0 oy
172 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (453 puan) tarafından
Bebeğim 25 aylık 2 gündür başladık tuvalet eğitimine klozet üstü oturak aldım 2 gundur göturuyorum klozete oturunca yapmıyor banyoda yere oturunca yapıyor anlamadım var mı benım gıbı bu durumu yasayan nasıl yapmalıyım bırde yenı basladık daha ama gun ıcınde 3 defa soyledı ama unutup yaptıgıda oluyor ben bugun sadece 2 bez değiştirdim normalde 4 değiştirirdim azalttık onu ama sadece çiş olunca soyledı kakasını soylemedı onuda takıp etmem gerekıyor ama sorun klozette yapmıyor ne yapacagımı bılemedı 

4 Cevaplar

0 oy
Profil image (2,029 puan) tarafından
Lazımlık deneseniz. Ayakları yere basınca daha güvende hissediyorlar. Bir de kendi başına gidip yapma daha kolay oluyor. Tuvalet eğitimi verirken neden bez takıyorsunuz? Kafa karışıklığı olur süreç uzar. 
-Reklam-
0 oy
(10 puan) tarafından
Merhabalar Eğer okumadiysanız su kitabı öneririm: 

3 günde tuvalet eğitimi   yazar  brandi brucks 

kitabını okumanızı tavsiye ederim. Size çok yardımcı olacaktır 
0 oy
(45 puan) tarafından
Bebekler bedenlerinden birşeyin gittiğini kaybolduğunu düşünürler tuvalet eğitiminde. Şöyle yapabilirsiniz belki işe yarar 'kakanı bunun içine yapalım diğer kakalarla buluşurlar, hadi baybay yap el salla' vs vs oyun yoluyla öğretirseniz daha olumlu sonuçlancağini düşünüyorum 
0 oy
(9,091 puan) tarafından

Ilk olarak tuvalet eğitimi başlayınca hayatınızdan bezi tamamen çıkarmalısınız. 

Klozet ioe sorun yaşayabiliyor çocuklar ayrıca çok sağlıklı değil bakmayın değişen dünya ile hepimiz geçtik klozete amanen iyisi yer tuvaleti dir. Yer için lazımlık alın.

Bez yerine alıştırma kilodu kullanın. 

Gece 3 saate bir tuvalete kaldırın. 

Gün içinde yine saat tutun yiyip içtikten nenkadar sonra çişini yapıyor aslında vücudun bir dengesi var ve sis bu saati çözünce sorun kalmayacak. 

Başlarda dalıp çişini yapıyor olması çok normal. 

Benun oğlum gece hiç yapmazdı altına zateb tuvalet eğitimi vermeye bu sinyal ile başladım. Çocuğun size vereceği sinyal onun hazır olup olmadığını gösterir. 

Ama gündüz dalıp yapardı bazen

Tam tuvalet eğitimi bitmişken bir gün dışarıda gezmeye gittik önlem olsun duye bez bağladım. Çişim geldi dedi ve bez var yap ogkum dedim ve oturan tuvalet eğitimini kendi ellerimle bir kerede yik ettim. 

Baktım olmuyor bir kaç aybara verdim ve yeniden başladım 0 dan. Besi beraber çöpe atın. Artık bez yok bilsin. Bez çocuğun kafasını karıştırıyor 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 225 göst.
0 oy
1 cevap 188 göst.
18 Mart 2024 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Nur2x (177 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 262 göst.
0 oy
4 cevap 192 göst.
...