yardımcı olurum dediğim gibi. Sağlıkla büyüsün miniklerimiz :)
8 Ağustos 2022 misafir tarafından yorumlandı
Çok sagol canım aydınlattın benide  hemen dediğin hesapları takip edeceğim
0 oy
7 Ağustos 2022 (343 puan) tarafından cevaplandı
Almadığı zamanlar da ara ara teklif edin ama asla zorlamayın. Azalmaması içinde almadığı zamanlar sağabilirsiniz 
7 Ağustos 2022 misafir tarafından yorumlandı
Mamajoo canim
7 Ağustos 2022 (236 puan) tarafından yorumlandı
Aaa yapma yahu... benim arkadaşım çok övdü onu, ben de 1 hafta önce aldım işe başlamak üzereyim o zaman kullanmak için. Bayağı iyi demişti bana arkadaşım. Elektrikli mi manuel mi
8 Ağustos 2022 misafir tarafından yorumlandı
Elektrikli canım. Benim göğsüm büyük belkide o yüzden memnun kalmadım canım.
8 Ağustos 2022 (343 puan) tarafından yorumlandı
Kişiden kişiye değişiyor olabilir ben ne zaman elimle sağsam akabinde süt dopdolu olur göğsüm
8 Ağustos 2022 (236 puan) tarafından yorumlandı
Göğsünün büyük olmasıyla alakası yoktur bence, ben bir deneyeyim demiştim ayarlarını bilmeden yüksek devir açmışım bayağı süt çekmişti yanlışlıkla, ben de kaine iyi demiştim. Neyse bakalım kullanmaya başlayınca anlarız artık olduğu kadar

📚 Sıkça Sorulan Sorular

3 aylık bebek memeyi reddederse ne yapmalı?
3 aylık bebeğinizin memeyi reddetmesi durumunda öncelikle sakin kalıp emzirme pozisyonlarınızı çeşitlendirin. Ayakta veya farklı pozisyonlarda denemek işe yarayabilir. Bebeğinizin huzursuzluğunun nedenini anlamaya çalışın.
Bebeklerde memeyi reddetme nedenleri nelerdir?
Bebeklerde memeyi reddetmenin birçok nedeni olabilir. Bunlar arasında diş çıkarma, hastalık, burun tıkanıklığı, annenin yediği bir besine karşı hassasiyet, stres veya emzirme tekniğindeki bir değişiklik sayılabilir.
Emziren anne sütü azalır mı korkusu nasıl yenilir?
Sütünüzün azalacağı korkusu yaşamanız normaldir. Bebeğinizin az emdiği düşünülse bile, emzirme sıklığını artırmak ve bol sıvı tüketmek sütünüzü korumanıza yardımcı olur. Gerekirse bir emzirme danışmanından destek alın.
Akşam saatlerinde bebek memeyi reddederse ne gibi önlemler alınmalı?
Akşam 4'ten sonra bebeğiniz memeyi reddediyorsa, bu saatlerde daha sakin bir ortam yaratmaya çalışın. Bebeğinizi rahatlatacak yöntemler deneyin ve emzirme zamanlarını esnek tutmaya özen gösterin.
3 aylık bebeğin gece emzirme düzeni nasıl olmalı?
3 aylık bir bebek geceleri de beslenmeye ihtiyaç duyar. Eğer bebeğiniz normalden fazla uyanıp emiyorsa, bu durum geçici olabilir. Emzirme sıklığınızı bebeğinizin ihtiyacına göre ayarlayın.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 318 göst.
0 oy
2 cevap 408 göst.
21 Nisan 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde milkybiscuits (72 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 713 göst.
0 oy
1 cevap 321 göst.

1,492,015 soru

24,379,685 cevap

348,629 kullanıcı

...